fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 24 augustus – 237 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

De zeezender Radio Atlantis start om 13:00 uur in het Zeeuwse Oostburg met de verkoop van het studiomateriaal. (Foto bovenaan: het huis in Oostburg waar de studio’s van Atlantis zich bevonden. Credits: Offshore Radio Archive)

1998

Promo’s op de frequentie van Radio Contact Gold (102.5 MHz) nabij Brussel kondigen de start aan op 12 september van een nieuw netwerk. De initiatiefnemers willen graag onder de naam Maeva werken. Dit voornemen stuit echter op talrijke juridische problemen.

1999 

Radio Donna presenteert een gloednieuwe programmering in Opdorp-Buggenhout. Nieuw zijn de ‘Hitlijn’, het verzoekprogramma dat elke werkdag tussen 12:00 en 13:00 uur te beluisteren is, de ‘Fun Files’ op zaterdag met Evert Venema, ‘De Weekendshow’ en ‘Hitkracht 10’ waarin alles over artiesten uit de doeken wordt gedaan.

2000 

Enkele oudgedienden van VTM zoals Gaby Feyaerts, Roland Lommé en Paul Van Praet richten het commerciële televisiestation TV 2000 op. Er is een vergunning van het Vlaamse Commissariaat voor de Media voor de doorgifte van de programma’s via de diverse kabelmaatschappijen.

2001 

Finnpage dient, na de beslissing van het Vlaamse Commissariaat voor de Media om het Radio Eva-dossier onontvankelijk te verklaren, een beroep tot schorsing in ‘bij uiterst dringende noodzakelijkheid’. Men hoopt hiermee de kandidatuur voor een nationale uitzendvergunning te redden.

2002

Peter Van Dam ontkent het bericht dat hij voor Maeva FM gaat werken. Er wordt wel over diverse samenwerkingsvormen gepraat.

2004 

Bel RTL boekt volgens de meest recente luistercijfers van het CIM (Centrum voor Informatie van de media) vooruitgang. Als koploper heeft de nummer 1 in Wallonië een grote voorsprong op nieuwkomer Vivacité, dat door de fusie tussen Fréquence Wallonie en Bruxelles Capitale ontstond.

2005

Radio Donna maakt de nieuwe najaarsprogrammering bekend. In een poging om beter te kunnen concurreren met het commerciële Qmusic, komt er een nieuwe ochtendshow met Leen Demaré. Zij zal David Van Ootegem en Jeroen Gorus vervangen. Deze laatste heeft het station al verlaten. Ook Yasmine vertrekt en zij wordt voor Evy Gruyaert gewisseld. 

1978

In de nacht van 23 op 24 augustus wordt in de haven van Scheveningen de logger Mathilde Simone in beslag genomen. Justitie zegt voldoende bewijs in handen te hebben dat deze boot betrokken is bij de bevoorrading van het zendschip Aegir van Radio Delmare dat in de afgelopen week met uitzendingen op 192 meter is begonnen. De Radionieuwsdienst van het ANP bericht op 24 augustus over deze inbeslagname. (Nadat de Mathilde Simone door justitie aan de ketting is gelegd vaart de Delmare organisatie op 26 augustus met een sloep naar de Aegir. Later zullen ook rubberboten worden ingezet om het contact tussen land en het drijvende radiostation te onderhouden).

1985 

Door een gebrek aan programmabanden moeten de DJ’s van Radio Monique, uitzendend vanaf de MV Ross Revenge, gedurende achttien uur live uitzendingen verzorgen.

1987 

De zeezender Radio Monique Internationaal wordt aan nieuwe investeerders verkocht.

1998 

New Dance Radio is in Hilversum, Zaltbommel, Woerden en in Schiedam te ontvangen. Het aantal gepresenteerde uren wordt van 68 naar 110 opgetrokken.

1999 

Het Nederlandse Commissariaat voor de Media geeft Gooiland Producties de toestemming om gedurende elf dagen de sfeer van de zeezender Veronica via 1224 kHz terug te brengen. Er zullen tal van oude programmabanden opnieuw worden uitgezonden.

2000 

De 44 jarige voormalige Caroline- en AVRO-dj, Robin Albers die als Jaydee de houseklassieker ‘Plastic Dreams’ naar een wereldwijd succes stuwde, is het slachtoffer van een persoonsverwisseling. Een collega met de initialen R.A., ofwel Romeo Altenberg, wordt door een rechtbank voor de verkrachting van een negentienjarige man veroordeeld. Albers vreest dat de verwarring hem in financiële moeilijkheden zal brengen.

2001 

Business Nieuwsradio moet voor twee weken de uitzendingen op 1395 kHz onderbreken. De zendmast wordt naar Trintelhaven verplaatst om de ontvangst in het noorden en in het oosten van het land te verbeteren.

2003 

Menno Vroom stopt bij Radio 10. Hij wil zich op het werk achter de schermen oriënteren.

2006 

– Radiomakers Henk Westbroek en Rob Stenders krijgen een rol in de horrorfilm Horizonica. De première zal doorgaan tijdens het Nederlandse filmfestival einde september.

– De publieke omroepen presenteren de nieuwe programmering van de diverse radiozenders. Meer vaart en extra variatie moeten hen tot waardige concurrenten van de commerciële concurrenten maken.

1964

Radio Caroline South zendt een dringend politiebericht uit voor Douglas Stedman uit East Bergholt in Surfolk. De Britse kustwacht weigerde dit eerder te doen.

1970

Daar de FM-uitzendingen de oude golflengte stoorden, wordt 220 meter of AM 1367 kHz vanaf 08:00 uur de nieuwe middengolffrequentie van Radio Northsea International.

1999

The Times kondigt de komst aan van een station bedoeld voor de 65+ generatie op het eiland Wight. Angel Community Radio mikt op de liefhebbers van onder meer Perry Como en Bing Crosby.

2005

De Sunday Express bevestigt dat eigenaar News Corp. alle radiostations, waaronder Sky Radio wil verkopen. De vraagprijs zou 295 miljoen pond bedragen.

2003: Duitsland

De radiostations van RTL blijven uitbreiden. 89.0 RTL start als hitradio en is dankzij een sterk zendvermogen in Nedersaksen, Saksen, Sasken-Anhalt en in Thüringen te ontvangen. Dit betekent sterke concurrentie voor de jongerenstations Sputnik (MDR) en N-Joy (NDR). Hitradio RTL gaat in Baden Würtenberg als Hit 1 Radio verder.

2006: Denemarken

Talpa Radio en SBS grijpen naast het vrije Deense FM-frequentiepakket. Eind vorig jaar deed Sky Radio afstand van het FM5 pakket. Volgens de groep kreeg de zender de beloofde etherdekking niet. Voor 3,1 miljoen euro werd TV2 de nieuwe eigenaar. Naast Talpa en SBS hadden een Zweedse en een andere Deense partij zich kandidaat gesteld.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2009: RTBF International staakt de uitzendingen

De RTBF kondigde zopas aan te stoppen met de kortegolfuitzendingen van RTBF International, die vooral Lees verder

Het radiodagboek van 15 oktober – 287 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 14 okober – 286 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 13 oktober – 285 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 12 oktober – 284 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 11 oktober – 283 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, vrt
Blad 582: Eddy, Siska en Grensland (audio)

Nieuw klavertje 4 voor MNM?

Presentatie nieuw boek over Radio Mi Amigo

Vijftig keer ‘Radio Tour de France’ (audio & video)

Het is vandaag 23 augustus… 1999 (audio)

2005: Gust De Coster bij Be One

Sluiten