fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

Erwin Deckers en Sven Ornelis worden in de ochtend bij Radio Donna vervangen door Caren Meynen en Peter Verhulst (foto bovenaan – credits: VRT). Deckers en Ornelis verkassen immers naar Qmusic. De officiële start van ‘Doe De Donna’ wordt door TV1 rechtstreeks uitgezonden.

2001

Radio 1 gaat van start met een livestream. Bepaalde programma’s worden tevens on demand aangeboden.

2005

De hevige sneeuwval in Vlaanderen belemmert het doorstralen van de uitzendingen van Radio Contact. De technische moeilijkheden zijn om 14:00 uur opgelost.

2007

Op 94.3 MHz in Brussel is er muziek te horen van de jongste cd ‘NRJ Extravadance’. Waarnemers gokken op een mogelijke komst van Chérie FM.

1970

Achtduizend mensen wonen het popfestival, georganiseerd door Radio Veronica, bij. Groepen als The Cats, Ekseption, Dizzy Man’s Band en Tee Set treden op.

2003

Jurgen van den Berg verzorgt vanaf 2 januari 2004 het ‘Nieuwsontbijt’ bij RTLFM. Tot die tijd blijft hij presentator van het ‘NOS-Radionieuws’, ‘NOS Langs de Lijn’, het ‘Radio 1-Journaal’ en nieuwslezer in het programma ‘Stenders Vroeg’ op Radio 3FM.

2004

Het dancestation ID&T reorganiseert. Zo wisselt de directie alle mixprogramma’s om voor meer Top 40-dance. Directeur Soedesh Mierle wordt door Michel de Winter vervangen. Door deze wijzigingen hoopt men het marktaandeel van 0,4% te optimaliseren.

2006

De geruchten omtrent een overname van RTLFM door Sky Radio nemen toe. Op de RDS-text verschijnt de boodschap ‘RTLFM presents Sky Radio The Christmasstation’.

1923: Verenigd Koninkrijk

De Britse Openbare Omroep BBC verzorgt bij wijze van experiment een uitzending, die op de Verenigde Staten is gericht.

1979: Verenigde Staten

Een van de meest bekende Amerikaanse DJ’s, Dan Ingram verhuist van de namiddag naar de ochtend bij het New Yorkse WABC.

2004: Frankrijk

Sebastien Cauet start bij Fun Radio als antwoord op zijn rivaal Arthur bij Europe 2 de langste ochtenduitzending. Het 35:15 minuten durende evenement loopt non-stop via de website van het station. (JLB)

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We Lees verder

Het radiodagboek van 18 januari – 018 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Het radiodagboek van 16 januari – 016 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 15 januari – 015 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2006: Frequentieplan toe aan reanimatie

Je naam zal in deze verwarrende mediatijden maar Geert Bourgeois zijn. Verkondigde je net op Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 25 november – 328 (video)

Het radiodagboek van 24 november – 327 (audio)

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

Het radiodagboek van 22 november – 325 (video)

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

Het radiodagboek van 20 november -323 (video)

Sluiten