RadioVisie

  • .
    .

Het Radiodagboek van 2 juni

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020. In twee delen. Alle gebeurtenissen tot en met 1999 vindt u dagelijks in een pdf-file. Wat daarna gebeurde, leest u hieronder.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

2002: Radio Contact kampt sinds 2.30 uur met een computerpanne. Men hoort op de diverse lokale afdelingen enkel de reclamepingels.

2003: Radio Contact Vlaanderen trekt Bjorn Verhoeven als programmaleider aan. Hij werkte voor TOPradio, voor VTM, voor Kanaal 2 en voor ‘Top Of The Pops’ bij Qmusic. 

2004:

– Antwerpen 1, het regionale radiostation dat gisteren met testuitzendingen startte, ruilt Mike Oldfields ‘Tubular Bells’ in voor non-stop muziek. Het format, geïnspireerd op het Nederlandse Sky Radio bevat hedendaagse softpop hits afgewisseld met bestsellers uit de jaren 80 en 90. Tussendoor is er een aankondiging (van Ann Ceurvels) dat vanaf de zomer de officiële programmering begint.

– Het ‘BIPT’ verzegelt de zender van 4FM in het Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. De antenneopstelling en het tot 50 W verlaagde zendvermogen kloppen niet met de eerder gemaakte afspraken. 

2006: De 39-jarige Tom Willems is de nieuwe voorzitter van de ‘Vereniging van de Vlaamse Radio- en Televisiepers’. Hij vervangt Jaak Vandyck, die elf jaar lang dit mandaat uitoefende.

2003: Sky Radio en ID&T verdwijnen tussen 15.50 uur en 17.10 uur uit de ether door een blikseminslag op de zendmast in Hilversum.

2004:

– 100% NL, eigendom van het Finse bedrijf ‘Radiocorporation Oy’, vraagt de Rotterdamse Bestuursrechter de vernietiging vóór 21/6/2004 van de vergunning voor RTL FM. Men eist de voorlopige toekenning van het omstreden landelijke FM-frequentiepakket.

– Marion Keller stopt bij RTL FM. Fabienne de Vries is haar vervangster. De ex-tv-presentatrice bij V8 en bij TMF werkte voor Radio 538. Zij werd even als plaatsvervangster van Ruud De Wild bij 3FM getipt.

– Robin Veldeman en Menno Barreveld vertrekken bij Yorin FM. Door de komst van Robert Jensen en van Rob Stenders werd de verlenging van hun contract erg onzeker.

2005:

– Radio Veronica krijgt 92,5 MHz als kabelfrequentie voor Breda en voor de wijde omgeving.

– Het gebruik van ‘Tien’ voor de nieuwe tv-zender van ‘Talpa’ wordt door de rechter in kort geding verboden. ‘SBS’ begon tegen de maatschappij van John de Mol een proces omdat ‘Tien’ teveel leek op de naam van het digitale station ‘TV10’ waarvan ‘SBS’ de naam vooraf had geboekt.

– Leo van der Goot verlaat aan het einde van dit jaar ‘RTL-Nederland’. De voormalige medewerker bij Radio Noordzee Internationaal en bij Radio Veronica verschilde met de directie van inzicht over het te voeren beleid bij de diverse televisiestations.

2006:

– Robert Jensen en Jan Paparazzi keren niet meer terug op de radio. Zij concentreren zich op ‘Jensen’, dat bij ‘RTL’ goede kijkcijfers scoort. 

– Menno de Boer verlaat Radio 538 om bij Slam FM muzieksamensteller en presentator te worden. 

2006:

Paul ‘Cubby’ Bryant wordt vanaf 31/7/2006 de sidekick van ochtenddj Woopy Goldberg bij het New Yorkse KTU. Het zusterstation van Z100 moet een namiddagjock zoeken want ‘Cubby’ verzorgt op 23/6/2006 voor de laatste keer de ‘drivetime’.

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 1 juni

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 4 juni

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 3 juni

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 21 mei

Vandaag in 1982: Radio Maeva zorgt voor een stunt tijdens de eerste verjaardag door de Lees verder

Het Radiodagboek van 20 mei

Vandaag in 1998: De Vlaamse kabelradio Flandria dient in Luxemburg de aanvraag voor een tweede Lees verder

Het Radiodagboek van 19 mei

Vandaag in 1960: Alan Freed wordt door de politie van New York opgepakt en beschuldigd Lees verder

Het Radiodagboek van 18 mei

Vandaag in 1960: De nieuwe omroepwet voorziet de stichting van twee uitzendinstituten namelijk de BRT Lees verder

Nostalgie straks ook in Denemarken? (video)

Het van origine Bauer Media-concern heeft concurrentie gekregen uit Franse hoek bij de herverdeling van Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x