fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 20 december – 353 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

– Qmusic neemt in Brussel een tweede frequentie, de 98.4 MHz in gebruik. In totaal zijn nu 30 van 33 toegewezen frequenties in de lucht.

– De Waalse deelregering keurt het decreet over het frequentieplan voor de FM-band goed. Zo achterhalen de kandidaten vermogen, de frequenties en hun locaties.

2004

De regionale editie van Het Laatste Nieuws meldt de komst van een derde lokale radio in Sint Niklaas. Super FM, dat na een klacht van Radio 77 moest stoppen, verhuist van Verrebroek naar Haasdonk en wil zich op de stad richten.

2006

– De Waalse minister van cultuur Fadina Lanaan kondigt tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in Elsene het zoveelste uitstel van het beloofde frequentieplan aan. Niettegenstaande laat ze zich positief uit over het verloop van de gesprekken met de diverse radioverenigingen en de RTBF.

– Radio Extra Gold wordt Radio Extra de Multimix. Het station moet meer fun uitstralen, opgewekter klinker en er zal meer dance gedraaid worden.


1988

De commerciële kabelstations Radio 10 en Cable One laten uitstekende luistercijfers noteren. Volgens het bureau Intomart haalt Cable One 8,7% gevolgd door Radio 10 met 6,4%. Radio 3 blijft marktleider met 36,2%.

° Cable One (08/09/1989)

1999

Arrow Classic Rock trekt opnieuw naar het gerecht. Men is het nog steeds niet eens met het gebruik van de FM-frequenties van JFK door Business NieuwsRadio, sinds 9 juni.

2000

Een onderzoek van het bureau Optimedia concludeert dat 41% van de vrouwen naar Sky Radio luistert. Qua dj’s scoren Jeroen van Inkel, Edwin Evers en Erik de Zwart als nummers één, twee en drie het best.

2002

De Tweede Kamer keurt het voorstel van staatssecretaris Van Leeuwen (LPF) omtrent de verdeling van de etherfrequenties, goed. Dat regelt de komst van negen landelijke commerciële radiostations. Sky Radio, Arrow en ID&T reageren afkeurend en zoeken naar nieuwe juridische mogelijkheden.

2003

De baas van de publieke omroepen, Harm Bruin Slots, bevestigt de forse besparingen waarbij 400 tot 450 banen verloren zullen gaan. Men slaagt er wel in om het bezuinigingsbedrag van 64 miljoen euro te vinden.

2004

– Radio 538 blijft, volgens de meest actuele luistercijfers, marktleider maar verliest terrein aan Yorin FM en RTLFM, die elk 0,3% winst boeken. Sky Radio is de nummer 2.

– Radio Veronica bezuinigt in de programmering. ‘Into The Groove’ met Martin Boer en Jente Kater worden opgedoekt.

2005 

De bekendmaking van de nieuwe ‘Top 2000’, die tussen Eerste Kerstdag en 0udejaarsavond wordt uitgezonden, bevat een grote verrassing. Queen met ‘Bohemian Rhapsody’ wordt van de eerste plaats verdreven door Boudewijn de Groot met ‘Avond’, een compositie van Lennart Nijgh, die door Rob de Nijs werd vertolkt. De hoogste nieuweling in de lijst staat op nummer 23; ‘Nine million Bicycles’ van Katie Melua.

2006

Weerman Jan Versteegt neemt afscheid van Radio 2. Op 55-jarige leeftijd wil hij een nieuwe weg inslaan.

1964

Door het schrijnend gebrek aan voedsel en olie gaat Radio Invicta uit de lucht. Foto bovenaan: studio Radio Invicta – credits: David Featherbe.

° Radio Invicta: Bruce Holland

1986

Na een ongewoon lange onderbreking hervat Laser Hot Hits de uitzendingen op 576 kHz. Er is muziek te horen en af en toe een aankondiging.

2001

Om 06:00 uur starten de laatste programma’s van Atlantic 252. Er wordt uitvoerig op de voorbije elf jaar teruggeblikt.

2003

De MV Communicator, die sinds 27 maart in handen van de organisatie The Super Station is, meert in Lowestoft aan.

2005  

Het Londense dance-station Kiss 100 wil de teleurstellende luistercijfers een halt toeroepen. Eigenaar Emap stelt grote wijzigingen in het vooruitzicht. Bill Griffin, het voormalige hoofd van de marketingafdeling van Channel 4 en Andrew Jeffries, de ex-programmaleider van het station Kerrang, moeten een herstructureringsplan bedenken. De nieuwe Kiss 100 start wellicht op 2 april 2006.

2006

De Guardian Mediagroep koopt de radiotak van de Saga-groep. Het gaat om twee nog op te richten regionale stations.


1960: Zweden

De MV Bon Jour verlaat de haven van Kopenhagen en zet koers naar Stockholm. Daar zijn de ultieme voorbereidingen voor de start van Radio Nord aan de gang.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois is tevreden dat het Belgische Instituut voor Postdiensten en Lees verder

Het radiodagboek van 29 juli – 211 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Steun voor webradio's en een prima zoekplaats voor muziekliefhebbersEr gaat nog meer schoon radiovolk naar Lees verder

Het radiodagboek van 21 juli – 203 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 juli – 202 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 juli – 201 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 16 juli – 198 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, erkenningen, groot-brittannië, kabelradio, lokale radio, luistercijfers, nederland, offshore
Blad 362: Grenzeloze DAB+, (weeral) Queen en de come back van een radiomaker op… tv (video)

Analyse: Vlaamse luistercijfers juli-oktober 2019

Joe Buck op 1 in ‘Reclamemuziek Top 40’ (video)

Het is vandaag 19 december… 1977 (audio)

2003: Radio 77 moet verdwijnen

Het radiodagboek van 19 december – 352 (video)

Sluiten