fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 23 april – 114 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

Mediaminister Dirk Van Mechelen (foto bovenaan) wil op 15 mei de voorwaarden voor een landelijke commerciële vergunning presenteren. Op 15 juni moeten de aanvragen en de dossiers binnen zijn.

2002

Diverse kranten melden de mogelijke terugkeer van het originele Radio Gemini in Kortrijk.

2003

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media veroordeelt Radio Contact in Brussel tot een schorsing van drie dagen, vanaf 12 mei 2003. Radio Antigoon uit Antwerpen had klacht ingediend wegens storingen. Contact overweegt om in hoger beroep te gaan.

2004

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media meldt op z’n website dat alle voorbereidingen voor het nieuwe frequentieplan tegen 20 mei zullen afgerond zijn. Vanaf 27 mei krijgen de erkende stations hun nieuwe plaats op de FM-band.

2005

– Op aandringen van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois werd op het overlegcomité tussen de federale overheid en de gemeenschappen beslist dat het BIPT (Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie) als etherpolitie zal optreden. Daardoor zullen radiostations niet meer ongestraft kunnen zondigen tegen afspraken over de frequentieverdeling en het zendvermogen.

– Maeva 6015 DRM breidt haar zendtijd op de korte golf uit. De analoge uitzendingen beginnen om 13:00 uur, gevolgd door twee uur DRM tussen 14:00 en 16:00 uur (West-Europese tijd).

1983

– Tien jaar na de enorme manifestatie op het Malieveld in Den Haag viert Veronica feest. De publieke omroep telt nu 360.000 leden.

– Dankzij het totale vermogen van 300 Watt en de vrije FM-frequentie 98.1 MHz worden de uitzendingen van Radio Unique vanaf 17:10 uur tot in Antwerpen gehoord.

1990

Het televisiestation RTL-Véronique wordt RTL4. De wijziging wordt tijdens de zomer voltooid.

1999

New Dance Radio dat in geheel Nederland via de kabel is te ontvangen, verlaagt de verkoopprijs van 1,5 miljoen naar 500.000 gulden. Men hoopt op een snelle overname.

2002

Sky Radio blijft met 13,6%, op basis van het jongste luisteronderzoek, de populairste zender in Nederland. Radio 2 en Radio 538 delen de tweede plaats met 9,6%. 3FM scoort 9,2%.

2003

Sky Radio behoudt als marktleider met 12,4% een ruime voorsprong op Radio 2 dat 10,8% haalt. Radio 538 is een stevige derde met 10,1%. Het Bureau Intomart noteert 3FM en Radio 1 op plaatsen vier en vijf met respectievelijk 9,6% en 9,1%.

2007

Michiel Veenstra van 3FM trekt als eerste (Nederlandse) DJ naar de Noordpool. Tijdens het programma van 27 april aanstaande zal er volop aandacht worden geschonken aan het broeikaseffect. Bovendien zal men bekijken hoe Nederland een bijdrage aan de klimaatsveranderingen kan doen.

1924 

De openingstoespraak van Koning George V voor de ‘British Empire tentoonstelling’ in Londen wordt rechtstreeks door de BBC uitgezonden. Het is voor de eerste keer dat de luisteraars hun vorst via de radio horen.

1964 

De MV Mi Amigo vaart naar Frinton-on-Sea en kiest daar een ligplaats.

1995

De BBC Top 40 op zondagnamiddag krijgt opnieuw Marc Goodier als vaste presentator. Hij zorgde eerder al voor het telwerk van 30 september 1990 tot 1 maart 1992.

2007

Virgin Radio belandt mogelijk opnieuw in handen van zakenman en eerste eigenaar Richard Branson. Hij overweegt om samen met de mediamaatschappij GCap een bod uit te brengen bij de groep Scottisch Media die het rockstation van de hand wil doen.

1998 

President Jean-Paul Baudecroux van NRJ stelt het personeel van Radio Nostalgie gerust over de werkzekerheid in de nabije toekomst. Men ambieert ook de uitbouw van de regionale afdelingen door het aanwerven van vijftig presentatoren en commerciële medewerkers.

1999

Het CSA waarschuwt NRJ, Fun Radio, Europe 2, Oui FM, Contact FM, Top Music, Vibration en Vitamine over het niet respecteren van de percentages Franse producties. Een onverwachte meting tussen november 1998 en februari 1999 had de acht stations in gebreke gesteld.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 21 april – 112 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 april – 110 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 636: Sixties, hitquiz en Wablieft? (video)

En wat hebt u gepland dit weekend? Eigenlijk had dit een super tweedaagse kunnen zijn Lees verder

Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Apple start met een live stream van muziekvideo’s

Maar hebben we echt een nieuwe MTV nodig? Om maar meteen het antwoord te geven Lees verder

Het radiodagboek van 21 oktober – 293 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Kicken op radio en zo – 108

Geld voor airplay, waarom niet? Ook al blijven we het allemaal massaal ontkennen, we zitten Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 138 (video)

Het 'Bartje-effect' bleef uit Ik neem je nog één keer mee naar 1974 en we Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, erkenningen, frankrijk, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, nederland, offshore
Blad 477: Ronan, Qmusic, Joe en persvrijheid

VRRO: ‘Denk lokaal’, nu ook met beeld!

NPO Radio 2 blijft op kop

Het is vandaag 22 april… 1977 (audio)

2000: Onafhankelijke lokale radio’s bestaan nog

Het radiodagboek van 22 april – 113 (audio)

Sluiten