Het radiodagboek van 26 februari (057) (video) RadioVisie en Radio Magdalena organiseren zeezenderdag

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

Radio Magdalena organiseert samen met RadioVisie, de eerste Belgische zeezenderdag in het Feestpaleis van Beervelde. Talloze presentatoren zoals Jan Molenaar, Ad Roberts, Theo Van De Velde en Jan Veldkamp (foto bovenaan) komen langs. Maar dé figuur van de dag is de 80-jarige Stan Haag, die dankzij enkele anekdotes de hele zaal op zijn hand krijgt.


Lees verder onder de advertentie


2002

– Radioscan maakt de luistercijfers van de voorbije maanden bekend. In het onderzoek worden voor het eerst ook Qmusic en 4FM opgenomen. De resultaten voor de nieuwkomers zijn niet schitterend. Qmusic scoort 3% terwijl 4FM het met 0,4% marktaandeel moet stellen.

– De Vlaamse Mediamaatschappij uit Vilvoorde meldt dat de geplande oprichting van Jim FM als alternatief voor TOPradio wordt afgeblazen.

2003

– 4FM start op 96.5 MHz voor Hamont-Achel. Hierdoor zijn nu 19 van de 23 geplande frequenties in gebruik.

– Radio VYO uit Lille (107.3 MHz) en Radio Echo uit Schoten (106.3 MHz) ruilen het signaal van Radio Atlantis voor TOPradio om.

2004

Radio Contact ontbindt de niet erkende VZW’s. Zo meldde het Staatsblad eerder al het einde van de VZW Vrij Aalst (Contact2 Aalst, 104.2 MHz) en VZW Allegro (Contact2 Antwerpen, 105.9 MHz). Deze week is het de beurt aan VZW Tornado (Contact2 Kortemark, 106.6 MHz), VZW Andromeda (Contact2 Oostende, 105.0 MHz) en VZW Radio Hoepertingen (Contact2 Sint-Truiden, 105.6 MHz). Ook VZW Contact2 Studentenradio, een nieuwe rechtspersoon die een aanvraag voor Leuven indiende, is gestopt.

2005 

– Martin De Jonghe presenteert vanaf 5 maart een praatprogramma op zaterdagochtend bij het West-Vlaamse regionale Mango.

– Radio Nostalgie start op 106.4 MHz testuitzendingen voor de Gentse omgeving.

2001

3FM begroet Cobus Bosscha als nieuwe DJ. Hij komt van Radio 538 en werkte in een ver verleden voor ondermeer Holland FM en bij Hitradio 1224 als Peter de Groot. Hij presenteert het namiddagblok tussen 14:00 en 16:00 uur.

2004

Verschillende stations maken zendtijd vrij voor een reclamespot over de aardbeving in Marokko. Zo hoopt men geld voor de slachtoffers in te zamelen. 

1934: Verenigde Staten 

President Franklin Roosevelt eist bij het congres de snelle oprichting van de Federale Communications Commission. Die moet het Amerikaanse mediaverkeer controleren.

1966: Verenigd Koninkrijk 

– In de haven van het Engelse Scarborough begint de verbouwing van de Oceaan 7 tot zendschip voor Radio 270.

– Vanaf de Cheeta II zijn er nieuwe testuitzendingen te horen van Radio Caroline South.

1973: Verenigd Koninkrijk

Radio Caroline, dat na een lange onderbreking terugkeert, heeft af te rekenen met problemen. Om 11:05 uur laten de generatoren op de MV Mi Amigo het opnieuw afweten.

1987: Frankrijk 

Radio France richt France Info op. De bedoeling bestaat er in om net zoals CNN Radio, de BBC World Service en WINS uit New York, continu nieuws te brengen.

2004: Verenigde Staten 

Howard Stern wordt door zijn werkgever Clear Channel op een zijspoor gezet. Hij was tijdens een interview met Rick Salomon over Paris Hilton flink door het lint gegaan.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2004: Maar liefst vier radio’s in Torhout? Eén lokale zender per 4.700 inwoners Begin jaren tachtig waren er, net als op andere plaatsen in Vlaanderen, heel wat radio's actief in het West-Vlaamse stadje Torhout. In 2004 zal dit plaatsje van nog geen 20.000 inw...
Het radiodagboek 23 juli (204) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2006: VMMa verheugd over EU-uitspraak Europa vraagt extra uitleg aan de VRT "De Europese Commissie heeft een duidelijk signaal gegeven dat overcompensatie van de VRT te allen tijde moet vermeden worden en dat de subsidies voor de openbare omroep niet lange...
Het radiodagboek van 22 juli (203) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 21 juli (202) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: EUradio FM in Brussel? Ook VRT probeerde ooit een Europees radioproject Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op onderzoek, maar heel veel wijzer zijn we (nog) niet geworden. Wel zeker is het f...
Deel of print dit artikel
Amptec
Spotlight
Amptec
Amptec
TVV Sound
TVV Sound

Eén gedachte over “Het radiodagboek van 26 februari (057) (video)

 • ma 26 feb 2018 om 09:30
  Permalink

  Was daar in 2000 in het feestpalais in Beervelde,als eerste samen met een
  kaalhoofdige Nederlandse DJ, die Marc Jacobs bleek te zijn….
  Stan Haag kreeg een speciale award een “minijukebox” en was ondanks zijn vergevorderde leeftijd en wankele gezondheid nog best bij de pinken !
  Waar is de tijd….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *