fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 25 augustus – 237 (audio & video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

De Nederlandstalige programma’s van Radio Atlantis, uitzendend vanaf de MV Jeanine, stoppen definitief om 14:00 uur. Frank Van Leeuwen, Mister Galaxy en eigenaar Adriaan Van Landschoot presenteren een afscheidsprogramma.

2003

Het voormalige zendschip van Radio Veronica, de Norderney verlaat de haven van Antwerpen en trekt naar Monnikendam waar de terugkeer van het station wordt voorbereid.

2004

– Radio 1 maakt de strategie voor het najaar bekend. Met de slagzin ‘Meteen mee’ wil men het aanbod nog sneller op het levensritme van de luisteraars doen inspelen. De duidingprogramma’s worden met een muziek-format voor een volwassen publiek afgewisseld.

– Radio Contact maakt de najaarsprogrammering bekend. Peter Van Dam, sinds enkele maanden programmadirecteur bij het netwerk, presenteert zelf tussen 18:00 en 19:00 uur ‘Het Hek’. Het weekend wordt op vrijdagnamiddag om 14:00 uur met de heruitzending van de ‘Contact Super 50’ afgetrapt. De fans kunnen ook hun favoriete love song aanvragen.

– De Parijse house- en technozender FG DJ Radio start in Charleroi met testuitzendingen op 88.8 MHz.

1981

De in Panama gevestigde maatschappij Companie Naviera Panlieve SA eist in een kortgeding tegen de Nederlandse Staat bij de Amsterdamse rechtbank, de teruggave van de Magda Maria. Het zendschip van Radio Paradijs werd tijdens een raid op 1 augustus 1981 door de politie in beslag genomen.

1984

De Radio Controledienst blijft op de Amsterdamse piratenzender Radio Unique jagen. De studio en de zenders worden alweer ontmanteld. Het wordt meteen de laatste inbeslagname want het station keert niet meer terug.

2000

Radio 538 neemt in Lopik een nieuwe zender op 101.5 MHz in gebruik. Deze compenseert de mindere ontvangst op 101.2 MHz voor de streek rond Utrecht.

2005

Michiel Veenstra ruilt Radio Veronica voor 3FM om. Hij was sidekick bij onder meer Adam Curry en van Jeroen van Inkel. Hij zal vanaf 3 oktober het avondblok tussen 20:00 en 22:00 uur presenteren.

2006

– Jeroen Flink, de ex-salesmanager van de gratis krant Spits (Telegraaf), stapt over naar 100%NL. Daar zal hij een gelijkaardige functie bekleden.

– De beheerders van het internetstation Radio Mi Amigo en Ruud Poeze (foto bovenaan) van Quality Radio komen overeen dat de middengolffrequentie 1224 kHz op 31 augustus tijdelijk gebruikt mag worden. Op die dag wil men het sluiten van de zeezenders in 1974 herdenken.

– Coen Swijnenberg en Sander Lantinga presenteren bij 3FM voor het laatst het avondblok tussen 19:00 en 22:00 uur. Vanaf 4 september gaan ze tussen 16:00 en 19:00 uur Wouter van der Goes vervangen, die naar Qmusic verhuist.

2005

De Amerikaanse mediaverantwoordelijken van de FCC starten een onderzoek naar een omstreden uitzending van Howard Stern in februari waarin het spel ‘Stupid Bowl’ werd gespeeld. De luisteraars moesten met een worst in hun mond en met een dildo over het hoofd een liedje zingen. Eén van de meest hevige tegenstanders van de presentator, Jack Thompson, had een klacht ingediend.

2006

Rick Dees, die in februari 2004 als ochtendpresentator plots van Kiis FM afscheid nam, wordt door Movin 93.9 aangeworven. Het station startte op 17 augustus als vervanger van de countryzender KZLA, dat na 26 jaar uit de lucht werd gehaald.

2002: Frankrijk

Radio FG DJ brengt een verrassende najaarsprogrammering. Er worden acht nieuwe resident DJ’s waaronder de bekende muziekproducer David Guetta aangeworven.

2006: Verenigd Koninkrijk

De Scottish Mediagroep onderhandelt met UTV over een verkoop van het rockstation Virgin Radio. UTV is eigenaar van Talksport en van zeventien lokale radiostations. Er zou ook interesse zijn van een grote niet bij naam genoemde investeringsmaatschappij.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois is tevreden dat het Belgische Instituut voor Postdiensten en Lees verder

Het radiodagboek van 29 juli – 211 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Steun voor webradio's en een prima zoekplaats voor muziekliefhebbersEr gaat nog meer schoon radiovolk naar Lees verder

Het radiodagboek van 21 juli – 203 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 juli – 202 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 juli – 201 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 16 juli – 198 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, internetradio, landpiraat, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, usa, vrt
Blad 245: Contact, Willy, YDL en ‘100 Jaar’ (video)

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 5

Portugal: geen DAB+, maar hoe scoort online radio?

Het is vandaag 24 augustus… 1974 (audio)

2006: Digitale media via ether in opmars

Het radiodagboek van 24 augustus – 236 (video)

Sluiten