fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 24 april – 115 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

– Het kabinet van minister voor media Dirk van Mechelen maakt bekend dat op 15 mei de voorwaarden worden vrijgegeven aan de kandidaten voor een landelijke radiofrequentie. De dossiers worden op 15 juni ten laatste verwacht.

– Het kleine netwerk Spitsradio stopt alle activiteiten. Enkel de afdeling in Opwijk gaat door. De meeste stations worden overgenomen door TOPradio.

2002 

– Op 99.6 MHz, in de buurt van Kortrijk wordt een draaggolf waargenomen.

– Radio 2 omroep Antwerpen kan tussen 17:00 en 18:00 uur geen regionaal programma uitzenden. De inwoners van de gelijknamige provincie krijgen omwille van een technisch probleem de Limburgse informatie aangeboden.

2003

De mediacommissie van het Vlaamse Parlement keurt het decreet van Marino Keulen (VLD), Dany Vandenbossche (SPA), Jo Vermeulen (Agalev) en Jan Roegiers (Spirit) goed waardoor de Vlaamse regering voortaan de licenties voor landelijke, regionale en lokale radio-omroepen zal uitreiken.

2006 

Wim Oosterlinck verlaat totaal onverwacht Studio Brussel en trekt naar Qmusic. Peter Van de Veire en Roos Van Acker moeten de vrijgekomen uren opvullen.

1980 

Om 14:36 uur neemt staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, Nellie Smit Kroes de nieuwe middengolfzenders van Hilversum 1, 2 en 3 in gebruik. De AVRO op Hilversum 2 en de NCRV op Hilversum 1 verzorgen naar aanleiding hiervan een gezamenlijk programma.

2002 

Radio Nationaal en Arrow Classic Rock pleiten voor een eigen belangenvereniging. Beiden behoren tot de Vereniging van Commerciële Radio maar zijn ontevreden over de huidige gang van zaken.

2004

Ruud de Wild, die vanaf 1 juni bij Radio 538 terug keert, krijgt Tamara Brinkman en Jelter van der Goot, de zoon van RTL-baas Leo van der Goot als sidekicks.

2006

De mediaraad van de Duitse deelstaat Saksen geeft de Nederlandse info- en sportzender Radio 1 extra zendtijd als Oranje haar Europese voetbalwedstrijden speelt in Leipzig. De aanwezige supporters zullen het verslag van Servië – Nederland gewoon in het Nederlands kunnen beluisteren op 90.0 MHz.

2007

Radio 10 Gold wijzigt de programmering en voegt enkele namen aan de huidige ploeg toe. Dennis Verheugd en Ronald Snoeijer worden aangetrokken.

1977

London Weekend Televisie zendt een documentaire over Radio Caroline uit.

1981

Geruchten over een versnelde terugkeer van de legendarische zeezender Radio Caroline blijken niet te kloppen. Ondanks diverse aankondigen blijft het stil op de Noordzee.

2007

De Scottish Mediagroep wil zich enkel op de televisieactiviteiten richten en onderhandelt met ex-eigenaar Richard Branson over een teruggave van Virgin Radio, Virgin Radio XTreme en Virgin Radio Classic Rock. GCap Media, de groep rond Classic FM en Radio Capital zou dan als financiële partner optreden.

2007

Clear Channel Communications start in Dallas met Radio Lone Star 92,5. Het station mikt op de countryrock liefhebbers maar draait wel breder. De reclameboodschappen worden door de personalities ingesproken. Zanger Willie Nelson krijgt een baan als voice over.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 23 april – 114 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 22 april – 113 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 april – 112 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2006: Ongerustheid over financiële toekomst VRT

Ondanks een verwacht negatief resultaat van 13,6 miljoen euro in 2006, ziet het er naar Lees verder

Blad 636: Sixties, hitquiz en Wablieft? (video)

En wat hebt u gepland dit weekend? Eigenlijk had dit een super tweedaagse kunnen zijn Lees verder

2006: Moslimexecutieve zoekt vrije radio’s

De Moslimexecutieve van België wil zowel via radio als televisie het imago van de moslims Lees verder

Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 635: Klara, audio-erfgoed en Willy (video)

Zelfs de klassieke meesters ontsnappen niet meer aan Covid-19. Audiovisueel Erfgoed: dagje om het verleden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, erkenningen, groot-brittannië, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore, tv, usa
Blad 478: Kerkomroep, Extra Gold, Radio Report

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

Het is vandaag 23 april… 1976 (audio)

2012: Marathonradio van Peter Van de Veire (video)

Het radiodagboek van 23 april – 114 (video)

Blad 477: Ronan, Qmusic, Joe en persvrijheid

Sluiten