fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 23 september – 266 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

– Cool FM start op de voormalige kabelfrequenties van Radio Magdalena. Er wordt vooral easy listening muziek gedraaid.

– De nieuwsuitzendingen van Radio Contact en Contact 2 worden aangepast. Zesmaal voor de nationale bulletins wordt er regionale informatie gebracht. Twee dagoverzichten en regelmatige nieuwsflashes moeten het aanbod vergroten.

2004

Net FM, het Luikse jongerenstation dat hoofdzakelijk rond een dertigtal vrijwilligers draait en op 97.6 MHz uitzendt, viert de eerste verjaardag. Diverse genres uit de dance-industrie en lounge tracks zorgen voor een ongekende populariteit in de doelgroep tussen 16 en 25 jaar.

2005

Een stroomonderbreking in Oostende legt Cool FM het zwijgen op. Om 15:00 uur keert de draaggolf terug.

2006

Het Waalse CSA toont zich zeer kritisch over de beheersovereenkomst die de Franstalige deelregering en de openbare omroep RTBF bereikten. Mediaminister Fadila Laanan noemt de mening ongepast.

1970

Vanwege financiële moeilijkheden, door een nijpend gebrek aan publiciteit, leent Radio Veronica de eigenaars van Radio Northsea International, de heren Edwin Meister en Erwin Bolier (foto bovenaan) 1.000.000 gulden om gedurende twee maanden geen programma’s meer te verzorgen. Om 21:00 uur meldt de bemanning van de tender De Redder dat het station ’s anderdaags omstreeks 11:00 uur zal stoppen.

2001

Minister Jorritsma van Economische Zaken legt op het eiland Curaçao de eerste steen voor het nieuwe studiogebouw van de lokale afdeling voor Radio 538. Het complex zal in december voltooid zijn zodat de uitzendingen op 91.1 MHz kunnen starten.

2003

Dennis Ruyer verlengt zijn contract bij Radio 538 tot 2008. Als sidekick van Jeroen van Inkel verzorgt hij ook ‘Greatest Hits’ tussen 10:00 en 12:00 uur. Bovendien vervangt hij Wessel van Diepen, die met vakantie is, in ‘Dance Departement’ op zaterdag tussen 20:00 uur en middernacht.

2004

Talpa Radio Nederland, de maatschappij van John de Mol, verwerft de radio-, televisie- en internetrechten voor de wedstrijden van het Nederlands nationaal elftal op weg naar het wereldkampioenschap van 2006 in Duitsland.

2005

– De Telegraaf Mediagroep toont interesse om alle stations van de Sky-groep te kopen. De wetgeving verbiedt dat een uitgeverij een zender volledig in handen heeft. Bronnen binnen de krant zeggen echter alternatieve constructies klaar te hebben.

– Talrijke programma’s van Radio 2 worden als podcast aangeboden. ‘De Gouden Greep’ van de EO en diverse NCRV-toppers als ‘Cappucino’ en ‘Volgspot’ zijn beschikbaar.

2006

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat start de sloop van het REM-eiland. Dat werd in 1964 door de Radio Exploitatie Maatschappij voor Radio en TV Noordzee gebruikt. Na de gedwongen sluiting gebruikte Rijkswaterstaat de constructie als meetpost voor Noordwijk. Er werd tevens onderzoek gedaan naar wind, watertemperatuur en het zoutgehalte van het zeewater.1964

Radio City test vanaf het zeefort Shivering Sands op 198, 238 en 292 meter.

° Request Hour met Peter Jamieson (augustus 1965)

1965

Op 773 kHz, de frequentie waarop Radio King uitzond, voert Radio 390 testuitzendingen uit. Als eerste plaat wordt ‘Moonlight Serenade’ van Glenn Miller gedraaid.

1981

Het toekomstige zendschip van Radio Caroline, de MV Ross Revenge wordt in Panama als plezierjacht geregistreerd. Het registratienummer is 9625 Poxt en de radiocontactcode is HP-4344. Het vaartuig wordt in de Spaanse haven Santander klaargestoomd.

1984

Simon Bates neemt als Top 40-presentator afscheid van BBC Radio One. Richard Skinner zal hem per 30 september opvolgen.

1990

Bruno Brookes, die sinds het voorjaar van 1986 de bekende ‘BBC Top 40’ op zondagnamiddag verzorgt, stopt en maakt voor Marc Goodier plaats.

2003

– Henry Kelly keert na vijftien jaar terug bij de Londonse nieuwszender LBC 97.3 MHz. Zijn dagelijkse namiddagshow tussen 16:00 en 19:00 uur moet de concurrentie met Radio 4 en BBC Five Live opdrijven.

– Niet minder dan 61 kandidaten melden zich voor vier nieuwe FM-frequenties in en rond Dublin. Onder hen bevinden zich Lite FM, Today FM en Radio 104.

1981

De administratie rond president Ronald Reagan kondigt de oprichting van Radio Marti aan. Het station moet de Cubanen op het Caraïbische eiland ongecensureerd nieuws brengen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 24 januari – 024 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 januari -021 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We Lees verder

Het radiodagboek van 18 januari – 018 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Het radiodagboek van 16 januari – 016 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 22 september – 265 (video)

Het radiodagboek van 21 september – 264 (audio)

Het radiodagboek van 20 september – 263 (audio)

Het radiodagboek van 19 september (262)

Het radiodagboek van 18 september – 261 (video)

Het radiodagboek van 17 september – 260 (audio)

Sluiten