fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 22 september – 265 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

– Het mini netwerk Atlantis in Antwerpen, kampt met geluidsproblemen. Deze worden snel hersteld.

– De Kortrijkse studentenradio M-Puls start illegale testuitzendingen via 99.6 MHz.

2003

– Radio Donna krijgt na elf jaar een nieuw logo. De blauwe dame verdwijnt. Wanneer het nieuwe herkenningssymbool wordt voorgesteld, is nog niet bekend.

– Piet De Win, de sidekick van Jeroen Gorus bij TOPradio, trekt naar Radio Contact.

– Maeva FM brengt maakt de najaarsprogrammering bekend. ‘Muziek in de file’ met Luc De Groot (foto bovenaan) en ‘Lunch Express’ met Ron van der Plas keren terug.

2004 

– Peter Vandenbossche wordt de nieuwe hoofdredacteur van de nieuwsdienst van Radio Contact. Hij volgt Geert Schalck op. De topman van Kanaal 3 werkte in het verleden bij Radio 2, bij het persbureau Belga en bij de kranten Het Volk en Het Laatste Nieuws.

– Het controversiële praatprogramma’ ZwartWit’ keert via internetstreaming terug. Er zijn nu al fragmenten van de voorbije afleveringen te horen.

– Radio Contact 2 in Stekene wordt Radio Contact. De afbouw van het tweede netwerk van de ‘blauwe dolfijn’ gaat onverminderd verder. 

2005 

– David Daggelinckx, de consultant van de radiotak van de Vlaamse Uitgeversmaatschappij vertrekt naar Be One van Emmis. Hij volgt manager Luc Sterckx op die een half jaar geleden ontslagen werd.

– TOPradio biedt een aantal programma’s via podcast aan. Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een multimediaal platform.

1970 

Toppop start via Nederland 1 tussen 19:30 en 20:00 uur. Penny de Jager, Lars Boom en Ad Visser presenteren.

2000 

– Het commerciële Slam!FM start via de website een actie om op de Haagse kabel te mogen uitzenden. De voorganger, New Dance Radio werd door Fresh 102 vervangen.

– De Nederlandse Wereldomroep stopt met Media Network. Het radio- en televisiemagazine zal wel via het internet blijven bestaan.

2005 

– Ondanks een verlies van 0,8% blijft Radio 538 marktleider met 10,7%. Radio 1, Classic FM en Slam!FM boeken winst, namelijk 0,4%, 0,3% en 0,2%. Hun marktaandelen bedragen nu 8,9%, 2,2% en 1,8%. Yorin FM en Veronica stijgen licht met 0,1% en komen uit op 2,7% en 5,4%. Noordzee FM rondt zijn bestaan af in mineur. Het station, dat op 31 augustus Qmusic werd, verloor 0,5% en daalde naar 4,2%.

– Mediamiljonairs Lex Harding en Ruud Hendriks azen op een Nederlandse frequentie. Volgens ingewijden zou het duo met RTL over Yorin FM en RTLFM onderhandeld hebben.

2006 

Quality Radio verliest het kortgeding tegen het Agentschap Telecom. De maatschappij van ondernemer Ruud Poeze wou de vergunningen voor de middengolf-frequenties 828 kHz, 1035 kHz, 1224 kHz en 1557 kHz terug krijgen. Deze waren einde juli ingetrokken omdat er niet officieel op werd uitgezonden.

1965

De fortpiraat Radio King stopt. De luisteraars vernemen dat er een nieuw station in de lucht komt.

1967

Het voormalige zendschip van Britain Radio, Swinging Radio England, Radio 227, Radio 355 en Radio Dolfijn komt in de haven van Miami aan. Na de verwijdering van de installaties worden de zenders aan Swazi Radio en aan Trans World Radio in het Afrikaanse Swaziland verkocht.

1970 

Radio Northsea International brengt voor de world service aparte programma’s op 100.0 MHz en op 9940 kHz.

2004 

Heart FM start een frontale publicitaire aanval op de huidige Londense marktleider Capital FM. Een nieuw logo, diverse cd’s en een grootse reclamecampagne moeten de luisteraars bekoren. Vermits het verschil qua marktaandeel tot 0,1% is verminderd, wil het station van de Chrysalis-groep de tiende verjaardag met de nummer 1 positie vieren.

2005

De Britse pers meldt dat Sir Cliff Richard geen platen meer uitbrengt. De directe aanleiding voor deze beslissing is de boycot van vele radiostations. Die was reeds in 1998 begonnen toen Virgin Radio-DJ Chris Evans besloot om nooit meer een nummer van Richard te draaien. Enkel Tony Blackburn van Classic Gold zette zich tegen deze houding af. Het management van de zanger ontkent echter het bericht.

2006

De fusieplannen tussen de Scottish Mediagroep, de eigenaar van Virgin Radio en Ulster Television, dat Talksport bezit, zijn definitief van de baan. Het voorstel om de aandelen evenwichtig te verdelen, wordt door de SMG afgewezen. Een tweede suggestie om met een verhouding van 52% en 48% te werken, vindt eveneens geen genade in de ogen van de Schotse mediamaatschappij.

1966: Nieuw Zeeland

Om moeilijkheden met de politie te vermijden, besluiten de oprichters van Radio Hauraki om het schip niet versneld uit de haven van Auckland te halen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2008: Frans-Noorse strijd om VRT-zenders

Er zijn nog twee kandidaten in de running voor de overname van het zenderpark van Lees verder

Blad 572: KINK, muziek en StuBru (video)

Hoe moet u KINK en NPO 3FM vergelijken, qua marktaandeel? Niet te doen! De wondere Lees verder

2006: Digitaal marktaandeel is verwaarloosbaar

Naast de analoge zenders, zowel middengolf en FM, beschikt de publieke omroep over verschillende digitale Lees verder

Het radiodagboek van 9 augustus – 222 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2007: Luisteraars niet gek op verkeersinfo in dj-stijl

Het Nieuwsblad en Humo zijn dezer dagen niet bepaald mals voor de verkeersinfo die via Lees verder

2003: Nieuwe VRT-radio enkel op DAB

DAB, daar hadden we het deze week al een paar keer over. En zonder dat Lees verder

2010: Ann van Elsen weg bij MNM (video)

Radio- en tv-presentatrice Ann Van Elsen gaat vanaf dit najaar voluit aan de slag bij Lees verder

Radio 1-programma “#weetikveel” naar Eén

"#weetikveel", momenteel doordeweeks te horen tussen 12:00 en 13:00 uur op Radio 1, krijgt ook Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, internetradio, kabelradio, landpiraat, lokale radio, luistercijfers, muziek, nederland, netwerkradio, offshore, podcast, tv
Blad 273: History, Musica FM en sociale media

Jimmy, Elvis en Falco tellen af bij Joe (video)

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 9 (audio)

Het is vandaag 21 september… 1992 (audio)

2009: Toch geen Sabam voor Popcorn City

Het radiodagboek van 21 september – 264 (audio)

Sluiten