fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 21 oktober – 293 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1992

De hoofdbulletins van de VRT-radionieuwsdienst om 07:00, 08:00, 13:00, 18:00, 22:00 uur en middernacht zijn op het internet te horen.

2000

Twee stations van het netwerk C-Dance, Radio Contrast in Wuustwezel (106.1 MHz) en Radio KRT uit Brecht (107.6MHz) zenden in stereo uit.

2001

– De meeste gebuisde omroepen voor een landelijk frequentiepakket bergen de plannen op om in hoger beroep tegen Qmusic en 4FM te gaan.

– De gedelegeerde bestuurder van VRT, Bert De Graeve, wordt de nieuwe voorzitter van het Eurosportconsortium. Hij moet de onderhandelingen tussen de stichtende omroepen en de commerciële stations Canal + en TF1 afronden.

2003

Contact 2 heeft technische problemen op de Genkse frequentie 105.8 MHz. Er is enkel een draaggolf.

2004

De VZW Radio Pallieter, die in Lier naast een vergunning greep, dient een klacht in bij het Vlaamse Commissariaat van de Media tegen de Duffelse VZW Kiliaan. Men verwijt de groep, die het signaal van Radio Contact overneemt , een gebrek aan lokale informatie en schriftvervalsing.

2006 

Radio Extra Gold start op 104.9 MHz de uitzendingen voor Oostkamp nabij Brugge.

1973

– Een storm op zee dwarsboomt de kwaliteit van de FM-uitzendingen van Radio Noordzee Internationaal zodat die tijdelijk worden onderbroken.

– Het komt tot een hoog oplopende ruzie tussen André van Duin en John de Mol senior, de verantwoordelijke voor de Nederlandstalige uitzendingen bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal. De Rotterdamse komiek had tijdens de ‘Abominale Top 2000’ de technicus onder het pseudoniem ‘Meneer de Groot’ méér bij de show betrokken. Dat viel niet in goede aarde bij de directie waardoor Van Duin meteen zijn ontslag indient.

1979

De bevoorrading van het zendschip van Radio Delmare blijft ondermaats. De kapitein besluit daarom om de haven van Stellendam binnen te varen. De inbeslagname betekent het definitieve einde van het radiostation.

1987

Adam Curry (foto bovenaan) presenteert de allerlaatste ‘Countdown’ voor Veronica op televisie. Rene Fröger brengt speciaal voor hem en zijn toekomstige echtgenote Patricia Paay een aangepaste versie van ‘Winter in America’ van Dough Ashdown.

1992 

De ‘Vrije Radio Omroep Nederland BV’ wordt opgericht. Deze zal dienen als basis voor de komst van Radio 538 later dit jaar.

1996 

De actie ‘Ik wil Radio 538 overal en altijd kunnen ontvangen’, loopt als een trein. Vandaag wordt de 200.000 ste handtekening genoteerd.

1998

Oud Veronica-medewerker Ben Liebrand trekt naar Radio 538. De producer brengt daar ondermeer een herhaling van de befaamde ‘Grand Mixes’.

1999 

Dick van der Graaf volgt Pieter Porsius op als topman bij de Holland Mediagroep.

2003 

Rob Stenders onthult tijdens het 3FM nieuws dat de onderhandelingen over een vertrek naar Yorin FM rond zijn.

2005 

De bezwaren die SLAM!FM tegen de eerder opgelegde boetes maakte, zijn grotendeels door het Agentschap Telecom verworpen. Deze legde het commerciële station in maart 113.000 euro boete op. De straf voor het te weinig draaien van muziek is wel verlaagd.

1964

Op een woelige Noordzee raakt een openslaande deur op de MV Mi Amigo het hoofd van presentator Keith Skues. Nadat de kapitein de eerste zorgen toebracht, zendt men een noodbericht naar de kustwacht van Walton On The Naze. De ongelukkige Caroline-presentator wordt dadelijk van boord gehaald en naar een ziekenhuis vervoerd.

1974

De provincie Merseyside in Engeland beleeft de start van het onafhankelijke lokale radiostation Radio City.

2004

Terwijl BBC Radio 2 volgens de laatste luistercijfers van RAJAR het grootste landelijke station blijft, verstevigt Capital Radio de leiderspositie in Londen met 0,6% om op 7,8% uit te komen. De ontbijtshow met Johnny Vaughan verliest echter terrein. Heart FM en Magic 105.4 zijn de eerste achtervolgers.

2007

David Ford wordt tot programmaleider bij Sky News Radio benoemd. Het station zal in Londen vanaf het voorjaar 2008 via 1152 kHz LBC News vervangen.

1988: Israël

Buiten de territoriale wateren van Israël in de Middellandse Zee starten op 918 kHz of 327 meter de testuitzendingen van Arutz Sheva vanaf de MV Hatzvi.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2011: Oud-hoofd BRT Vandenbussche overleden

Paul Vandenbussche, de eerste administrateur-generaal van de toenmalige BRT, is overleden. Hij werd 89. Hij Lees verder

2001: Radio uit de diepvries van de supermarkt

De onlangs vijftig jaar geworden Johan Verminnen, een man die steeds een nuchtere en professionele Lees verder

Het radiodagboek van 28 mei – 149 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2011: Pers is boos over beheersovereenkomst VRT

Uitgevers van kranten en magazines zijn niet te spreken over het standpunt dat de meerderheidspartijen Lees verder

2010: ‘VRT-radio draait voldoende Vlaams’

"De VRT heeft een goed rapport voor 2009." Dat is de conclusie van de Vlaamse Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

SmartRadio voor VRT online streams

VRT heeft onlangs SmartRadio in gebruik genomen. Daarmee faciliteert men onder andere de nieuwe online Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, tv, usa
Blad 302: DJ Mag, soundtracks en Instagram

JLB gaat (soms) naar zee – 49 (audio)

Het is vandaag 20 oktober… 1986 (audio)

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio)

Blad 301: DAB+, studioruimte, oorlogsforten (video)

Luistercijfers Wallonië: topzomer voor Nostalgie en Contact

Sluiten