fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 20 februari – 051 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (plus af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980 

– Het Leuvense gerecht wil Radio Scorpio het zwijgen opleggen. Een aantal studenten en sympathisanten beletten echter dat de zender in de combi van de politie verdwijnt. Om 23:00 uur beginnen de onderhandelingen tussen de initiatiefnemers van de blokkade en de ordediensten.

– De Nederlandstalige uitzendingen van Radio Plus stoppen om middernacht met ‘We Love The Pirate Stations’ van The Roaring Sixties. De presentatoren besluiten om uit solidariteit met de ontslagen programmaleider Luc De Groot er de brui aan te geven.

2002 

De mediaspecialist van de CD&V Carl De Caluwé vraagt de onmiddellijke intrekking van de vergunning van 4FM. Zijn eis komt er na berichten over voorkennis met aandelen van Think Media, de hoofdaandeelhouder van de landelijke commerciële zender.

2003 

– Het mininetwerk Atlantis dat vooral in de provincie Antwerpen actief is, gaat uit de lucht.

– Het soft-pop radiostation Sweet FM maakt bij de West-Vlaamse kabelmaatschappij WVEM op 94.8 MHz plaats voor 927 Live van de VRT.

2004

– Wallonië en Vlaanderen nemen afscheid van Bruxelles Capitale. Het popstation van de RTBF gericht op de pendelaars en de Brusselse bevolking, zendt tussen 14:00 en 20:00 uur een afscheidsprogramma uit. Huidige en voormalige medewerkers zoals Marc Vossen, Martin Cornil, Pierre Joye, Philippe De Raeymaeker en Jean Pierre Hautier halen de mooiste, de leukste, de grappigste en de meest aangrijpende herinneringen op.

– De oprichter van de AB-groep Claude Berda, die tevens een twintigtal televisiestations bezit, overweegt om een radionetwerk in de stijl van Bel RTL te beginnen.

2005 

– De uitzendingen van C-Dance voor de Gentse omgeving keren terug. Ook de website van het netwerk en de streaming werken weer.

– Radio Contact uit Hechtel (107.3 MHz) verdwijnt uit de lucht. Er is zelfs geen draaggolf.

2006

– Enkele Antwerpse radiostations voeren een ongebruikelijke stoelendans uit. Op 105.4 MHz, de voormalige frequentie van Radio Nostalgie, start Cool FM. Traffic FM wordt op 104.6 MHz door Radio Nostalgie vervangen.

– Yves Bigot van het televisiestation France 4 wordt door diverse bronnen als de nieuwe baas van de RTBF geciteerd.

1985

De eerste Nederlandstalige reclame voor het Canadese Lotto 649 (six-fourty-nine) wordt door Radio Monique uitgezonden.

1990 

Frits Spits, die de NOS had verlaten om redacteur te worden van een popprogramma bij het nooit gestarte TV10 van Joop van den Ende, kondigt tijdens het jeugdjournaal op televisie zijn terugkeer bij Radio 3 aan.

2004 

De publieke omroepen nemen Colourfol Radio over. De huidige coördinator van 3FM, Florent Luyckx zal samen met directeur Peter Jansen de programmering uitwerken. De Vereniging voor Commerciële Radiostations VCR toont zich niet gelukkig met de gang van zaken en spant een proces tegen de publieke omroep en de NPS in. Men neemt het niet dat de nieuwe eigenaren zich op commercieel terrein wagen.

2006 

Goedidee192.nl en Webradio192.nl starten om 19:20 uur. De sfeer en de muziek staan volledig in het teken van de zeezenders.


1966

Radio Caroline South, dat de Cheeta II leende om de MV Mi Amigo tijdelijk te vervangen, moet vanwege zenderproblemen uit de lucht.

1971

Alan West (foto bovenaan) begint om 15:00 uur, vanaf de Mebo II, de officiële Engelse programma’s van Radio Northsea International.

1985

De Britse kustwacht ondervindt regelmatig problemen met de radioverbindingen. Zowel Laser 558 als Radio Caroline stoppen op hun verzoek even met uitzenden maar de storingen blijven. Nader onderzoek leert achteraf dat de zenders van BBC Radio 1 en van de BBC World Service de oorzaak zijn.

1922

De commissie die het etherverkeer regelt, overhandigt WOR in New York een licentie. Zo krijgt de miljoenenstad aan de Hudson-rivier zijn eerste radiostation op 833 kHz.

1996

WQXA FM uit York (Pennsylvania) zendt nu ook de show van shockjock Howard Stern uit.

2007

Valérie Benaïm en Alexandre Debanne worden de nieuwe ochtendpresentatoren van Chérie FM. Tussen 06:30 en 09:30 uur werpen ze een blik op de actualiteit in diverse rubrieken.


Yesterdayland
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
"Als ze vragen om te komen, dan zeg je daar toch geen nee tegen..."Een directeur
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Morgen, zondag 21 juli brengen Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië, vanaf 12:00 uur samen ‘Best Tof
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De CSA kondigde gisteren met enige trots aan dat de Federatie Wallonië-Brussel “een van de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De Waalse mediaregulator CSA heeft de volledige lijst van nieuwe radio-erkenningen vrijgegeven, zowel voor FM
Zwitserse precisie is voorlopig ver zoek bij de afschakeling van het FM-park Arabische gemeenschap van

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 19 februari – 050 (audio)

Het radiodagboek van 18 februari – 049 (audio)

Het radiodagboek van 17 februari – 048 (audio)

Het radiodagboek van 16 februari – 047 (audio)

Het radiodagboek van 15 februari – 046 (audio)

Het radiodagboek van 14 februari – 045 (video)

Sluiten