fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

De BRT neemt in het West-Vlaamse Kuurne de door Radio Mi Amigo gebruikte frequentie 1188 kHz in gebruik.

2000 

Kabelradio’s 4FM, Magdalena en C-Dance verhuizen naar de satelliet Eutelsat 2 F4 28°Oost.

2001 

Op de voormalige frequentie van Ciel FM in Charleroi (103.2 MHz) is een aankondiging te horen over een spoedige terugkeer van Chérie FM, het tweede product van de NRJ-groep.

2004 

Kris Borgraeve vertrekt als programmamanager bij Be One. Hij wordt door André Hemeryck en Wim Meeus vervangen. Het pop en rocknetwerk van Emmis werft eveneens Piet de Win van Radio Contact aan.

2005 

Must FM krijgt van het CSA het bevel om de internetstreaming te stoppen. Het regionale netwerk had hiervoor geen toelating.

2006 

De Raad van State vernietigt het frequentieplan dat op de Vlaamse herverdeling van de FM-band was gebaseerd.

2007 

De Waalse deelregering keurt de grote lijnen voor het frequentieplan van mediaminister Fadila Laanan goed. Buiten de publieke stations van de RTBF, komen er elf netwerken en tachtig onafhankelijke stations. Er is ook sprake van regionale zenders, diverse stadsradio’s en een aantal gemeenschapsomroepen die zich op cultuur en opvoeding zullen richten. Men hoopt tegen juni 2008 de vergunningen uitgereikt te hebben.

2003 

Politiek Den Haag pleit voor een soliede publieke omroep. Men wil de basis echter grondig wijzigen.

2004 

De 37-jarige 3FM-presentator Wim Rigter verliest zijn strijd tegen slokdarmkanker. In het verleden werkte hij onder meer bij Hitradio Power FM en bij Octaaf FM. Hij begeleidde ook jong talent bij de publieke popzender.

2005

Willem Duys (foto bovenaan: credits Freewave Archief) maakt een eenmalige comeback via Muziekmozaiek.nl. Hij grijpt meteen de kans om een nieuwe dvd met talrijke hoogtepunten uit zijn lange carrière te promoten.

1978

Er is een draaggolf te horen, gevolgd door het nummer ‘Caroline’ van The Fortunes op 963 kHz. De boodschap ‘Don’t despair, we’ll be back sometime’ illustreert de wens om snel terug te komen.

1978

Door de gemaakte internationale afspraken in Genève uit 1975, veranderen de AM en LW frequenties voor de BBC-stations. Radio One gaat van 247 naar 275 meter en 285 meter. Radio 2 verlaat de huidige lange golffrequentie (200 kHz) en belandt op AM 433 en 330 meter. Radio 3 neemt de voormalige Radio One-frequentie over terwijl Radio 4 naar de lange golffrequentie 198 kHz verdwijnt.

1984

Een zware Noordzee-storm verplicht Laser 558 om de zender rond 18:30 uur uit te zetten. De antenneconstructie loopt tijdens het slechte weer veel schade op.

2000

De 55-jarige Britse popmultimiljonair Jonathan King wordt in zijn woning in West London (Bayswater) gearresteerd op verdenking van aanranding van minderjarige kinderen. In het verleden was hij medepresentator van diverse programma’s bij het legendarische Radio London dat uitzond vanaf de MV Galaxy.

2003

De groep rond Capital Radio neemt het Londense Choice FM over. Het station dat in de Engelse hoofdstad op 96.9 en op 107.1 MHz uitzendt, brengt R’n’B en Hip Hop.

2005

Radio Five Live neemt na 78 jaar afscheid van de F1-verslaggeving. Deze beslissing is een gevolg van de besparingsplannen van de BBC waardoor 4.000 algemene banen en 66 jobs bij de sportafdeling op de tocht staan. Enkele onafhankelijke producenten tonen interesse om de komende seizoenen te blijven volgen.

1993

Radio France International neemt een aantal nieuwe kortegolfzenders van 500 kW in gebruik.

2000

De groep rond NRJ besluit om de aankoop van Radio Monte Carlo af te blazen. De plannen stuitten immers op juridische problemen vermits de wetgeving voorziet dat het aantal potentiële luisteraars niet mag overschreden worden. Met RMC dreigde NRJ in problemen te komen. De maatschappij Nextradio, met NRJ- en RMC-topman Alan Weill wordt de redding voor het Zuid-Franse station. 

2005

Algemeen directeur Jean-Paul Cluzel moet bij Radio France naar een nieuwe muziekverantwoordelijke zoeken. Jacques Taddeï, die sinds november 2004 aan het hoofd van deze afdeling stond, stapte op.


TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Zwitserse precisie is voorlopig ver zoek bij de afschakeling van het FM-park Arabische gemeenschap van
In Vlaanderen schrikken we er al lang niet meer van, maar ook in Wallonië dreigt
RTL Belgium trekt op 31 augustus definitief de stekker uit MiNT. De beslissing werd vanmiddag
De Waalse deelregering is na een diepgaand onderzoek van om en bij de vier maanden klaar
De temperaturen stijgen, de reclamebestedingen volgen (dan toch in Nederland) Geen Vlaamse kermis meer zonder
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 22 november – 325 (video)

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

Het radiodagboek van 20 november -323 (video)

Het radiodagboek van 19 november – 322 (audio)

Het radiodagboek van 18 november – 321 (audio)

Het radiodagboek van 17 november – 320 (audio)

Sluiten