fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 23 maart – 083 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980

Sinds augustus 1979 zendt het Limburgse Radio Noordzee van op diverse plaatsen uit. De apparatuur wordt in het Hotel Pax in Hasselt echter in beslag genomen.

2003

De tekstsite van de kabelmaatschappij Teve Oost meldt dat Sweet FM uit het aanbod wordt verwijderd. Zo verliezen de inwoners van onder meer Lokeren, Gent en Sint-Niklaas het commerciële kabelstation dat Radio Magdalena, Radio Zeven en Radio Magdalena opvolgde.

2004

De kranten Le Soir en La Libre Belgique berichten dat de plannen van RTL en Nostalgie over de start van nieuwe radiostations in Brussel bij de Franstalige gemeenschapsregering zullen besproken worden.

1970

De Mebo II verlaat in de late namiddag de kust van Nederland en vertrekt naar Engeland.

1977

De Boemerangactie, die Veronica dichter bij de status van C-omroep moet brengen, blijft niet zonder resultaten. Na één maand telt de vereniging 25.000 nieuwe leden.

1995

De Holland Mediagroep wordt door Veronica, CLT/RTL, uitgeverij VNU en Endemol opgericht.

2001

Radio 1, de nieuws- en sportzender van de publieke omroep blijft ook na 1 april op de middengolf-frequenties 1008 en 891 kHz uitzenden. Radio 5, dat binnenkort onder de naam Radio 747AM start, verhuist naar 747 kHz en 1251 kHz. Normaal had het Ministerie van Verkeer en Waterstaat plannen om Radio 1 van de AM-band te verwijderen, maar na overleg met de NOS komt daar niets van terecht tot de etherfrequenties algemeen herverdeeld worden.

2002

Het Commissariaat voor de Media wil dat de verdeling van de etherfrequenties op twee manieren geschiedt. Een deel van de kandidaten doet mee aan een veiling waarbij het hoogste bod het haalt terwijl de resterende, geïnteresseerde partijen, op basis van het aangeboden format, zullen worden beoordeeld. Op die manier wil men de machtsconcentraties een halt toeroepen.

2006

– Radio 2 blijft de best beluisterde zender met 11%. Ook de andere publieke stations  Radio 1 en 3 boeken 0,3% en 0,6% winst. Radio 538 behoudt de tweede plaats met 10,3%. Sky Radio verliest 0,6% en staat op 9,4%.

– Tom Mulder (foto bovenaan) keert op 4 april bij Radio 10 Gold terug. Op 1 augustus 2004 werd hij door een hersenbloeding getroffen.

1922: Verenigde Staten 

KMJ-AM in het Californische Fresno en WEW-AM in Saint Louis (Missouri) beginnen hun uitzendingen op AM.

1945: Frankrijk 

De Franse staat verwerft via een wet het monopolie over de FM-band.

1961: Verenigd Koninkrijk

De Engelstalige uitzendingen van The Commercial Neutral Broadcasting Corporation als aanvulling op Radio Veronica worden vanwege het gebrek aan concrete interesse bij de adverteerders afgevoerd.

1970: Griekenland 

Nadat op 21 maart Radio Free Greece vanaf de MV Hebe, voor de kust van Malta startte, worden de uitzendingen vandaag door de Griekse overheid zwaar gestoord. Vooraleer men noodgedwongen uit de lucht gaat, belooft men spoedig met een krachtiger zender terug te komen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Wallonië: regionale DAB+ wacht op minister

De Waalse krant La Dernière Heure vroeg zich af, naar aanleiding van de Week van Lees verder

Het radiodagboek van 19 november – 322 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 november – 321 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
bart
bart
23 maart 2019 - 21:25 21:25

moet dat niet zijn, radio Magdalena, zeven en Be One ????op de kabel

INDI
INDI
24 maart 2019 - 09:04 09:04
Antwoord aan  bart

Neen hoor, het artikel klopt.
Radio Magdalena had inderdaad een woelige tijd op de kabel, met een periode Radio 7, Cool FM en Sweet FM, maar heeft niets met Be One te maken.
Be One is pas gestart in mei 2004, samen met het nieuwe frequentieplan en heeft nooit op de analoge kabel gezeten.

2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Dit was RadioVisie’s (turbulente) week 12 in 2020

Blad 445: RDS, MENT, VRM en Minerva (video)

Stadsradio Vlaanderen: ‘Corona doorkruist planning’

Sluiten