fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 21 oktober – 293 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1992

De hoofdbulletins van de VRT-radionieuwsdienst om 07:00, 08:00, 13:00, 18:00, 22:00 uur en middernacht zijn op het internet te horen.

2000

Twee stations van het netwerk C-Dance, Radio Contrast in Wuustwezel (106.1 MHz) en Radio KRT uit Brecht (107.6MHz) zenden in stereo uit.

2001

– De meeste gebuisde omroepen voor een landelijk frequentiepakket bergen de plannen op om in hoger beroep tegen Qmusic en 4FM te gaan.

– De gedelegeerde bestuurder van VRT, Bert De Graeve, wordt de nieuwe voorzitter van het Eurosportconsortium. Hij moet de onderhandelingen tussen de stichtende omroepen en de commerciële stations Canal + en TF1 afronden.

2003

Contact 2 heeft technische problemen op de Genkse frequentie 105.8 MHz. Er is enkel een draaggolf.

2004

De VZW Radio Pallieter, die in Lier naast een vergunning greep, dient een klacht in bij het Vlaamse Commissariaat van de Media tegen de Duffelse VZW Kiliaan. Men verwijt de groep, die het signaal van Radio Contact overneemt , een gebrek aan lokale informatie en schriftvervalsing.

2006 

Radio Extra Gold start op 104.9 MHz de uitzendingen voor Oostkamp nabij Brugge.

1973

– Een storm op zee dwarsboomt de kwaliteit van de FM-uitzendingen van Radio Noordzee Internationaal zodat die tijdelijk worden onderbroken.

– Het komt tot een hoog oplopende ruzie tussen André van Duin en John de Mol senior, de verantwoordelijke voor de Nederlandstalige uitzendingen bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal. De Rotterdamse komiek had tijdens de ‘Abominale Top 2000’ de technicus onder het pseudoniem ‘Meneer de Groot’ méér bij de show betrokken. Dat viel niet in goede aarde bij de directie waardoor Van Duin meteen zijn ontslag indient.

1979

De bevoorrading van het zendschip van Radio Delmare blijft ondermaats. De kapitein besluit daarom om de haven van Stellendam binnen te varen. De inbeslagname betekent het definitieve einde van het radiostation.

1987

Adam Curry (foto bovenaan) presenteert de allerlaatste ‘Countdown’ voor Veronica op televisie. Rene Fröger brengt speciaal voor hem en zijn toekomstige echtgenote Patricia Paay een aangepaste versie van ‘Winter in America’ van Dough Ashdown.

1992 

De ‘Vrije Radio Omroep Nederland BV’ wordt opgericht. Deze zal dienen als basis voor de komst van Radio 538 later dit jaar.

1996 

De actie ‘Ik wil Radio 538 overal en altijd kunnen ontvangen’, loopt als een trein. Vandaag wordt de 200.000 ste handtekening genoteerd.

1998

Oud Veronica-medewerker Ben Liebrand trekt naar Radio 538. De producer brengt daar ondermeer een herhaling van de befaamde ‘Grand Mixes’.

1999 

Dick van der Graaf volgt Pieter Porsius op als topman bij de Holland Mediagroep.

2003 

Rob Stenders onthult tijdens het 3FM nieuws dat de onderhandelingen over een vertrek naar Yorin FM rond zijn.

2005 

De bezwaren die SLAM!FM tegen de eerder opgelegde boetes maakte, zijn grotendeels door het Agentschap Telecom verworpen. Deze legde het commerciële station in maart 113.000 euro boete op. De straf voor het te weinig draaien van muziek is wel verlaagd.

1964

Op een woelige Noordzee raakt een openslaande deur op de MV Mi Amigo het hoofd van presentator Keith Skues. Nadat de kapitein de eerste zorgen toebracht, zendt men een noodbericht naar de kustwacht van Walton On The Naze. De ongelukkige Caroline-presentator wordt dadelijk van boord gehaald en naar een ziekenhuis vervoerd.

1974

De provincie Merseyside in Engeland beleeft de start van het onafhankelijke lokale radiostation Radio City.

2004

Terwijl BBC Radio 2 volgens de laatste luistercijfers van RAJAR het grootste landelijke station blijft, verstevigt Capital Radio de leiderspositie in Londen met 0,6% om op 7,8% uit te komen. De ontbijtshow met Johnny Vaughan verliest echter terrein. Heart FM en Magic 105.4 zijn de eerste achtervolgers.

2007

David Ford wordt tot programmaleider bij Sky News Radio benoemd. Het station zal in Londen vanaf het voorjaar 2008 via 1152 kHz LBC News vervangen.

1988: Israël

Buiten de territoriale wateren van Israël in de Middellandse Zee starten op 918 kHz of 327 meter de testuitzendingen van Arutz Sheva vanaf de MV Hatzvi.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio 2 focust een week lang op jongeren en geld

Weet jij hoeveel geld er op je bankrekening staat?  Omgaan met geld: het is niet Lees verder

Het radiodagboek van 18 september – 262 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 604: BNL, Siska en Mega (audio)

Luisteren naar nachtelijke stilte bij BNL (maar niet te lang)Siska mag het uitleggen op radio, Lees verder

MNM Rising Star: op zoek naar muzikaal talent (video)

MNM gaat voor het vierde jaar op rij op zoek naar hét strafste nieuwe muzikale Lees verder

2011: Brandy bubbels voor Radio 1 (audio)

Sinds goed twee weken kreeg Radio 1 een nieuwe vormgeving. Het aangepaste auditieve logo en Lees verder

2008: VivaCité tijdelijk met (oude) Radio 2-zender

De RTBF maakt voor haar uitzendingen, dit in tegenstelling tot de VRT, nog wel gebruik Lees verder

Het radiodagboek van 14 september – 258 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Tom De Cock zet volgspot op literaire debutanten

De weg naar de top van de literatuur is geplaveid met bloed, zweet en goede Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, tv, usa
Blad 302: DJ Mag, soundtracks en Instagram

JLB gaat (soms) naar zee – 49 (audio)

Het is vandaag 20 oktober… 1986 (audio)

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio)

Blad 301: DAB+, studioruimte, oorlogsforten (video)

Luistercijfers Wallonië: topzomer voor Nostalgie en Contact

Sluiten