fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 20 april – 110 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

Op de frequentie van NRJ-Gent (105.7 MHz) wordt er non-stop muziek uitgezonden.

2003

– Na een lange inloopperiode beginnen om 18:00 uur de officiële uitzendingen van het netwerk Maeva FM.

– Onbekenden forceren de deur die toegang geeft tot de studio’s van Radio Scorpio. Er wordt een fles naar binnen gegooid maar de apparatuur blijft onbeschadigd.

2005

– Radio Centraal laat via de website weten ontevreden te zijn over het zendvermogen van 14 Watt. Diverse verzoeken aan het Commissariaat voor de Media om de ontvangst te mogen verbeteren, werden steeds afgewezen. Bovendien moet het Antwerpse alternatieve station in juni de uitzendingen zes dagen staken.

– De frequenties Brussel (98.1 MHz), Diest (99.0 MHz) en Aarschot (104.4 MHz) van Contact Vlaams Brabant laten enkel een draaggolf horen.

2006 

Gedelegeerd bestuurder Tony Mary twijfelt aan zijn toekomst bij de openbare omroep VRT nu ook de Commissie Media van het Vlaamse Parlement heeft beslist dat de Raad van Bestuur meer macht moet krijgen. Deze grotere bevoegdheid ondermijnt, volgens hem, het efficiënt functioneren.

2007

Journalist Luc Van Langenhove (foto bovenaan) stopt met de wieler- en voetbal- verslaggeving bij Radio 1 en Sporza. Hij krijgt een andere functie in de nieuwe VRT-organisatie die op stapel staat. Christophe Vandegoor volgt hem op.

1960

Radio Veronica voert een eerste testuitzending vanaf de Borkum Riff uit.

1973

Daar de Norderney terug als zendschip voor Radio Veronica kan gebruikt worden, maakt de directie van de zeezender een einde aan de samenwerking met Radio Caroline. De uitzendingen op 259 meter worden gestopt.

2005

– De mediamaatschappij Talpa van John de Mol, die in augustus 2005 een tv-station start, maakt de naam van het nieuwe project bekend. ‘Tien’ werd door 23 mensen via sms, tijdens een prijsvraag voorgesteld. De uiteindelijke winnaar kreeg een wagen.

– Militairen van de Luchtmobiele Brigade, die eerder deze maand uit Irak terugkwamen, geven in Naarden de zendapparatuur aan Adam Curry, Michiel Veenstra, Alexander Stevens en Arend Langenberg terug. Zo konden ze een jaar lang naar Radio Veronica luisteren.

2007

– Tijdens het programma ‘Insite’ op V Radio onthult Rob Stenders dat hij zonder zijn vaste sidekick Fred Siebelink op 7 mei bij 3FM terug keert.

– Als de Eerste Kamer de nieuwe mediawetgeving goedkeurt, dan zal de mediagroep rond de krant De Telegraaf haar aandeel in Sky Radio en de andere aangesloten stations, tot 100% opdrijven. Nu mag men, gezien het bezit van 25% aandelen in de krantenmarkt, slechts 30% eigenaar zijn van radio- en televisiezenders.

1964

De MV Mi Amigo verlaat de haven van Greenore. De aftelling naar de start van Radio Atlanta is begonnen.

1966

Op een persconferentie in Londen verschaft men meer uitleg over twee nieuwe projecten; Swinging Radio England en Britain Radio.

1987

Laser Hot Hits (576 kHz) gaat vanwege financiële problemen definitief uit de lucht. DL Bogart besluit om 20:00 uur de uitzendingen met de bedenking: “We would like to continue but couldn’t do so without diesel.”

Op 22 maart 1987, na veel vallen en opstaan de voorbije dagen en weken – lees: on en off air – was alles opnieuw vrij aardig onder controle aan boord van de MV Communicator. Het zou helaas één van de laatste momenten zijn waarop enthousiaste luisteraars nog één en ander konden opnemen van hun favoriete radiostation. Want ondanks alle tegenslagen bleef dit station een verademing, zelfs in het verwende Verenigd Koninkrijk dat gestaag verder bouwde aan legale commerciele radiozenders.

2004

Johnny Vaughan start om 06:00 uur als nieuwe presentator bij het Londense Capital FM. Samen met sidekick Becky Jacko, nieuwslezer Gareth Roberts, sportreporter Puddy Bounce en filelezer Hugh Broom moet hij Chris Tarrant doen vergeten.

2006

De problemen bij het Londense Radio Capital worden groter. Algemeen directeur Keith Pringle en programmaleider Nik Goodman betalen de rekening voor het dalende marktaandeel. Bovendien kampt de maatschappij en eigenaar GCap met tegenvallende reclame-inkomsten.

1935

Luisteraars horen met ‘Your Lucky Hitparade’ de eerste hitparade. De hits worden door sterren als Dinah Shore, Johnny Mercer en Frank Sinatra nagezongen. NBC en CBS nemen het programma afwisselend over.

1961

Radiostations die via de FM-band uitzenden, krijgen toestemming om dat in stereo te doen.

2007

De financieringsmaatschappijen Bain Capital en Thomas H. Lee Partners verhogen hun overnamebod per aandeel van 37,60 dollar tot 39,00 dollar op Clear Channel Communications. Zij hopen samen met het bestuur dat de aandeelhouders alsnog hun akkoord zullen geven.

1973: Frankrijk

De MV Peace komt in de Franse havenstad Marseille aan. Kapitein François Bonzon en eigenaar Abie Nathan zoeken prostituees op en vragen ze om hun opbrengsten van de avond aan het vredelievende doel te schenken.

1979: Duitsland

De MV Galaxy, het oud zendschip Radio London zinkt in de havenstad Kiel.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 18 april – 109 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 april – 111 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 28 oktober – 300 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 oktober – 299 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radio 1 lanceert documentaire ‘Wie was mama?’

Sas is negen jaar en ziet hoe haar vader haar moeder vermoordt. Op straat, op Lees verder

2001: Vlaams Blok krijgt een beetje gelijk

De achttiende keer is een beetje de goede keer geworden voor het Vlaams Blok. Zoveel Lees verder

Het radiodagboek van 26 oktober – 298 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2006: Ongerustheid over financiële toekomst VRT

Ondanks een verwacht negatief resultaat van 13,6 miljoen euro in 2006, ziet het er naar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, usa
France Inter autoritair in Parijs

Het is vandaag 19 april… 1976 (audio)

2005: De VRT-nieuwsdiensten en het Vlaams Belang

2000: Lieve De Maeyer is weg bij Studio Brussel

Het radiodagboek van 19 april – 111 (audio)

Blad 474: Veronica, Daphné en William (video)

Sluiten