fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 25 februari – 056 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (plus af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

Het Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA), de Franstalige Commissie voor de Media, brengt een ongunstig advies uit over de digitale vergunningsaanvragen van Inadi, Cobelfra en Joker FM.

2002

– 4FM spreekt de mogelijke overname door mediatycoon Rupert Murdoch tegen. Geruchten hadden het eerder over een mogelijke grotere invloed van Skyradio waarvan Murdoch eigenaar is.

– Radio Magdalena start een nieuwe weekprogrammering. Luc Hofman is de nieuwe ochtendman tussen 07:00 en 09:00 uur. Will Ferdy, Diederik Van Der Veken en Serge Van Gisteren (foto bovenaan) vullen de daguren.

2003 

Het Antwerpse mininetwerk Atlantis stopt. Het definitieve einde komt er als Radio Echo uit Schoten (106.3 MHz) en Radio Boomerang uit Essen (107.5 MHz) door TOPradio uit Gent worden ingelijfd.

2007 

Corelio, Concentra en Roularta bereiken een akkoord over een samenwerking tussen de provinciale radio’s. In een latere fase zullen mogelijk ook Hit FM Limburg en Contact Vlaams Brabant het trio vervoegen. Op deze manier komt er een nieuw landelijk netwerk tot stand.

1973 

Radio Noordzee Internationaal hervat de uitzendingen om 12:00 uur.  Het zendschip Mebo II was eerder deze maand van zijn anker geslagen.

1996 

RTL5 wordt niet verkocht maar zal omgevormd worden tot een themakanaal dat speelfilms, kinder-, 06-programma’s, nieuws en informatie zal uitzenden.

1998 

Directeur Ton Lathouwers van Sky Radio plant in 2000 een eigen nieuwszender. Die zou zich op een verantwoorde manier moeten richten op een jonger publiek dan Radio 1. 

2004 

Tijdens een gesprek met het Eindhovens Dagblad laat Radio Veronica-manager Unico Glorie weten dat men volop naar versterkingen voor de weekendprogrammering zoekt. Vooral Gijs Staverman en Jeroen Kijk in de Vegte zouden hoog op het verlanglijstje prijken.

2007 

Menno Vroom, ex medewerker van RTLFM bekent dat RTL-Nederland in 2005 van plan was om het station aan Talpa, de onderneming van John de Mol, te verkopen. Zo kon Radio 10 Gold toch op FM uitzenden. Toen 100%NL echter een bodemprocedure tegen de vergunning van RTLFM aanspande, sprongen de onderhandelingen af.

1944

Het illegale radiostation New British Broadcasting start de uitzendingen.

1965

Als Radio Invicta besluit om ermee op te houden, staan Charles Evans, David Lyle en enkele Kentse zakenlui klaar om het station over te nemen. KING radio start vanaf het voormalige Navy-fort Red Sands Tower met testuitzendingen op 985 kHz.

2005

De geruchten over een mogelijke verkoop van het rockstation Virgin Radio worden alsmaar sterker. Een aanbod van honderd miljoen euro van Lord Waheed Ali en de investeringsmaatschappij 3i wordt echter door eigenaar Scottish Media Group afgewimpeld. Veel hangt ook af van Richard Branson die de rechten voor het gebruik van de naam Virgin bezit.

1977

Vijf Fransen worden voor de rechtbank van Boulogne vanwege het bevoorraden van de MV Mi Amigo veroordeeld. Ze moeten bovendien forse boetes betalen.

2001

Philippe Bouvard viert zijn terugkeer bij RTL met een speciale live-uitzending van ‘Les Grosses Têtes’. Het opzet en de formule zijn licht aangepast.

2004

Shockjock Howard Stern komt zwaar in aanvaring met zijn werkgever Clear Channel Communications. Zijn ‘grof’ taalgebruik leidt tot de verbanning van zijn programma op zes radiostations.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Wallonië: regionale DAB+ wacht op minister

De Waalse krant La Dernière Heure vroeg zich af, naar aanleiding van de Week van Lees verder

Het radiodagboek van 19 november – 322 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 november – 321 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 420: Krokus, solden, podcasts en een ranking

Spin-offs voor Stadsradio Halle en Radio Victoria

Het is vandaag 24 februari… 1977 (audio)

Sluiten