fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 24 februari – 055 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (plus af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Het zendvermogen op de MV Mi Amigo wordt van 35 kW naar 50 kW opgevoerd.

1982

Radio Maeva koopt de frequentie van het Antwerpse Radio Brabo waardoor de eerste lokale afdeling van start kan gaan. 

2003 

– Radio Oud-Turnhout hernieuwt de eerder afgebroken samenwerking met Maeva FM. Het station overwoog aanvankelijk om naar Jim FM over te stappen maar na enig gedreig met een juridische procedure werd daarvan afgezien.

– Radio Boomerang uit Essen op (107.5MHz) maakt de overschakeling naar TOPradio in Gent bekend. Het netwerk haalt zo de dertiende afdeling binnen.

2004 

De erkende radio’s die nog geen formele aanvraag voor een zendvergunning bij het Vlaamse Commissariaat voor de Media indienden, ontvangen een tweede brief van de administratie Media. De brief lijkt als twee druppels water op de eerste herinnering die op 6 februari werd gestuurd.

2006

– De leden van de pas opgerichte Vlaamse Mediaregulator worden voorgesteld. Naast voorzitter Johan Baert en voormalig commissaris Dirk Aelbrecht treden professor communicatiewetenschappen Caroline Pauwels, Karel Rimanque hoogleraar aan de Antwerpse Universiteit en ex-VRT journalist Peter Vandeborne tot de commissie toe.

– Op vraag van de Vlaamse Mediaminister Geert Bourgeois keurt de Vlaamse Regering, na advies van de Raad van State, het nieuwe VRT-decreet goed. Men streeft naar een moderne, slagkrachtige en onafhankelijke VRT die ook de komende tien jaar nog tot de beste en best geleide openbare omroepen van Europa moet behoren. 

– Cool FM doet om middernacht zijn officiële intrede in Antwerpen via 105.4 MHz. Nostalgie verhuist naar 106.4 MHz.

2007 

Het VRM geeft het netwerk Be One een boete van 1.250 euro omdat Radio Hasselt (106.1 MHz) met een te sterk vermogen uitzond. Trendy FM had hiervoor een klacht neergelegd. VBRO krijgt de toelating om in Oostende via 104.5 MHz een filiaal te beginnen. Fresh FM uit Oostkamp verliest de vergunning omdat men slechts sporadisch via 105.7 MHz uitzond.

1973 

De Mebo II van Radio Noordzee Internationaal, die tijdens een storm op drift was geslagen, weet uit de Nederlandse zone te blijven. Er wordt tijdens de reis naar de vertrouwde ligplaats een nieuw anker met een bijhorende ketting in gebruik genomen.

1995 

Frits Spits neemt afscheid van Radio 3 en de ‘Avondspits’. Sinds 1978 liep het programma bij de publieke popzender. Tot de komst van Corné Klijn op 3 april, neemt Tom Blomberg over.

2000 

De Nederlandse Wereldomroep voert in samenwerking met Nozema een eerste digitale test uit op de midden- en op de lange golf. 

1965

Het reddingsschip, de ‘U’ wordt naar de MV Galaxy (foto bovenaan) van Radio London geroepen. Een van de DJ’s kampt met een griepaanval en heeft hoge koorts. Na een grondige verzorging besluit de medewerker toch aan boord te blijven.

1987

Er klinkt weer muziek vanaf de MV Communicator. De herstellingswerken aan de zendmasten zijn voltooid.

1947

De programma’s van The Voice of America starten in New York.

1987

Radio– en televisiepresentator Larry King overleeft een hartaanval. In Europa is hij bekend van zijn talkshow op CNN.

2004

Bubba The Love Sponge, of Tod Clem wordt door Clear Channel Communications vanwege zijn ongeoorloofd taalgebruik bij 98 Rock ontslagen.

1968: Nieuw Zeeland 

Het nieuwe schip van Radio Hauraki, de MV Kapuni wordt omgedoopt in Tiri II. Aan boord verschijnt een gigantische zendmast.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is vandaag 6 juli… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag - heel kort na middernacht al - neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 6 juli – 188 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

A.J.: Van het Paradijs naar de hel (2)

Zoals het hoort en RadioVisie het altijd doet, staan we langer dan één enkel ‘In Lees verder

Het is vandaag 5 juli… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag - heel kort na middernacht al - neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 5 juli – 187 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

M-TV sprak met Hans Becker over Veronica (video)

De Nederlandse Auteur Hans Becker was vrijdag 26 juni te gast bij M-TV. Hij vertelde Lees verder

Het is vandaag 4 juli… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag - heel kort na middernacht al - neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 4 juli – 186 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, deejays, groot-brittannië, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio
Het is vandaag 23 februari… 1977 (audio)

2012: StuBru en MNM krijgen eigen radionieuws

2004: Exuberante (on)billijke vergoeding

Het radiodagboek van 23 februari – 054 (audio)

Blad 419: Wim, Gemini en Ingeborg (video)

Het is vandaag 22 februari… 1986 (audio)

Sluiten