fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 23 januari – 023 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

De NV Vlaamse Zendmaatschappij, die NRJ-Vlaanderen sinds 1998 exploiteerde, gaat vrijwillig in vereffening. Het bericht staat op de site van het Ministerie van Justitie.

2003

– Qmusic belandt in een uitermate lastig parket. Sven Ornelis en Erwin Deckers vergelijken de tennissende zussen Williams tijdens het verslag van de halve finales op de Australian Open in Melbourne met ‘bosapen’. Luisteraar Pierre Van Doorn, zelf een kleurling, dient een klacht tegen het duo in. Die blijft evenwel zonder gevolgen. Bij Radio Contact werd in 2001 een presentator, die Venus en Serena Williams op een gelijkaardige manier had aangepakt, zonder pardon aan de deur gezet. Het Franstalige netwerk kreeg zelfs een forse boete.

– Radio Contact Vlaanderen keert, na een verblijf in een geïmproviseerde ruimte, naar de oude studio terug. Tussen 23:10 en 23:15 uur ondervindt het audiosignaal problemen maar het euvel wordt snel verholpen.

– De Gentse Contact 2 (105.3 MHz) verdwijnt door een korte stroomonderbreking uit de lucht. Hierdoor zijn TOPradio Trend uit Waregem en Contact 2 in Vlierzele, die op 105.3 en op 105.4 MHz uitzenden, duidelijk in de Arteveldestad te ontvangen.

– Contact en Contact 2 in Herentals onderbreken even de uitzendingen voor de plaatsing van nieuwe antennes.

– C-Dance kampt met technische problemen in de Antwerpse provincie. De afdelingen in de Scheldestad, Schoten en Willebroek zenden slechts een draaggolf uit. Waarnemers gokken op een overname door de Vlaamse Mediamaatschappij die het bereik van TOPradio wenst uit te breiden.

2007

– De geplande vernieuwing van Radio 1, de nieuws- en sportzender van de VRT, die voor 2 april was gepland, wordt uitgesteld. Er wordt gefluisterd dat het restylen van het station niet zo vlot verloopt als verwacht.

– De problemen na de blikseminslag bij het Limburgse GRK zijn opgelost. Het signaal klinkt als vanouds.

1966

De MV Mi Amigo, het zendschip van Radio Caroline South, dat na de storm van 19 januari eindelijk kon losgetrokken worden, komt in de haven van Zaandam aan.

1968

Het Algemeen Dagblad voorspelt de snelle komst van een drijvende popzender uit Nederland. Radio Nordsee International wil na een reeks testuitzendingen, die op 1 december moeten beginnen, twintig uur popmuziek en reclameboodschappen per dag uitzenden.

1986

De rechtszaak over de teruggave van het zendschip de Magda Maria van waarop onder ander Radio Paradijs in de zomer van 1981 zou starten, wordt weer uitgesteld. Volgens advocaat de Jonge komt er eind maart 1986 een definitieve zitting waarop de uiteindelijke beslissing zal vallen.

1998

Via de kabelnetwerken in Den Haag (101.5 MHz) en Rotterdam (91.4 MHz) start Country FM. Naast uitgebreide aandacht voor Johnny Cash en Dolly Parton komen grote namen als The Eagles, Shania Twain, The Maverickx, Crosby, Stills, Nash and Young voorbij.

2004

– Geruchten hebben het opnieuw over de terugkeer van Robert Jensen bij Yorin FM.

– Gijs Staverman wordt als vervanger van Ruud de Wild bij 3FM genoemd. Een verhaal dat de voormalige Veronica-medewerker snel ontkent.

1970

De eerste testuitzendingen van Radio Northsea International via de kortegolffrequentie 6210 kHz en via de 102.0 MHz op FM, starten om 23:00 uur. De non-stop muziek wordt met meertalige aankondigingen van Roger Day (Engels) en Horst Reiner (Duits) afgewisseld.

° Radio Nordsee International: Testuitzending met Horst Reiner (1970)

1984

De eigenaar van Radio Caroline Ronan O’ Rahilly en de directie van Laser onderzoeken, tijdens een vergadering, alle samenwerkingsvormen gaande van de bevoorrading tot de bouw van een degelijke zendmast voor de MV Communicator. De Ier biedt het Amerikaanse station een van zijn scheepsbouwers aan.

1987

Laser Hot Hits test opnieuw tussen 06:02 en 18:00 uur. Johnny Lewis meldt dat het station voor onderhoudswerkzaamheden aan de antennes uit de lucht gaat. Brandy Lee en D.L.Bogart (Foto bovenaan: in de boordstudio van de Communicator – Credits: Pat Shea), die via een advertentie in het Amerikaanse tijdschrift Trade and Records werden aangeworven, komen aan boord van de MV Communicator.

2001: Rusland

De Stem van Rusland, die in 1999 stopte, hervat met een zender van 1200 Watt de uitzendingen vanuit Tiblisskaja in de Kaukasus.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2008: Frans-Noorse strijd om VRT-zenders

Er zijn nog twee kandidaten in de running voor de overname van het zenderpark van Lees verder

Blad 572: KINK, muziek en StuBru (video)

Hoe moet u KINK en NPO 3FM vergelijken, qua marktaandeel? Niet te doen! De wondere Lees verder

2006: Digitaal marktaandeel is verwaarloosbaar

Naast de analoge zenders, zowel middengolf en FM, beschikt de publieke omroep over verschillende digitale Lees verder

Het radiodagboek van 9 augustus – 222 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2007: Luisteraars niet gek op verkeersinfo in dj-stijl

Het Nieuwsblad en Humo zijn dezer dagen niet bepaald mals voor de verkeersinfo die via Lees verder

2003: Nieuwe VRT-radio enkel op DAB

DAB, daar hadden we het deze week al een paar keer over. En zonder dat Lees verder

2010: Ann van Elsen weg bij MNM (video)

Radio- en tv-presentatrice Ann Van Elsen gaat vanaf dit najaar voluit aan de slag bij Lees verder

Radio 1-programma “#weetikveel” naar Eén

"#weetikveel", momenteel doordeweeks te horen tussen 12:00 en 13:00 uur op Radio 1, krijgt ook Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, kabelradio, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, pers, reclame
Retro Mi Amigo Top 50 van 7 februari 1976

Het is vandaag 22 januari… 1978 (audio)

2001: VRT radionieuws krijgt nieuwsankers

Het radiodagboek van 22 januari – 022 (audio )

Blad 389: Minerva, luistercijfers, Spotify

Kicken op radio en zo (64)

Sluiten