fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 25 maart – 085 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1983

Radio Maeva drijft het zendvermogen naar 3 kW op voor Vlaanderen en naar 1,5 kW richting Brussel.

2001 

De Vlaamse en de Waalse Gemeenschap zitten opnieuw rond de tafel om de herschikking van de FM-band te bespreken. Langs Franstalige kant wil men de technische opmerkingen over het vrijmaken van 64 frequenties van twee landelijke stations tegen 30 maart aan de Vlaamse deelregering overmaken. Vlaams minister-president Patrick De Wael hoopt voor 30 april gesprekken met de buurlanden over de frequentiecoördinatie te starten.

2003

De Vlaamse Geschillenraad eist van Erwin Deckers en Sven Ornelis (foto bovenaan) dat ze zich publiekelijk voor het ‘bosapen incident’ verontschuldigen. Het duo had de tennissende zussen Venus en Serena Williams met ‘bosapen’ vergeleken. Dit werd als rassenhaat beschouwd.

2004

– Afgelopen nacht was er een poging tot inbraak in het Brasschaatse Radiohuis aan de Oude Baan. In dit gebouw bevinden zich de kantoren en de studio’s van de radiostations Park en BRO. Het in werking treden van het alarm en het dubbeldikke veiligheidsglas schrokken de dieven af zodat ze niets konden meenemen.

– Minister van Media Marino Keulen verwacht dat de erkende lokale radio’s op 17 mei hun nieuwe frequenties kunnen innemen. Deze verklaring is echter voorbarig want een vijftal erkende stations heeft nog geen aanvraag voor een vergunning ingediend.

– Het Waalse Ministerie van Media en minister Oliver Chastel proberen de gemoederen over het frequentieplan te bedaren. De politicus ontkent het gelobby van diverse netwerken. Twaalf groepen, tweehonderd lokale en verenigingsradio’s komen in aanmerking voor een vergunning.

– Het CSA, de Waalse tegenhanger van het Vlaamse Commissariaat voor de Media, geeft geen sanctie aan het lokale Radio Flash dat zonder toelating op 94.2 MHz vanuit Mons, de programma’s van NRJ verspreidt. Op de hen toegewezen frequentie 106.3 MHz ondervond men zware storingen.

– De groepen Rossel en RTL bevestigen de plannen om in Brussel een stadsradio te beginnen. Deze moet de leegte vullen die na het verdwijnen van Bruxelles Capitale ontstond. De voorlopige werknaam van het project wordt X 2.

2006

De krant Le Soir meldt de mogelijke verkoop van VTM aan RTL. Er zijn – naar verluidt – gesprekken aan de gang tussen Roularta, de Persgroep, de aandeelhouders van VTM en de audiovisuele groep Bertelsmann, plus RTL zelf.

2007

TOPradio Westhoek trekt in Zonnebeke een nieuwe hoge zendmast op. De vorige was tijdens de winterstorm van 19 januari gesneuveld.

1975

Een Nederlandse rechtbank oordeelt dat de Mebo II en de Mebo I, die ondertussen opnieuw de MV Angela heet, onder de Panamese wetgeving vallen. Het zal echter tot januari 1976 duren eer de schepen definitief worden vrijgegeven.

1998 

Tijdens de jaarlijkse zeezenderdag in Haarlem, georganiseerd door de Stichting Media Communicatie en het radioblad Freewave, lekt uit dat Radio Caroline legaal in Nederland zal starten. Het station ontving een achtjarige licentie voor middengolf-uitzendingen in West-Nederland.

2004

– In het weekblad Party onthult ex-TROS-medewerker Martijn Krabbé dat hij binnenkort bij Yorin FM zal te horen zijn. In de jaren ’80 presenteerde hij bij Radio 3 onder meer de Mega Top 50 en Dancetracks, het programma dat de Soul Show opvolgde.

– De initiatiefnemers van Radio London melden dat ze voor 1 juni op 1008 kHz starten. Op die manier vermijden ze dat de niet gebruikte AM-frequentie terug in handen van de overheid komt.

– Om 17:00 uur worden vanuit het Amsterdamse café Bitterzoet de officiële uitzendingen van Arrow FM gestart. Na de openingsspeech van directeur Ad Ossendrijver treedt de Hans Dulferband op. Het station zal jazz, soul en blues programmeren.

2005

Jan Douwe Kroeske verlaat het populaire sportprogramma van Radio 1, ‘Langs De Lijn’. Zijn vertrek is een gevolg van onenigheid tussen hem, Ferry de Groot en de redactiechefs.

2006

Talpa Radio start op 25 april een digitaal platform. Acht themastations gaande van de Nonstop 40 tot Love songs en 24/7 Dance worden geïntroduceerd.

1966

De Cheeta II van waarop Radio Caroline South tijdelijk uitzendt, maakt water en wordt met de hulp van de tender Offshore 1 naar de haven van Lowestoft voor herstellingswerken gebracht. De reis verloopt niet zonder problemen, als ook motor van de Offshore I het laat afweten moet een tweede sleepboot, de Hector Read, hulp bieden.

1985 

Radio Caroline moet door interferentie-problemen tijdens de nachtelijke uren van 585 kHz (513 mter) naar 576 kHz (519 meter) verhuizen. 

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 december – 360 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Viva for Live haalde 7.061.534 euro euro op

Gedurende net geen volle week schakelde VivaCité een versnelling hoger om de schrijnende en de Lees verder

Het radiodagboek van 23 december – 356 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 448: VBRO, audiostreaming, NRJ (video)

Nederland: NPO Radio 2 blijft overeind

Herbert Visser: van radiopiraat tot directeur radio (audio)

Sluiten