fbpx

Het radiodagboek van 21 augustus 233 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1999

De proefuitzendingen van Radio Mango, het netwerk van de Vlaamse Mediamaatschappij, beginnen vanuit Vilvoorde.

2002

– Radio Souvenir uit Antwerpen, de voormalige afdeling van NRJ Vlaanderen, zendt vanaf 16:00 uur hits en jingles uit.

– De klankafstelling van C-Dance wordt hersteld. De geluidskwaliteit in stereo klinkt vanaf 15:15 uur beter.

2004

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media roept de VZW’s, die hun vergunning nog niet afhaalden op om dit voor 30 september te doen. Indien niet start men een procedure die tot de intrekking van de erkenning kan leiden.


Lees verder onder de advertentie


2005

De maatschappij IP verzorgt de reclame van Be One en Cool FM.

1978

Radio Delmare begint om 12:30 uur de officiële uitzendingen vanaf de Aegir I, die voor de kust van Goeree ligt.1998

De zender in Alkmaar van JFK (Jazzradio) wordt naar Amsterdam verplaatst. Zo krijgt men met een vermogen 5 kW een groter ontvangstgebied.

1999

De legendarische programma’s van de zeezender Veronica zijn opnieuw te beluisteren via 1224 kHz. Dat deze frequentie kan gebruikt worden, heeft men te danken aan Q Radio dat, vanwege een nijpend gebrek aan geld, moest stoppen.

2003

Michiel Veenstra trekt naar Radio Veronica. Voor hem betekent dit een terugkeer naar een oude liefde. Hij werkte al in mei 2002 bij dit station. Voordien verbleef hij bij de regionale omroep in Almelo, Hot FM, Regio FM, 538 en Kink FM. Samen met Ralf Vergoer en Marc Veuger stichtte hij het bedrijf Angry Bytes dat diverse websites voor stations, waaronder Noordzee FM, Radio 3FM, KRO, Radio 2 en MTV uitwerkte.

2004

In navolging van de geslaagde reünie van voormalige medewerkers van de zeezender Veronica, start er op 828 kHz een herhaling van het initiatief. Naast de oude banden zijn er ook nieuwe programma’s.

2005

De investeringsmaatschappijen Permira en Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) nemen het mediaconcern SBS Broadcasting over. De betrokken partijen bereiken een akkoord. SBS is het moederbedrijf van Veronica, Net 5 en SBS6.

2006

– Nauwelijks een maand na zijn debuut verlaat Mark van den Akker KX Radio.

– 100%NL eist dat de Arnhemse piraat Holland FM naar een andere FM-frequentie uitwijkt. Het station dat op 87.5 MHz uitzendt, zou hen storen op 87.8 MHz.

– Henk Westbroek verlengt zijn contract bij RTV Utrecht met drie jaar. Naast zijn werk als televisiepresentator blijft hij ook aan de slag bij KX Radio van Rob Stenders.

1985

De medewerkers van Laser 558 halen een grap uit met de Dioptric Surveyor, een schip dat alle bewegingen van de MV Communicator registreert in opdracht van de overheid. Ze lichten het anker en laten het opnieuw vallen op twaalf mijl van de Ross Revenge, het zendschip van Radio Caroline. Ochtendpresentator Charlie Wolf verklaart dat het bedoeling is om aldus beide zendschepen op één foto te krijgen.2005

De Britse krant Sunday Express meldt dat het mediaconcern van Rupert Murdoch de Nederlandse stations Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM, Sky Radio in Denemarken en Sky Radio Hessen (Duitsland) wil verkopen. Voor het complete aandelenpakket wordt 295 miljoen pond gevraagd.

1967

Na een tweedaagse reis komt de MV Galaxy van Radio London in Hamburg aan. De voormalige mijnenveger werd voor duizend pond door de Duitse firma Gloria International van Norbert Gshwendt en Emile Luthle gekocht.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2013: VlaPo en Story FM gaan samenwerken Gisteren, woensdag 20 februari hield de Vereniging voor Vlaamse podiumartiesten VlaPo zijn maandelijkse bestuursvergadering in de kantoren van Story FM. Beide partijen bespraken h...
Het radiodagboek van 21 februari – 052 (video) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
2003: FM Limburg bereidt provincieradio voor Het leek de laatste weken erg rustig rond de Limburgse mini-keten FM Limburg. Achteraf gezien was dit maar schijn. Achter de schermen was men immers met man en macht in de weer.&n...
Het radiodagboek van 20 februari – 051 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
2001: De cijfers van lokaal luisterend Vlaanderen We hebben gisterennamiddag onze zondagse rust maar weer eens opgeofferd en een extra 'lijntje gelegd'. Lokale zenders die er op zaten te wachten of er een half jaar keihard voor w...
Het radiodagboek van 19 februari – 050 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2008: VRT gaat digitaal
Het radiodagboek van 20 augustus – 232 (audio)
2008: Kelly Merckx is de nieuwe Miss Wim
Het radiodagboek van 19 augustus – 231 (video)
2006: Oostende: Wat na het Europacentrum?
Het radiodagboek van 18 augustus – 230 (video)
Sluiten