Het radiodagboek van 25 februari (056) Uitgeverijen bereiken akkoord dat zal leiden tot de start van Nostalgie

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001 

Het Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA), de Franstalige Commissie voor de Media, brengt een ongunstig advies uit over de digitale vergunningsaanvragen van Inadi, Cobelfra en Joker FM.

2002

– 4FM spreekt de mogelijke overname door mediatycoon Rupert Murdoch tegen. Geruchten hadden het eerder over een mogelijke grotere invloed van Skyradio waarvan Murdoch eigenaar is.

– Radio Magdalena start een nieuwe weekprogrammering. Luc Hofman is de nieuwe ochtendman tussen 07:00 en 09:00 uur. Will Ferdy, Diederik Van Der Veken en Serge Van Gisteren (foto bovenaan) vullen de daguren.


Lees verder onder de advertentie


2003 

Het Antwerpse mininetwerk Atlantis stopt. Het definitieve einde komt er als Radio Echo uit Schoten (106.3 MHz) en Radio Boomerang uit Essen (107.5 MHz) door TOPradio uit Gent worden ingelijfd.

2007 

Corelio, Concentra en Roularta bereiken een akkoord over een samenwerking tussen de provinciale radio’s. In een latere fase zullen mogelijk ook Hit FM Limburg en Contact Vlaams Brabant het trio vervoegen. Op deze manier komt er een nieuw landelijk netwerk tot stand.

1973 

Radio Noordzee Internationaal hervat de uitzendingen om 12:00 uur.  Het zendschip Mebo II was eerder deze maand van zijn anker geslagen.

1996 

RTL5 wordt niet verkocht maar zal omgevormd worden tot een themakanaal dat speelfilms, kinder-, 06-programma’s, nieuws en informatie zal uitzenden.

1998 

Directeur Ton Lathouwers van Skyradio plant in 2000 een eigen nieuwszender. Die zou zich op een verantwoorde manier moeten richten op een jonger publiek dan Radio 1. 

2004 

Tijdens een gesprek met het Eindhovens Dagblad laat Radio Veronica-manager Unico Glorie weten dat men volop naar versterkingen voor de weekendprogrammering zoekt. Vooral Gijs Staverman en Jeroen Kijk in de Vegte zouden hoog op het verlanglijstje prijken.

2007 

Menno Vroom, ex medewerker van RTLFM bekent dat RTL-Nederland in 2005 van plan was om het station aan Talpa, de onderneming van John de Mol, te verkopen. Zo kon Radio 10 Gold toch op FM uitzenden. Toen 100%NL echter een bodemprocedure tegen de vergunning van RTLFM aanspande, sprongen de onderhandelingen af.

1944: Verenigd Koninkrijk 

Het illegale radiostation New British Broadcasting start de uitzendingen.

1965: Verenigd Koninkrijk

Als Radio Invicta besluit om ermee op te houden, staan Charles Evans, David Lyle en enkele Kentse zakenlui klaar om het station over te nemen. KING radio start vanaf het voormalige Navy-fort Red Sands Tower met testuitzendingen op 985 kHz.1977: Frankrijk

Vijf Fransen worden voor de rechtbank van Boulogne vanwege het bevoorraden van de MV Mi Amigo veroordeeld. Ze moeten bovendien forse boetes betalen.

2001: Frankrijk

Philippe Bouvard viert zijn terugkeer bij RTL met een speciale live-uitzending van ‘Les Grosses Têtes’. Het opzet en de formule zijn licht aangepast.

2004: Verenigde Staten

Shockjock Howard Stern komt zwaar in aanvaring met zijn werkgever Clear Channel Communications. Zijn ‘grof’ taalgebruik leidt tot de verbanning van zijn programma op zes radiostations.

2005: Verenigd Koninkrijk

De geruchten over een mogelijke verkoop van het rockstation Virgin Radio worden alsmaar sterker. Een aanbod van honderd miljoen euro van Lord Waheed Ali en de investeringsmaatschappij 3i wordt echter door eigenaar Scottish Media Group afgewimpeld. Veel hangt ook af van Richard Branson die de rechten voor het gebruik van de naam Virgin bezit.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2009: Radio Scorpio wordt vandaag 30 (video) Vaak dood verklaard, toch nog altijd springle... Radio Scorpio viert vandaag zijn dertigste verjaardag. 'Een prima gelegenheid om het luisterbereik te vergroten', oordeelde men en dus is 's lands oudste 'vrije zender' nu ook via ...
Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
De soldaten van de nationale omroep (audio) Verzoekprogramma werd kweekvijver voor radiota... In een ander stukje leest u vandaag over de theater revival van het ’Solatenhalfuurtje’. Het programma wordt er omschreven als legendarisch. Ouder luisteraars zullen dit zonder pro...
Het radiodagboek van 16 oktober – 288 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: Aangepaste vormgeving bij Studio Brussel 'Life Is Music' Alle toonaangevende radiostations ruilden inmiddels hun zomerse outfit voor een aangepaste herfst- en winter-inkadering. NRJ, Sky Radio, RTL en vele anderen gaven de aanzet. Studio...
Het radiodagboek van 15 oktober – 287 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2007: Fresh FM is licentie kwijt, VBRO gaat door
Het radiodagboek van 24 februari (055) (video)
2001: Lokale luistercijfers in West-Vlaanderen (audio)
2004: Exuberante (on)billijke vergoeding
Het radiodagboek van 23 februari (054)
2001: Lokale luistercijfers Vlaams-Brabant
Sluiten