fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 22 november – 325 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1997

Vlaanderen maakt via de Mechelse kabel kennis met Radio Flandria. Het project van Jeroen Soer en Peter Van Dam (foto bovenaan) die vanuit het Groot Hertogdom Luxemburg opereren, is een antwoord op het Nederlandse Sky Radio.

2000

Minister Dirk Van Mechelen geeft in de Mediacommissie van het Vlaamse parlement meer uitleg over de toekomst van de commerciële radiostations. Hij plant de verdeling van 64 in plaats van 67 FM-frequenties.

2001

– Qmusic start twee nieuwe zenders. Het gaat om de 95.8 MHz voor Leuven en de 93.0 MHz voor de Aalsterse omgeving. In Brussel is er echter slechts geruis te horen.

– Michel Follet wordt aangeworven om Radio Mango vanaf januari 2002 te leiden.

2002

– Radio Mango wordt in Antwerpen even via het netwerk van Radio Atlantis verspreid.

– De website van de Financieel Economische Tijd meldt dat Think-Media de aandelen in 4FM moet verkopen.

2006

Een hevige blikseminslag haalt om 19:00 uur Radio Contact, Radio Diest en Radio Contact Vlaams Brabant uit de lucht.

1963

Het eigenlijke debuut van Harmen Siezen bij de zeezender Radio Veronica loopt vertraging op. Door de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy, in de straten van Dallas, wordt de eerste aflevering van ‘Muziek tegen middernacht’ nooit uitgezonden. Gelijktijdig met The Voice Of America draait Veronica enkel rouwmuziek.

1969

De eerste foto’s van de Mebo II van Radio Nordsee International in Slikkerveer verschijnen in de pers.

1970

Tijdens het slechte weer op de Noordzee breekt het anker van de Mebo II, het zendschip van Radio Noordzee Internationaal.

2004

Radio 538 blijft met 12,8% marktleider op basis van het luisteronderzoek uitgevoerd door het bureau Intomart. Sky Radio behoudt met 10,3% de tweede plaats maar wordt door Radio 2 bedreigd. De zender stijgt met 0,7% en scoort 10%. Radio 3FM gaat met 0,6% van 5,7% naar 6,3%.

2005

Gerard Ekdom wordt de tweede DJ, die samen met Giel Beelen in het Glazen Huis in Utrecht zal opgesloten worden. Samen met een nog derde te kiezen presentator zal 3FM geld voor het goede doel inzamelen.

1991

Het schip van Radio Caroline wordt van de Goodwin Sands zandbank los getrokken en naar de haven van Dover gesleept. Na een grondige controle wordt de MV Ross Revenge niet meer zeewaardig verklaard. Dit betekent het definitieve einde van het Europese zeezendertijdperk.

2004

Wes Butters verlaat BBC Radio One. Jason ‘JK’ Griffith en Joel Hogg, die bij Key 103 werden weggehaald, worden vanaf 5 februari 2005 de presentatoren van de Top 40. De single- album- en download- lijst worden tot één hitparade gebundeld.

2005

De jaarlijkse actie voor de kansarme kinderen van BBC Radio 2 kent opnieuw een gigantisch succes. De luisteraars boden massaal op een aantal originele geschenken. Het uiteindelijke resultaat is het monsterbedrag van £ 1.066.677.

2006

De Ierse investeringsmaatschappij en mediagroep Communicorporation koopt het nationale commerciële netwerk Nashe Radio in de Oekraïne en Radio Apelsin, een lokaal station actief in de hoofdstad Kiev.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 503: Radio Report, ‘stemmen’ & Kicken (video)

De zeezender die nooit begon in... Hawaii en andere verrassende verhalenNiet de partijstandpunten maar de... Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Retro: De bewogen start van Laser 558 (audio)

De Britse offshore radioboom - 1964 - 1968 - de periode waarin een tiental radiostations Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

60 jaar Veronica: The Final Countdown

Tijdens de afgelopen week werd het jarige Radio Veronica uitgebreid bewierookt. Met de keuze door de Lees verder

Het is vandaag 23 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 22 mei… 1972 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, kabelradio, lokale radio, luistercijfers, netwerkradio
RadioVisie’s DAB+ weekrapport (39)

En hoe zou het nog zijn bij TOPradio? (video)

Vlaamse Ardennen1: ‘Een beetje thuiskomen’ (video)

Het is vandaag 21 november… 1987 (audio)

2008: Q-music start radioschool: de Q-Academy

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

Sluiten