fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 22 augustus – 234 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1979

Het slecht functioneren van de generatoren door vervuilde brandstof, verplicht Radio Mi Amigo om de programma’s tijdelijk te onderbreken. Op dezelfde dag gaat het anker slepen tijdens een storm en ligt de MS Magdalena plots op een andere plaats.

2002 

– De aanhouding van Think Media-baas Maurice De Velder wordt opnieuw verlengd. De voormalige aandeelhouder van 4FM zit sinds april in de cel wegens fraude. 

– Radio Contact Inter, dat zich op de Arabische gemeenschap via 94.5 MHz oriënteert, voorziet Nederlandstalige programma’s.

2003 

Contact Inter verhuist om onduidelijke redenen van 94.5 naar 94.6 MHz.

2005

TOPradio tekent een akkoord met Radio Oud Turnhout voor het gebruik van de frequentie 106.2 MHz. Vanaf begin september zullen de programma’s uit Gent er integraal overgenomen worden.

2006

– Aanhoudende geruchten melden een mogelijke terugkeer van Jan Vanvinckenroye bij 4FM als nieuwslezer. Een signaal dat men bij het commerciële station niet tevreden is over het Belga Audionieuws. 

– De VRM legt Via FM in Mechelen een boete op van 1.250 euro wegens het niet naleven van de bepalingen inzake de zendvergunning. De uitspraak kwam er na een klacht van Pop FM uit Herent wegens storingen.

1978 

De zeezender Radio Delmare verhuist om 13:32 uur naar de nieuwe frequentie die als 192 meter wordt aangekondigd.

1998 

– Carel Van Cooten wordt de nieuwe programmaleider en music director van Radio Noordzee Nationaal. Het station zal uitsluitend het betere Nederlandstalige werk brengen.

– TV Noordzee ziet nog voor de officiële start af van een plaats op de Amsterdamse kabel. De kosten liggen immers te hoog.

– Rob Stenders ligt met de VARA overhoop als gevolg van de bezuinigingen waardoor zijn rechterhand Fred Siebelink bij 3FM moest opstappen. Voorzitter Vera Keur heeft begrip voor de rebellerende presentator. De ex-medewerker van Veronica wist ook nipt een proces met filelezer Kees Wijberg van de verkeersinfocentrale in Driebergen te voorkomen. Die pikte het niet meer dat hij voortdurend door de presentator in de maling werd genomen en dreigde daarom met juridische stappen. De excuses van Rob Stenders voorkwamen een verdere escalatie van het probleem.

2000

– Er heerst bij Veronica onduidelijkheid over de datum waarop Robert Jensen na zijn vakantie terugkeert. Normaal zou hij op 1 september opnieuw aan de slag gaan, maar dit gaat niet door.

– Dankzij de C-status krijgt de omroep BNN meer zenduren. Bij 3FM komen er extra programma’s op zondag.

2001 

Rob Stenders en Jeroen van Inkel presenteren de allerlaatste ‘Stenders en Van Inkel’ bij Radio Veronica op 3FM. De vervanger van de naar Manhattan uitgeweken Adam Curry stapt op.

2002 

– Het Nederlandse Commissariaat voor de Media legt de VARA een forse boete van 4500 euro op. Aanleiding is een niet gebruikelijke actie tijdens het programma ‘Stenders Vroeg’ op 3FM. Tijdens rechtstreeks uitgezonden conversaties met eigenaars van benzinestations, vroeg Rob Stenders of men het zogenaamde kwartje van ex-premier Wim Kok niet wou aftrekken. Enkel de onderneming Tango was bereid om mee te werken. 

– Het blad Adformatie onthult dat de televisiemaatschappij SBS de belangen in Radio Noordzee wil verkopen. Er wordt onderhandeld met mediaondernemer John de Mol.

2003 

– Radio 10 maakt tussen 13:00 en 15:00 uur even deel uit van de DRM-testen op 1296 kHz.

– Alexander Stevens onthult via zijn weblog dat hij bij Radio Veronica in dienst treedt. De voormalige voice over van Eurosport en de NCRV vertoefde ook bij Radio Keizerstad, Extra FM, Mega 105 en bij Radio 10, waar hij diverse programma’s produceerde en voor de drive in show verantwoordelijk was.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 7 juli – 189 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 6 juli – 188 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 538: Radio Recliner, NPO 3FM & Bonanza

Het is zover: het eerste radiostation waarvan alle deejays in een rusthuis wonen.Nieuw opleidingsproject voor Lees verder

M-TV sprak met Hans Becker over Veronica (video)

De Nederlandse Auteur Hans Becker was vrijdag 26 juni te gast bij M-TV. Hij vertelde Lees verder

Het radiodagboek van 4 juli – 186 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Kicken op radio en zo – 87

Genee, Gijp en Derksen, het échte verhaal Het is maandagavond, even na acht uur. Het Lees verder

Blad 534: Xavier, Eregalerij en Leen

Xavier krijgt hulp van petekind in de televisie-keuken van VIERHet is nog even wachten, maar Lees verder

Het radiodagboek van 30 juni – 182 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 242: Rob, VBRO, Lambada, oortjes (audio & video)

Vlaamse CIM-luistercijfers (maart – juni 2019)

Verrassing: Erwin Deckers verlaat DPG Media

De laatste vanaf zee, maakte het wel erg bont (2)

Hallo. Ik ben Joop en ik doorblader ‘Joepie’ (audio)

2007: Luistercijfers CIM-golf 14

Sluiten