fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 2 november – 305 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

Radio 2 werkt aan een nieuwe programmering. Zo vervalt het programma ‘Met Twee’ van Christel Van Dyck (foto bovenaan – credits: VRT) en Filip Pletinckx (13:00 – 15:00 uur) over show en media. Over de eventuele vervangers wordt nog onderhandeld.

2001

De start van het landelijke commerciële radiostation 4FM verloopt niet vlekkeloos. Er zijn storingen tussen de 4FM-frequentie in Aalst op 96.3 MHz en de Antwerpse Klara-frequentie op 96.4 MHz. De Vlaamse Ardennen moeten het voorlopig zonder de nieuwe commerciële zender doen.

2004

– De Contact-afdeling in Sint Niklaas stopt de uitzendingen als gevolg van de schorsing door de Raad van State.

– Omwille van de aanhoudende storingen op 103. 3 MHz door diverse Vlaamse stations, start Must FM in Perwez op 94.1 MHz een extra frequentie.

2005

De groep rond City Music start City Music Superclassics in Aalst op 107.8 MHz. Het format is een aanvulling op de hitradio.

2006

– Radio Donna wordt ontdubbeld. Het tweede station heet Radio Clouseau en vormt de aanloop tot de traditionele concerten die Koen en Kris Wauters in het Antwerpse Sportpaleis zullen geven.

– TOPradio Bilzen en TOPradio Kinrooi starten het mininetwerk Viva FM. Het format brengt een mix van Qmusic en TOPradio.

1998

De voormalige TMF VJ Isabelle Brinkman start bij 3FM. Zij vult voor de NPS het avondblok tussen 20:00 en 22.00 uur.

2000

Sky Radio, Radio 538, Classic FM en Radio 10 worden aan het aanbod van Canal Digital gevoegd. Zo zijn de meeste Nederlandse stations in geheel Europa te ontvangen.

2001

– De programmaraden in de provincies Drenthe en Groningen dreigen om Love Radio, het station met de r’n’b-muziek en de soft soulhits van de kabel te verwijderen. De geviseerde zender start meteen een petitie om het behoud te verzekeren.

– De TROS tekent een langdurig contract met NPS-presentator Corné Klijn. Vanaf 1 februari 2002 presenteert hij een nieuw programma bij 3FM.

2002

De Veronica Omroep Organisatie zit zonder bestuur. Door de mislukte terugkeer van het televisiestation was de relatie met het personeel verzuurd.

2005

De vereniging Veronica benoemt een ‘Raad van Advies’ voor de Veronica Radioschool. De raad heeft diverse vertegenwoordigers uit de mediawereld en dient als klankbord voor de directie van de Radioschool. Onder hen bevinden zich Ton Lathouwers en Jeroen van Inkel.

1985

De Engelse krant Daily Mail meldt dat het Amerikaanse Laser 558 bankroet is. Volgens het uitgebreide artikel zou de bemanning, gezien de slechte leefomstandigheden, in opstand zijn gekomen.

1998

Zanger Feargal Sharkey wordt lid van de Radio Authority. Na de ontbinding van de groep The Undertunes scoorde hij in 1985 zijn grootste solohit met ‘A Good Heart’.

1920

KDKA start als eerste commerciële radiostation in Pittsburgh.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 508: Radiowebsites, Wonderland, Minerva (audio & video)

Lekker weer. Verlengd weekend. En de wereld die nog steeds enkele versnellingen trager draait. Soms Lees verder

Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, netwerkradio, tv, usa, vrt
Q-dj Jolien Roets presenteert ‘Generation Stronger’

Nostalgische column Hans Knot – 95 (audio)

Het is vandaag 1 november… 1988 (audio)

2000: Ook Sven Ornelis gaat naar de VMM

Het radiodagboek van 1 november – 304 (audio)

Blad 313: Kicken, Block, Smith en Swift (video)

Sluiten