fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 2 januari – 002 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Radio Mi Amigo hervat, na enkele technische problemen met de generator, de uitzendingen.

2002

– Het doek valt over de driejarige samenwerking tussen Jurgen Verstrepen en TOPradio (onderdeel van de Vlaamse Mediamaatschappij uit Vilvoorde).

– Met de frequentie van Qmusic in Genk zijn er weer problemen. Op 94.7 MHz is er de hele avond niets te horen. Broadcast Partners zorgt na enkele technische ingrepen voor de oplossing.

– 4FM ontkent de beschuldigingen over de rol van Frank Verstraeten als aandeelhouder van Think Media. Het landelijke radiostation dient ook klacht in tegen de VZW Vloro van Radio Contact en tegen onbekenden wegens laster en eerroof.

– Michel Follet, de man van het allereerste uur bij Radio Donna, begint bij het tweede netwerk van de Vlaamse Mediamaatschappij in Vilvoorde; Radio Mango.

– Cable Dance Radio start op de vroegere frequenties van kabelradio Roxy.

2003
 
– 4FM begint op acht FM-frequenties. Het zijn: Mechelen 99.0 MHz, Turnhout 95.1 MHz, Hasselt 99.2 MHz, Beringen 98.4 MHz, Tongeren 98.1 MHz, Egem 94.0 MHz, Oost-Vleteren 101.0 MHz en Aalst 90.0 MHz.

– De krant De Morgen meldt een mogelijke terugkeer van Rani De Coninck (foto bovenaan) bij de VRT. De presentatrice en Ben Crabbé hadden zich tijdens het Radio 1-programma ‘Terminus’ schalks over het idee uitgelaten.

– Ton Schipper noemt de geruchten over een mogelijke samenwerking met het netwerk Maeva FM ‘zeer voorbarig’. Er waren wel onderhandelingen maar er kwam geen akkoord.

– Radio Mango dat in Schepdaal via de frequentie van Radio Atlantis uitzond, verdwijnt uit de lucht.

2006 

Mega FM in Kortrijk treedt toe tot het samenwerkingsverband van Crazy FM. Er wordt op de doelgroep tussen 15 en 35 jaar gemikt.

1965

Radio Veronica zendt tussen 15:00 en 16:45 uur de allereerste Top 40 uit, Willem van Kooten alias Joost den Draaijer, presenteert. Hij haalde de inspiratie bij de New Yorkse hitstations WABC en bij WMCY die gelijkaardige hitparades uitzonden.

° Radio Veronica – Joost den Draaijer (18/12/1965)

1973

– De MV Mi Amigo slaagt er in om zonder problemen de haven van Amsterdam te verlaten en om naar de zee te vertrekken. Eenmaal voor anker begint een testuitzending op 1187 kHz.

– Radio Noordzee Internationaal krijgt er een bijzondere medewerker bij. Het is de komiek André van Duin, die via de ‘Abominale Top 2000’ de ‘Dikvoormekaarshow’ in het leven roept.

1976

Radio Veronica start als publieke omroep om 19:00 uur via Hilversum 3. Lex Harding presenteert het allereerste programma de ‘Actuele Pop-informatieshow’.

1989

Rob Trip wordt als presentator voor het actualiteitenmagazine ‘Nieuwsradio’ bij Veronica aangeworven.

1998

– De plannen voor Hollands Glorie zitten in een stroomversnelling. Als startdatum wordt 15 januari 1998 genoemd terwijl Peter Teekamp, ooit Carl de Jong bij Radio Caroline, één van de topfiguren wordt. Voorlopig zal het station enkel via de Amsterdamse kabelmaatschappij te ontvangen zijn.

– Minister van Verkeer en Waterstaat, Jorritsma plant de toekenning van een twintigtal FM-frequenties aan enkele regionale radiostations. Zij krijgen een ontvangstgebied van om en bij de tien kilometer.

– De gisteren overleden Alfred Lagarde blijft de stem van Veronica FM. Op televisie wordt de man herdacht.

2002

Op de kabelfrequenties van het afscheid nemende Love Radio duikt het tien jaar geleden opgedoekte Power FM op. Tijdens de voorbije nacht kwamen muziekfragmenten van 30” en een Powermix voorbij. Zelfs het befaamde afscheidsprogramma met Luc van Rooy werd (13:00 – 14:00 uur) heruitgezonden.

2004

Jan-Willem Bruggenwirth wordt de nieuwe, algemene directeur van Radio 538. Tot voor kort was hij voorzitter van het bestuur bij het reclamebureau Saatchi & Saatchi.

2005

– Er zijn meer details bekend over Radio 555 dat in versneld tempo geld voor de slachtoffers van de vloedgolf in Zuid Oost Azië zal inzamelen. Robert Jensen, Martijn Krabbé, Edwin Evers, Henk Westbroek, Rob Stenders, Claudia de Breij, Kas van Iersel, Ruud de Wild, Wouter van der Goes, Peter Holland, Rob van Someren, Rene Verkerk en Roland Snoeijer worden de presentatoren.

– In de Almeerse Muziekwijk wordt het Top 40-plein feestelijk geopend. Een aantal bekende Nederlanders zoals Jeroen Nieuwenhuize, Wessel van Diepen en burgemeester Annemie Jorritsma zorgen voor een passend feest.

2006

Kimberley Berk wordt de nieuwe sidekick bij Ruud de Wild. Zij vervangt Tamara Brinkman, die enkele weken geleden Radio 538 verliet.

1921

Radio KDKA in Pittsburgh, Pennsylvania zendt het allereerste religieuze programma uit. Pastoor DR. E.J. Van Petten van de Cavalry Episcopal Church houdt een toespraak.

1997

Howard Stern begint bij WBZX 99.7 MHz in Columbus (Ohio). De controversiële DJ zal heel snel enorm populair worden.

2001

Niet Jean-Charles De Keyser maar Robin Leproux wordt de nieuwe algemene directeur van RTL.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 24 september – 268 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 23 september… 1999 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

2008: Screening van Donna-medewerkers gestart

Mocht u zich afvragen hoe ver de plannen inmiddels gevorderd zijn voor de opvolger van Lees verder

Het radiodagboek van 22 september – 266 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 september – 265 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2011: VRT reageert op campagne tegen MTRO

Zondagochtend 18 september, werd in het kader van de zogenaamde uitzendingen door derden op Eén Lees verder

Het radiodagboek van 20 september – 264 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 606: Minister, grenzen en Tineke (audio)

Een eerder rustige week was het voor Het Blad en bij uitbreiding voor de complete Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, hitlijst, kabelradio, netwerkradio, offshore, usa
NPO Radio 2: De Top 2000 wuifde het jaar uit

StuBru: Pearl Jam op 1 in ‘De Tijdloze 100’

1000 Klassiekers Radio 2: ‘Het Eindrapport’

Het is vandaag 1 januari… 1975 (audio)

1998: BVN – letterwoord kreeg andere invulling (video)

2001: Radio Tequila slachtoffer van flauwe ‘grap’

Sluiten