fbpx

Het radiodagboek van 24 september – 267 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1979

De in beslag genomen MS Magdalena van Radio Mi Amigo verlaat Stellendam en komt om 14:15 uur in Willemstad aan. Even later gaat de trip naar de haven van De Cal nabij de Zeelandbrug waar het vaartuig vanwege de rompschade, door de stranding op de zandbank, tot schroot wordt verklaard.


Lees verder onder de advertentie


2000

De leegloop bij NRJ Vlaanderen wordt groter. Weekendpresentator Carl De Keersmaecker verlaat het netwerk na meningsverschillen over de muziekprogrammering.

2001

Alle presentatoren van Radio Contact en FamilyRadio in Kortrijk worden afgedankt. Samen met de stations in Gent, Roeselare en Brugge worden deze afdelingen eigendom van de Contactgroep. Alle programma’s worden gecentraliseerd.

2002

– Zoe FM in Zoersel neemt het signaal van Cool FM op 104.9 MHz over.

– Radio Izi FM keert na een probleem met de luchthaven van Deurne, terug op 106.7 MHz. Er wordt, naar verluid, met een hoger vermogen gewerkt.

2003

– In een reactie op een klacht van Bel RTL, de RTBF en de Franse Gemeenschap bij de Raad van State zegt mediaminister Marino Keulen dat het Vlaamse frequentieplan volledig in orde is. Alle frequenties in België zijn gecoördineerd. Hij noemt de juridische stappen aan Waalse zijde ongegrond.

– De enorm geliefde weerman van de VRT, Armand Pien (foto bovenaan) overlijdt op 83-jarige leeftijd. Buiten zijn dagelijkse televisie-item dook hij ook in diverse Radio 2-programma’s op.

– Om de verliezen van de voorbije jaren op te vangen, voert de NV Contact een belangrijke kapitaalsverhoging uit. Het gaat van 371.840,29 naar 495.757,05 euro.

– De internetradio’s Enjoy en The Beat betalen de gewenste auteursrechten en treden uit de illegaliteit.

2004

Een van de meest getalenteerde resident-dj’s, Daddy K. keert bij Radio Contact terug. Hij verzorgt op zaterdagavond tussen 20:00 uur en middernacht een r&b-programma.

2005

– Als Radio Donna ooit geprivatiseerd wordt dan stelt SBS, de maatschappij van VT4 en VIJFtv zich kandidaat om het station over te nemen. Algemeen directeur Wim Janssen en programmaleider Ricus Janssegers onthullen het plan tijdens een persconferentie.

– De doorstart van Radio Extra Gold wordt met een maand uitgesteld. De studio’s bevinden zich niet meer in Torhout maar in Koksijde.

2006

Het Brusselse Jazzy FM wordt door Diwan FM vervangen. De nieuwkomer werpt zich op als een pluralistische radio die een brug tussen alle Belgische en buitenlandse gemeenschappen wil slaan.

1970

– De directie van Radio Veronica had met concurrent RNI een overeenkomst waarbij men zou helpen bij het vereffenen van de schulden. In ruil daarvoor worden de uitzendingen vanaf de Mebo II gestaakt. Andy Archer en Alan West brengen een afscheidsprogramma waarna technicus Bruno Brandenberger om 11:00 uur de zenders uitschakelt.

– Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Erkende Reclamebureaus (VEA) maakt bij de Ministerraad bezwaar tegen het eventueel verdwijnen van Radio Veronica via politieke maatregelen.

2004

Menno Vroom zal vanaf 27 september het middagblok tussen 12:00 en 16:00 uur presenteren bij RTLFM. Hij vervangt Robert Feller, die met de Love Songs naar de avond verhuist.

2006

Het bovendek van het REM-eiland is afgebroken en wordt naar de haven van Vlissingen gebracht.

1987

Het religieuze World Mission Radio test op de korte golffrequenties 6620 en 6205 kHz. Er zenden naast Caroline en Radio 819 nu in totaal drie stations uit vanaf de MV Ross Revenge.2007

De BBC World Service krijgt een nieuwe sound en wervelende tunes. David Lowe, die de begeleidende muziek voor BBC News 24 componeerde, zorgt hiermee voor de eerste verandering in zeven jaar.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2001: De cijfers van lokaal luisterend Vlaanderen We hebben gisterennamiddag onze zondagse rust maar weer eens opgeofferd en een extra 'lijntje gelegd'. Lokale zenders die er op zaten te wachten of er een half jaar keihard voor w...
Het radiodagboek van 19 februari – 050 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
1977: Veronica afgewezen als C-omroep (audio) De Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) is begin 1977 nog steeds aspirant omroep. Vanaf september 1975 mocht de ex-zeezender drie uur radio en één uur televisie per week invullen ...
Het radiodagboek van 18 februari – 049 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zee...
2007: Nederlandse frequentie voor Vlaamse radio Lokale radio-omroep Radio BaHeNa in Baarle-Hertog, een stukje Vlaanderen dat helemaal omringd is door Nederlands grondgebied, kan binnenkort uitzenden dankzij een sterk Vlaams-Ned...
Het radiodagboek van 17 februari – 048 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2005: David Daggelinckx van VUM naar Emmis
Het radiodagboek van 23 september – 266 (audio)
2008: Screening van Donna-medewerkers gestart
Het radiodagboek van 22 september – 265 (video)
2009: Toch geen Sabam voor Popcorn City
Het radiodagboek van 21 september – 264 (audio)
Sluiten