fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 24 april – 115 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

– Het kabinet van minister voor media Dirk van Mechelen maakt bekend dat op 15 mei de voorwaarden worden vrijgegeven aan de kandidaten voor een landelijke radiofrequentie. De dossiers worden op 15 juni ten laatste verwacht.

– Het kleine netwerk Spitsradio stopt alle activiteiten. Enkel de afdeling in Opwijk gaat door. De meeste stations worden overgenomen door TOPradio.

2002 

– Op 99.6 MHz, in de buurt van Kortrijk wordt een draaggolf waargenomen.

– Radio 2 omroep Antwerpen kan tussen 17:00 en 18:00 uur geen regionaal programma uitzenden. De inwoners van de gelijknamige provincie krijgen omwille van een technisch probleem de Limburgse informatie aangeboden.

2003

De mediacommissie van het Vlaamse Parlement keurt het decreet van Marino Keulen (VLD), Dany Vandenbossche (SPA), Jo Vermeulen (Agalev) en Jan Roegiers (Spirit) goed waardoor de Vlaamse regering voortaan de licenties voor landelijke, regionale en lokale radio-omroepen zal uitreiken.

2006 

Wim Oosterlinck verlaat totaal onverwacht Studio Brussel en trekt naar Qmusic. Peter Van de Veire en Roos Van Acker moeten de vrijgekomen uren opvullen.

1980 

Om 14:36 uur neemt staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, Nellie Smit Kroes de nieuwe middengolfzenders van Hilversum 1, 2 en 3 in gebruik. De AVRO op Hilversum 2 en de NCRV op Hilversum 1 verzorgen naar aanleiding hiervan een gezamenlijk programma.

2002 

Radio Nationaal en Arrow Classic Rock pleiten voor een eigen belangenvereniging. Beiden behoren tot de Vereniging van Commerciële Radio maar zijn ontevreden over de huidige gang van zaken.

2004

Ruud de Wild, die vanaf 1 juni bij Radio 538 terug keert, krijgt Tamara Brinkman en Jelter van der Goot, de zoon van RTL-baas Leo van der Goot als sidekicks.

2006

De mediaraad van de Duitse deelstaat Saksen geeft de Nederlandse info- en sportzender Radio 1 extra zendtijd als Oranje haar Europese voetbalwedstrijden speelt in Leipzig. De aanwezige supporters zullen het verslag van Servië – Nederland gewoon in het Nederlands kunnen beluisteren op 90.0 MHz.

2007

Radio 10 Gold wijzigt de programmering en voegt enkele namen aan de huidige ploeg toe. Dennis Verheugd en Ronald Snoeijer worden aangetrokken.

1977

London Weekend Televisie zendt een documentaire over Radio Caroline uit.

1981

Geruchten over een versnelde terugkeer van de legendarische zeezender Radio Caroline blijken niet te kloppen. Ondanks diverse aankondigen blijft het stil op de Noordzee.

2007

De Scottish Mediagroep wil zich enkel op de televisieactiviteiten richten en onderhandelt met ex-eigenaar Richard Branson over een teruggave van Virgin Radio, Virgin Radio XTreme en Virgin Radio Classic Rock. GCap Media, de groep rond Classic FM en Radio Capital zou dan als financiële partner optreden.

2007

Clear Channel Communications start in Dallas met Radio Lone Star 92,5. Het station mikt op de countryrock liefhebbers maar draait wel breder. De reclameboodschappen worden door de personalities ingesproken. Zanger Willie Nelson krijgt een baan als voice over.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 23 april – 114 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 22 april – 113 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 april – 112 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2006: Digitaal marktaandeel is verwaarloosbaar

Naast de analoge zenders, zowel middengolf en FM, beschikt de publieke omroep over verschillende digitale Lees verder

Het radiodagboek van 9 augustus – 222 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2007: Luisteraars niet gek op verkeersinfo in dj-stijl

Het Nieuwsblad en Humo zijn dezer dagen niet bepaald mals voor de verkeersinfo die via Lees verder

2003: Nieuwe VRT-radio enkel op DAB

DAB, daar hadden we het deze week al een paar keer over. En zonder dat Lees verder

2010: Ann van Elsen weg bij MNM (video)

Radio- en tv-presentatrice Ann Van Elsen gaat vanaf dit najaar voluit aan de slag bij Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, erkenningen, groot-brittannië, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore, tv, usa
Blad 478: Kerkomroep, Extra Gold, Radio Report

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

Het is vandaag 23 april… 1976 (audio)

2012: Marathonradio van Peter Van de Veire (video)

Het radiodagboek van 23 april – 114 (video)

Blad 477: Ronan, Qmusic, Joe en persvrijheid

Sluiten