fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 23 januari -023 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2002

De NV Vlaamse Zendmaatschappij, die NRJ-Vlaanderen sinds 1998 exploiteerde, gaat vrijwillig in vereffening. Het bericht staat op de site van het Ministerie van Justitie.

2003

– Qmusic belandt in een uitermate lastig parket. Sven Ornelis en Erwin Deckers vergelijken de tennissende zussen Williams tijdens het verslag van de halve finales op de Australian Open in Melbourne met ‘bosapen’. Luisteraar Pierre Van Doorn, zelf een kleurling, dient een klacht tegen het duo in. Die blijft evenwel zonder gevolgen. Bij Radio Contact werd in 2001 een presentator, die Venus en Serena Williams op een gelijkaardige manier had aangepakt, zonder pardon aan de deur gezet. Het Franstalige netwerk kreeg zelfs een forse boete.

– Radio Contact Vlaanderen keert, na een verblijf in een geïmproviseerde ruimte, naar de oude studio terug. Tussen 23:10 en 23:15 uur ondervindt het audiosignaal problemen maar het euvel wordt snel verholpen.

– De Gentse Contact 2 (105.3 MHz) verdwijnt door een korte stroomonderbreking uit de lucht. Hierdoor zijn TOPradio Trend uit Waregem en Contact 2 in Vlierzele, die op 105.3 en op 105.4 MHz uitzenden, duidelijk in de Arteveldestad te ontvangen.

– Contact en Contact 2 in Herentals onderbreken even de uitzendingen voor de plaatsing van nieuwe antennes.

– C-Dance kampt met technische problemen in de Antwerpse provincie. De afdelingen in de Scheldestad, Schoten en Willebroek zenden slechts een draaggolf uit. Waarnemers gokken op een overname door de Vlaamse Mediamaatschappij die het bereik van TOPradio wenst uit te breiden.

2007

– De geplande vernieuwing van Radio 1, de nieuws- en sportzender van de VRT, die voor 2 april was gepland, wordt uitgesteld. Er wordt gefluisterd dat het restylen van het station niet zo vlot verloopt als verwacht.

– De problemen na de blikseminslag bij het Limburgse GRK zijn opgelost. Het signaal klinkt als vanouds.

1966

De MV Mi Amigo, het zendschip van Radio Caroline South, dat na de storm van 19 januari eindelijk kon losgetrokken worden, komt in de haven van Zaandam aan.

1968

Het Algemeen Dagblad voorspelt de snelle komst van een drijvende popzender uit Nederland. Radio Nordsee International wil na een reeks testuitzendingen, die op 1 december moeten beginnen, twintig uur popmuziek en reclameboodschappen per dag uitzenden.

1986

De rechtszaak over de teruggave van het zendschip de Magda Maria van waarop onder ander Radio Paradijs in de zomer van 1981 zou starten, wordt weer uitgesteld. Volgens advocaat de Jonge komt er eind maart 1986 een definitieve zitting waarop de uiteindelijke beslissing zal vallen.

1998

Via de kabelnetwerken in Den Haag (101.5 MHz) en Rotterdam (91.4 MHz) start Country FM. Naast uitgebreide aandacht voor Johnny Cash en Dolly Parton komen grote namen als The Eagles, Shania Twain, The Maverickx, Crosby, Stills, Nash and Young voorbij.

2004

– Geruchten hebben het opnieuw over de terugkeer van Robert Jensen bij Yorin FM.

– Gijs Staverman wordt als vervanger van Ruud de Wild bij 3FM genoemd. Een verhaal dat de voormalige Veronica-medewerker snel ontkent.

1970

De eerste testuitzendingen van Radio Northsea International via de kortegolffrequentie 6210 kHz en via de 102.0 MHz op FM, starten om 23:00 uur. De non-stop muziek wordt met meertalige aankondigingen van Roger Day (Engels) en Horst Reiner (Duits) afgewisseld.

° Radio Nordsee International: Testuitzending met Horst Reiner (1970)


1984

De eigenaar van Radio Caroline Ronan O’ Rahilly en de directie van Laser onderzoeken, tijdens een vergadering, alle samenwerkingsvormen gaande van de bevoorrading tot de bouw van een degelijke zendmast voor de MV Communicator. De Ier biedt het Amerikaanse station een van zijn scheepsbouwers aan.

1987

Laser Hot Hits test opnieuw tussen 06:02 en 18:00 uur. Johnny Lewis meldt dat het station voor onderhoudswerkzaamheden aan de antennes uit de lucht gaat. Brandy Lee en D.L.Bogart (Foto bovenaan: in de boordstudio van de Communicator – Credits: Pat Shea), die via een advertentie in het Amerikaanse tijdschrift Trade and Records werden aangeworven, komen aan boord van de MV Communicator.

2001: Rusland

De Stem van Rusland, die in 1999 stopte, hervat met een zender van 1200 Watt de uitzendingen vanuit Tiblisskaja in de Kaukasus.


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde Gat in de markt voor
Het belangrijkste duel om de publieke perceptie speelt zich dit keer af tussen Studio Brussel
Publieke omroep en lokale radio: twee maten en nog meer gewichten? Wallonië ziet geen graten
'Nooit meer sneeuw op je tv'. Het is de naam van de overheidscampagne waarmee antenne-kijkend
Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons) Het blijft
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het
Iedereen krijgt ze wel eens in zijn inbox: mailtjes met reclame voor ‘penis enlargers’ en

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 22 januari – 022 (audio )

Het radiodagboek van 21 januari -021 (audio)

Het radiodagboek van 20 januari – 020 (video)

Het radiodagboek van 19 januari – 019 (audio)

Het radiodagboek van 18 januari – 018 (audio)

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

Sluiten