fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1994

De RTBF telt vijf radiostations die vanuit de studio’s aan de Reyerslaan werken. Het zijn: La Première, Fréquence Wallonie, Musique 3, Radio 21 en Bruxelles Capitale.

2001 

Radio Contact en Contact 2 in Roeselare zenden opnieuw in stereo uit. Het toestel dat voor de klankkleur zorgde, werd enkele weken geleden gestolen. Er is tegelijk een nieuwe lokale programmering.

2002 

Tussen de drie deelregeringen komt er eindelijk overeenstemming over de coördinatie van 845 radiofrequenties. Men verwacht dat het nieuwe plan op 1 september 2003 van kracht zal worden. Op dat ogenblik zullen de erkende regionale stations en de lokale radio’s een vergunning ontvangen.

2003

De Vlaamse regering reikt aan 124 lokale zenders de vergunningen uit.

2004 

Radio Contact wijzigt de programmering. Peter Decordier, die voor de zomer vertrokken was, keert in de ochtend terug. Dirk Moerman en Joanna brengen op woensdagnamiddag tussen 14:00 en 17:00 uur ‘Skoolz Out’. Koen Vervremd presenteert van 19:00 tot 23:00 uur ‘Door De Week’.

2006 

– De Moslimexecutieve van België wil dat de media het imago van de bevolkingsgroep verbeteren. Men vraagt daarom zendtijd aan bij Radio Contact en bij de openbare omroepen VRT en RTBF.

– De onderhandelingen tussen de commerciële radiosector en de RTBF omtrent een nieuw algemeen frequentieplan verlopen uitermate constructief. Men verwacht tegen 15 december de gesprekken af te ronden.

2001 

De populariteit van Sky Radio neemt verder toe. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar veroverde de non-stop muziekzender uit Naarden 300.000 luisteraars meer dan de concurrenten. Radio 1, Radio 3FM en Radio 2 vervolledigen de top 4 in de studie van het onderzoeksbureau Intomart.

2001

TV-producent en presentator Harry de Winter zamelt blijkbaar geld in voor een terugkeer van The Voice Of Peace. Het drijvend popstation dat voor de kust van Israël uitzond, stopte in 1993 met uitzenden na de ondertekening van een vredesakkoord tussen de nationale regering en de Palestijnse leider Yasser Arafat.

2003

– Volgens het NRC Handelsblad staat het zo goed als vast dat Rob Stenders en Ruud de Wild 3FM voor Yorin FM omruilen. Er zijn ook geruchten dat de hitradio van de RTL-groep de jacht op de zendercoördinator van 3FM, Florent Luyckx heeft geopend.

– Adam Curry verlengt zijn verblijf bij Radio Veronica. Directeur Ton Lathouwers toonde zich immers tevreden over het geleverde rendement.

2006 

– Radio 10 Gold plant voor het tweede jaar de uitzending van de Top 4000. Tussen 11 en 31 december wil men de keuze van de luisteraar opnieuw in een gigantische lijst vertalen. Net zoals in 2005 zullen diverse gasten een deel van de presentatie verzorgen.

– Het televisiestation Talpa van John de Mol gaat vanaf 16 december de klok rond uitzenden. 

– Ex Radio Seven en ex Radio Luxemburg DJ Peter Koelewijn (foto bovenaan – credits; VRT) krijgt de ‘Radio 2 Zendtijdprijs’. Die wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse artiest die van blijvende betekenis voor de radio is.

1972

John de Mol senior ontslaat de Engelse medewerkers van Radio Noordzee Internationaal. Zijn beslissing valt bij de Zwitserse eigenaren niet in goede aarde. Meister en Bolier eisen de onmiddellijke terugkeer van de ploeg.

2005

De BBC verhuist een deel van de activiteiten naar Manchester. Het is de bedoeling dat vanaf 2010 de afdelingen BBC Sport, Radio Five Live, Radio Five Live Sports Extra (DAB), Childrens TV (waaronder CBBC en CBeebies), Childrens Learning en nieuwe media naar het noordwesten van Engeland gaan verhuizen.

2006

Eigenaar SparkNet Communications meldt dat het Amerikaanse Jack FM format naar Groot-Brittannië komt. Absolute Radio International gaat een variatie op het concept toepassen voor haar nieuwe FM-zender in Oxford die in maart 2007 start.

1924

WGBS-WINS in New York krijgt van de Amerikaanse Federale Commissie, die zich bezig houdt met het etherverkeer, een vergunning. In Astoria, gelegen in New York City, worden de studio’s in gereedheid gebracht voor het openingsprogramma.

1970

President Richard Nixon vraagt de radiostations om de songs, die het gebruik van drugs promoten, kritisch te benaderen.

1943

Radio Soldatsender, een anti-nazistisch station start de uitzendingen in Calais.

Eén jaar geleden op deze dag bij RadioVisie

Twee jaar geleden op deze dag bij RadioVisie


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 635: Klara, audio-erfgoed en Willy (video)

Joe: Sven en Anke gaan ‘On Tour’ (video)

UK: Smooth Radio stopt op AM in Zuid-Wales (video)

Sluiten