fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 23 oktober – 295 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

De federale regering wil de kijk- en luistergelden, inclusief een aantal andere belastingregels regionaliseren. In tegenstelling tot de Vlaamse regering willen de politici in Wallonië en in Brussel de radio- en tv-taksen behouden.

2001

Radio Donna neemt een nieuwe studio in gebruik waarbij de technicus bij de programma’s betrokken wordt.

2002

Het Brusselse Hof van Beroep veroordeelt de VRT tot het betalen van 100.000 euro aan voormalig medewerker Martin De Jonghe (foto bovenaan). In 1999 had de openbare omroep de bedenker van het programma ‘Golfbreker’ ontslagen. Eerder werd de ex-werkgever in het gelijk gesteld maar in hoger beroep haalde de presentator het.

2003

– Peter van Dam versterkt het team van Maeva FM. Vanaf 3 november zal hij het programma tussen 18:00 en 19:00 uur voor zijn rekening nemen.

– De technische problemen van Radio Contact 2 in Genk zijn opgelost. De draaggolf is opnieuw door muziek vervangen.

– Radio Al Manar zendt op 106.8 MHz in Brussel niet alleen de eigen programma’s uit, maar ook het signaal van… Qmusic.

2006

– Wim Van Severen volgt op 1 november Aimé Van Hecke op als directeur Televisie bij de VRT. Hij begon bij de openbare omroep in 1989 als producer van jeugdprogramma’s (Tik Tak, Dag Sinterklaas en Kulderzipken). Vervolgens kwam de eindverantwoordelijkheid voor TV1-reeksen als Heterdaad, Windkracht 10 en Stille Waters. Van november 1998 tot januari 2003 stond hij zelf aan het hoofd van het eerste net van de VRT. Momenteel is hij nog even Administrateur Generaal van Toerisme Vlaanderen.

– Extra Gold onderneemt een nieuwe poging om de uitzendingen in Oostkamp op 104.9 MHz te starten.

1987

Adam Curry en Jeroen van Inkel presenteren voor de laatste keer ‘Curry en Van Inkel’ bij Veronica op Radio 3. Vaste gast Ben Liebrand brengt als verrassing een minimix met de hoogtepunten van deze hilarische show. Adam Curry verlaat Nederland om de roddelpers te ontvluchten. Om de ernst van zijn relatie met Patricia Paay te onderstrepen huurde de presentator van ‘Countdown’ eerder deze week de frontpagina van de Nederlandse ochtendkrant De Telegraaf om te melden dat de ex-zangeres eveneens richting Manhattan trekt. Adam gaat na zijn afscheid aan de slag bij MTV en bij Z100.

1996

Het commerciële radiostation Radio 538 rondt de landelijke actie tegen de veiling van de radiofrequenties af door het overhandigen van 281.124 handtekeningen aan de Tweede Kamer.

2000

De recentste resultaten van de luistercijfers bevestigen Sky Radio als marktleider met 14,5%. Radio 3 verloor terrein en daalt van 9,9% naar 9,7% terwijl Radio 538 als nummer 3 onveranderd 7,5% scoort.

2001

Radio Nationaal, dat via 1296 kHz voor grote delen van West Europa uitzendt, is één van de opvallendste verrassingen in het recentste luisteronderzoek van het bureau Intomart. Het station van het Nederlandstalige levenslied scoort onverwacht 2%. Men hoopt in 2002 het aandeel te verdubbelen.


2002

John de Mol neemt Noordzee FM van Strengholt BV en SBS Radio over.

2007

Radio 538 onderhandelt met Gordon om Ruud de Wild als namiddagpresentator tussen 16:00 en 19:00 uur op te volgen. Men plant om de voormalige Noordzee FM-medewerker de plaats van Rick van Velthuyzen te laten innemen tijdens het weekend.

2003

De nieuwe RAJAR-luistercijfers worden bekend gemaakt. BBC Radio 2 zakt met bijna een half miljoen luisteraars, ook de toppresentatoren zijn daarvan het slachtoffer. Zo verliest Terry Wogan in de ochtend 570.000 luisteraars. Hij blijft met 7,3 miljoen fans wel de populairste ochtendman.

2006

Smooth FM in Londen dient bij mediaregulator OFCOM een verzoek tot wijziging van het muziekformaat in. Met een mix van easy-listening en jazz wil men vooral de 55-plus generatie lokken.

1989

CLT, de moedermaatschappij van RTL start op 105.9 MHz voor de Parijse omgeving de uitzendingen van Maxximum FM. Het netwerk moet de concurrentie met NRJ, Fun en Skyrock aangaan.

Eén jaar geleden op deze dag bij RadioVisie

Twee jaar geleden op deze dag bij RadioVisie


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 634: Nostalgie, Rush Limbaugh & Tenerife (video)

Spotify: iedereen een eigen radiostation! (video)

Groen Licht – 24

Sluiten