fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 23 juni – 175 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Op de MV Jeanine, het zendschip van Radio Atlantis wordt tijdens de nacht de nieuwe eindtrap voor de 10 kW-zender getest.

1979

Na een maandenlange voorbereiding start Radio Mi Amigo vanaf de MS Magdalena met testuitzendingen. Via een 10 kW sterke zender is op 272 meter middengolf voortdurend de tune ‘Guitar Holiday’ van Oasis (alias Francis Goya) te horen.

2000

De mediaministers van de Vlaamse en Waalse Gemeenschap hebben het met elkaar aan de stok. Corinne de Permentier valt Dirk Van Mechelen aan met de stelling dat de Vlaamse radiostations zich agressief gedragen. Op hetzelfde ogenblik start in Namen, zonder de minste toelating van het Conseil Suprieur de l’Audiovisuel (CSA), BFM op 107.1 MHz. Corinne de Permentier veroordeelt deze zet maar BFM verwerpt de verklaring van de politica.

2003

– De Limburgse afdeling van Radio 2 krijgt een nieuwe manager, het gaat om de huidge programma-adviseur van de directie, Marc Vandermaesen. Voordien werkte hij onder andere mee aan het programma ‘De tijdmachine’. Hij was tevens presentator en redacteur bij Radio 2 in Hasselt.

– Het hogere beroep van Radio Contact, dat door het Vlaamse Commissariaat voor de Media als gevolg van een klacht door Radio Antigoon voor drie dagen werd geschorst, wordt onontvankelijk verklaard. Daarom moet het station op maandag 28 juli gedurende drie dagen de uitzendingen onderbreken.

2005

Radio Contact neemt afscheid van de populaire avondpresentator Dirk Moerman (foto bovenaan). Zijn interactief programma komt op 30 juni een laatste keer op antenne.

1978

Medewerkers van de Nederlandse Radiocontroledienst en enkele politieagenten nemen in Scheveningen op de Aegir van Radio Delmare 10.000 platen, 25 programmabanden en twee studios in beslag. Daarnaast verdwijnen een 3 kW middengolf-, een 3 kW korte golf- en een FM-zender in de kelders van de justitie.

1998

De populaire presentator van Radio 3 en Radio 2, Karel van Cooten verlaat de TROS en gaat vanaf 1 september bij Radio Noordzee Nationaal aan de slag. Hij wordt bij de Grootste Familie van Nederland door Peter Teekamp opgevolgd.

2000

Volgens de laatste cijfers van het onderzoekbureau Intomart rukt Radio 538 op. Met 8,1% boekt het station een winst van 0,8%. Sky Radio daalt van 15,1% naar 14,4% terwijl Radio 3FM van 14,2% naar 13,6% zakt.

2003

Ruud de Wild van 3FM spreekt de geruchten over een vertrek naar Yorin FM tegen.

2004 

Directeur Erik de Zwart van Talpa Radio kondigt de overname van de licentie voor de middengolffrequentie 1008 kHz aan. De voormalige plek van Radio 1, de nieuws- en sportzender, zal vanaf 1 juli door Radio 10 Gold gebruikt worden.

1966

– Dorothy Calvert, de weduwe van Radio City-eigenaar Reginald Calvert, die door Majoor Oliver Smedley werd doodgeschoten, laat weten dat ze voortaan het station zal leiden. De onderhandelingen met Radio London over United Kingdom Good Music zijn gestopt.

– De medewerkers aan de Walton Lifesaving Apparatus Company worden voor hun hulp aan de bemanningsleden op de gestrande MV Mi Amigo, tijdens de storm van 19 januari 1966 onderscheiden. Het was de eerste reddingoperatie in hun zestigjarig bestaan.

2003

– Vijftien stations, die minimaal 25% binnen hun uitzendgebied op DAB te beluisteren zijn, kregen een verlenging van hun vergunning voor acht jaar. Bij de groep rond Capital Radio vielen Southern FM, Invicta FM, OceanFM, Power FM en de diverse afdelingen van Capital Gold in de prijzen. Emap krijgt verlengde licenties voor Radio City 96.7 FM, Magic 1548 in Liverpool, Hallem FM en Magic AM. Ook Signal 1, Signal 2, Swansea Sound en The Wave, eigendom van The Wireless Group en The Beach zijn de komende acht jaar van een vergunning verzekerd.

– De strijd rond de benoeming van een nieuwe programmadirecteur voor BBC Radio 2 woedt in alle hevigheid. Roger Lewis, de directeur van de mediagroep GWR, van wie men aannam dat hij in aanmerking kwam voor deze functie, haakt af en verkiest zijn huidige activiteiten voort te zetten.

2004

Tony Blackburn wordt door de directie van Classic Gold geschorst. Hij draaide tegen alle richtlijnen in twee songs van Sir Cliff Richard namelijk ‘Livin Doll’ en ‘We Dont Talk Anymore’.

2005

BBC Radio One breidt uit naar de Verenigde Staten. Een aantal programma’s zoals de ochtend van Chris Moyles en ‘The Essential Selection’ met Pete Tongue wordt via Sirius Satellite Radio vanaf augustus aangeboden.

2006

Nicolas Poincar, die in het verleden bij de nieuwszender France-Info en bij France Inter was betrokken, wordt door RTL aangetrokken. Hij vervangt Pascale Clark, die het station aan de Parijse Rue Bayard verlaat. Hij verzorgt vanaf het najaar het programma On Refait Le Monde tussen 19:15 en 20:00 uur. 

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 22 juni (174)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 juni – 173 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 juni – 172 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 juni – 171 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 juni – 170 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 juni – 169 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
24 juni 2019 - 09:45 09:45

In die tijd ging ik iedere zondag naar het Rozenhof in Ursel. Daar trad Edu De Groot op. Opeens kwam hij met de melding dat Radio Mi Amigo zou terugkeren vanaf een gloednieuw schip. De frequentie werd niet meegedeeld. En ja, de week nadien kregen we het geluid van hierboven te horen.
Jammer dat het niet lang heeft geduurd.
Eric

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 527: M4d Radio, Leen en Radio 1

Verliest Agentschap Telecom grip op etherpiraten?

Luc Janssen keert terug naar de radio

Sluiten