fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 25 april – 116 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

– In de Commissie Media van het Vlaamse Parlement heeft CD&V-er Carl De Caluwé (foto bovenaan) opnieuw zware kritiek op de toekenning van de licentie aan 4FM.

– De meest recente reeks ontslagen bij Radio Contact Vlaanderen verhoogt de geruchten over een mogelijke verkoop van het netwerk. Men vermoedt tevens dat de regionale ontkoppelingen vanaf 1 mei zullen worden geschrapt.

– De VZW Regionale Radio’s Vlaanderen wordt gesticht. De aangesloten leden waar onder Radio Del Sol uit Ninove, Radio Blankenberge en Radio Canteclaer uit Deinze streven naar een onderlinge samenwerking en naar het brengen van kwaliteit.

2003 

Er duiken technische problemen op voor Radio Oud Turnhout, een onderdeel van het Maeva FM-netwerk. Een tijdlang is enkel een draaggolf te horen.

2005

Radio Oud Turnhout treedt tot het kleine netwerk Mfm toe. Vanaf 1 mei start de samenwerking.

1970 

De MV King David van Radio Capital verlaat de haven voor een testuitzending op zee. Wanneer een storm met windkracht 8 opsteekt, wordt de speciale ronde antenne-constructie tijdens het openplooien beschadigd. Men keert noodgedwongen terug maar er wordt geen toestemming gegeven om binnen te varen omdat de autoriteiten vinden dat de zendmast een gevaar voor de andere schepen vormt. Na overleg kan de King David terecht op de werf Vooruit waar meteen de herstellingswerken worden gestart.

1985

Om 15:57 uur moeten Radio Caroline en Radio Monique de uitzendingen onderbreken. De pomp van de generator hapert zodat er niet genoeg energie is om beide stations in de lucht te houden.

1987

De Norderney, het ex-zendschip van Radio Veronica en eigendom van Holiday Ship in Groningen, komt in Maastricht aan. Ter hoogte van de Hasseltkade wil men de drijvende discotheek op 30 april heropenen.

2000 

De Vereniging van Vrije Radiofrequenties overweegt om naar de rechter te stappen. Na het uitstel van de veiling van de EMU-etherfrequenties en na de beslissing van de landelijke commerciële stations om juridische stappen te ondernemen om de procedure helemaal af te blazen, willen de niet landelijke commerciële ondernemingen een oplossing voor het probleem. Zij vragen dat de in 1998 gedane beloftes voor een herverdeling van de FM-band worden gerespecteerd.

2004 

Tijdens het AVRO-mediamagazine Antenne 2 onthult Michael Bakker dat de toekomst van Radio 192 tijdens de komende dagen duidelijk wordt. Diverse kabelmaatschappijen zoals UPC en Casema haalden het oldiesstation van hun netten omdat men de financiële afspraken niet kon naleven. Diverse medewerkers stapten om diezelfde reden op.

2005

Radio 10 Gold plant tijdens de eindejaarsdagen de uitzending van de op één na langste hitparade, de Top 4000. Diverse gastpresentatoren zoals Erik de Zwart zeggen toe om een uur te verzorgen.

2006 

Premier Jan-Peter Balkenende start bij Talpa Radio om 17:30 uur met Radio Digitaal. Er worden voor de computergebruikers acht verschillende muziekkanalen aangeboden. Dit aantal wordt binnenkort uitgebreid.

1966

Tijdens testuitzendingen op 253 meter vanaf de MV Mi Amigo wordt alles in gereedheid gebracht voor de terugkeer van Radio Caroline South.

1973

Radio Northsea International herneemt de FM-uitzendingen op 100.0 MHz.

2006

Mediamaatschappij GCap stelt de 37-jarige Australiër Scott Muller als de nieuwe programmaleider van Capital FM aan. Hij komt van Nova 969 in Sidney en vervangt Nik Goodman, die plotseling opstapte.

2007

GCap, de eigenaar van onder meer XFM, Capital 95.8 MHz en Classic FM, koopt het netwerk Classic Digital Gold. De overnameprijs bedraagt 5,8 miljoen euro.

2005

Minya Oh, die showbizznieuws leest bij Hot 97 en die na de rel met de Tsunami-plaat verdween, keert bij haar werkgever terug. Ze krijgt een weekendshow op zaterdag tussen 08:00 en 12:00 uur. Ze wordt de vaste journaliste bij avondjock Funkmaster Flex.

2006

Het duo Opie & Anthony vervangt de bij CBS Radio vertrokken David Lee Roth. De nieuwe ochtendpresentatoren zullen op zes van de zeven aangesloten stations starten.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 24 april – 115 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 april – 114 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 22 april – 113 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Apple start met een live stream van muziekvideo’s

Maar hebben we echt een nieuwe MTV nodig? Om maar meteen het antwoord te geven Lees verder

Blad 634: Nostalgie, Rush Limbaugh & Tenerife (video)

Het optellen is afgelopen, het aftellen van de 80s Top 880 bij Nostalgie kan beginnen. Lees verder

Het radiodagboek van 21 oktober – 293 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, internetradio, kabelradio, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 479: Westradio, Spotify en PROS

1 Mei: NRJ Music tour at Home

Willy en KINK smokkelen muzikale export

Nostalgische column Hans Knot – 120 (video)

Het is vandaag 24 april… 1976 (audio)

2005: RadioVisie sprak met Geert Bourgeois (audio)

Sluiten