fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 21 augustus 233 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1999

De proefuitzendingen van Radio Mango, het netwerk van de Vlaamse Mediamaatschappij, beginnen vanuit Vilvoorde.

2002

– Radio Souvenir uit Antwerpen, de voormalige afdeling van NRJ Vlaanderen, zendt vanaf 16:00 uur hits en jingles uit.

– De klankafstelling van C-Dance wordt hersteld. De geluidskwaliteit in stereo klinkt vanaf 15:15 uur beter.

2004

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media roept de VZW’s, die hun vergunning nog niet afhaalden op om dit voor 30 september te doen. Indien niet start men een procedure die tot de intrekking van de erkenning kan leiden.

2005

De maatschappij IP verzorgt de reclame van Be One en Cool FM.

1978

Radio Delmare begint om 12:30 uur de officiële uitzendingen vanaf de Aegir I, die voor de kust van Goeree ligt.

1998

De zender in Alkmaar van JFK (Jazzradio) wordt naar Amsterdam verplaatst. Zo krijgt men met een vermogen 5 kW een groter ontvangstgebied.

1999

De legendarische programma’s van de zeezender Veronica zijn opnieuw te beluisteren via 1224 kHz. Dat deze frequentie kan gebruikt worden, heeft men te danken aan Q Radio dat, vanwege een nijpend gebrek aan geld, moest stoppen.

2003

Michiel Veenstra trekt naar Radio Veronica. Voor hem betekent dit een terugkeer naar een oude liefde. Hij werkte al in mei 2002 bij dit station. Voordien verbleef hij bij de regionale omroep in Almelo, Hot FM, Regio FM, 538 en Kink FM. Samen met Ralf Vergoer en Marc Veuger stichtte hij het bedrijf Angry Bytes dat diverse websites voor stations, waaronder Noordzee FM, Radio 3FM, KRO, Radio 2 en MTV uitwerkte.

2004

In navolging van de geslaagde reünie van voormalige medewerkers van de zeezender Veronica, start er op 828 kHz een herhaling van het initiatief. Naast de oude banden zijn er ook nieuwe programma’s.

2005

De investeringsmaatschappijen Permira en Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) nemen het mediaconcern SBS Broadcasting over. De betrokken partijen bereiken een akkoord. SBS is het moederbedrijf van Veronica, Net 5 en SBS6.

2006

– Nauwelijks een maand na zijn debuut verlaat Mark van den Akker KX Radio.

– 100%NL eist dat de Arnhemse piraat Holland FM naar een andere FM-frequentie uitwijkt. Het station dat op 87.5 MHz uitzendt, zou hen storen op 87.8 MHz.

– Henk Westbroek verlengt zijn contract bij RTV Utrecht met drie jaar. Naast zijn werk als televisiepresentator blijft hij ook aan de slag bij KX Radio van Rob Stenders.

1985

De medewerkers van Laser 558 halen een grap uit met de Dioptric Surveyor, een schip dat alle bewegingen van de MV Communicator registreert in opdracht van de overheid. Ze lichten het anker en laten het opnieuw vallen op twaalf mijl van de Ross Revenge, het zendschip van Radio Caroline. Ochtendpresentator Charlie Wolf verklaart dat het bedoeling is om aldus beide zendschepen op één foto te krijgen.

2005

De Britse krant Sunday Express meldt dat het mediaconcern van Rupert Murdoch de Nederlandse stations Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM, Sky Radio in Denemarken en Sky Radio Hessen (Duitsland) wil verkopen. Voor het complete aandelenpakket wordt 295 miljoen pond gevraagd.

1967

Na een tweedaagse reis komt de MV Galaxy van Radio London in Hamburg aan. De voormalige mijnenveger werd voor duizend pond door de Duitse firma Gloria International van Norbert Gshwendt en Emile Luthle gekocht.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
RTBF-radio moet verder met minder reclame

België is een land van twee snelheden. Al helemaal wat de radio betreft. ‘La radio Lees verder

2010: Wim Corneillie fluit Hit FM-ochtend op gang

Vanaf vandaag, vrijdag 5 juli pakt Hit FM uit met een nieuwe gepresenteerde ochtendshow. Het Lees verder

Het radiodagboek van 29 juni – 181 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 530: MNM, Lefto & Warmste Week (audio)

Het zomeraanbod (en iets meer) van MNM in vier pagina's (gratis)Lefto vindt zijn 'draai' niet Lees verder

2010: Radiospotje live op Qmusic (video)

Deze ochtend om 08:20 uur werd bij Qmusic, tijdens ‘Ornelis & Rogiers Showtime’ voor het Lees verder

Lage Landen: reclamemarkten kregen klappen

De voorbije maanden leefden we plots in een wereld zonder vliegverkeer, zonder files, zonder jengelende Lees verder

2012: Politieke spot op Hit fm in Oostende

Voor het eerst in de geschiedenis is er een politieke radiospot op een regionale radio Lees verder

Het radiodagboek van 10 juni – 162 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, landpiraat, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 241: VRT, F1, King of Pop, Peter K. (video)

Spotify for podcasts: vooral data zijn belangrijk (video)

De laatste vanaf zee, maakte het wel erg bont (1)

Het is vandaag 20 augustus… 1974 (audio)

2008: VRT gaat digitaal

Het radiodagboek van 20 augustus – 232 (audio)

Sluiten