fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 24 april (114)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2001

– Het kabinet van minister voor media Dirk van Mechelen maakt bekend dat op 15 mei de voorwaarden worden vrijgegeven aan de kandidaten voor een landelijke radiofrequentie. De dossiers worden op 15 juni ten laatste verwacht.

– Het kleine netwerk Spitsradio stopt alle activiteiten. Enkel de afdeling in Opwijk gaat door. De meeste stations worden overgenomen door TOPradio.

2002 

– Op 99.6 MHz, in de buurt van Kortrijk wordt een draaggolf waargenomen.

– Radio 2 omroep Antwerpen kan tussen 17:00 en 18:00 uur geen regionaal programma uitzenden. De inwoners van de gelijknamige provincie krijgen omwille van een technisch probleem de Limburgse informatie aangeboden.

2003 

De mediacommissie van het Vlaamse Parlement keurt het decreet van Marino Keulen (VLD), Dany Vandenbossche (SPA), Jo Vermeulen (Agalev) en Jan Roegiers (Spirit) goed waardoor de Vlaamse regering voortaan de licenties voor landelijke, regionale en lokale radio-omroepen zal uitreiken.

2006 

Wim Oosterlinck verlaat totaal onverwacht Studio Brussel en trekt naar Qmusic. Peter Van de Veire en Roos Van Acker moeten de vrijgekomen uren opvullen.

1980 

Om 14:36 uur neemt staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, Nellie Smit Kroes de nieuwe middengolfzenders van Hilversum 1, 2 en 3 in gebruik. De AVRO op Hilversum 2 en de NCRV op Hilversum 1 verzorgen naar aanleiding hiervan een gezamenlijk programma.

2002 

Radio Nationaal en Arrow Classic Rock pleiten voor een eigen belangenvereniging. Beiden behoren tot de Vereniging van Commerciële Radio maar zijn ontevreden over de huidige gang van zaken.

2004 

Ruud de Wild, die vanaf 1 juni bij Radio 538 terug keert, krijgt Tamara Brinkman en Jelter van der Goot, de zoon van RTL-baas Leo van der Goot als sidekicks.

2006 

De mediaraad van de Duitse deelstaat Saksen geeft de Nederlandse info- en sportzender Radio 1 extra zendtijd als Oranje haar Europese voetbalwedstrijden speelt in Leipzig. De aanwezige supporters zullen het verslag van Servië – Nederland gewoon in het Nederlands kunnen beluisteren op 90.0 MHz.

2007

Radio 10 Gold wijzigt de programmering en voegt enkele namen aan de huidige ploeg toe. Dennis Verheugd en Ronald Snoeijer worden aangetrokken.

1977

London Weekend Televisie zendt een documentaire over Radio Caroline uit.

1981

Geruchten over een versnelde terugkeer van de legendarische zeezender Radio Caroline blijken niet te kloppen. Ondanks diverse aankondigen blijft het stil op de Noordzee.

2007

De Scottish Mediagroep wil zich enkel op de televisieactiviteiten richten en onderhandelt met ex-eigenaar Richard Branson over een teruggave van Virgin Radio, Virgin Radio XTreme en Virgin Radio Classic Rock. GCap Media, de groep rond Classic FM en Radio Capital zou dan als financiële partner optreden.

2007

Clear Channel Communications start in Dallas met Radio Lone Star 92,5. Het station mikt op de countryrock liefhebbers maar draait wel breder. De reclameboodschappen worden door de personalities ingesproken. Zanger Willie Nelson krijgt een baan als voice over.


Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De zomer is niets, twee en een halve maand geleden was ik bang dat ik
In deze vijfde en laatste aflevering van onze artikelenreeks over radioportals willen we de internetradio-meerwaardezoeker
Oud-radiomaker Rik Joossens is niet meer [caption id="attachment_22466" align="alignright" width="175"] klik om te vergroten[/caption] In
Welke 60-plusser herinnert zich niet de demonstratie van 18 april 1973 in Den Haag, de
Augustus 1979  Mi Amigo wordt drijvend ‘Bedevaartoord’ Op een ogenblik dat nog maar weinig Mi
PROS krijgt twee broers Radio PROS schakelt een versnelling hoger en gaat van start met

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 10 maart (069)

Het radiodagboek van 9 maart (068)

Het radiodagboek van 6 maart (065)

Het radiodagboek van 5 maart (064)

De archieven van 25 januari (025)

De archieven van 29 december (363)

Sluiten