fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 2 augustus – 214 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

Het Nederlandse Algemeen Dagblad meldt dat de Amerikaanse religieuze sekte Plain Truth met Sylvain Tack de overname van Radio Mi Amigo bespreekt. De krant Het Laatste Nieuws ontkent het verhaal over het mogelijke einde van de enige overgebleven zeezender.

1979

De MS Magdalena van Radio Mi Amigo 272 verliest het anker. De bemanning poogt het te vervangen maar slaagt daar niet in. Men vaart dan maar, in afwachting dat er hulp komt opdagen, rondjes omheen de Thornton zandbank nabij Bredene.

2002 

NRJ in Brussel kampt met technische problemen. De programma’s worden onderbroken.

2003

Programmadirecteur Bjorn Verhoeven ontkent de aanhoudende geruchten over mogelijke en massale ontslagen bij Radio Contact.

2004

– De oldiezender Extra Gold (Torhout) die een bijzonder woelige start kende, verdwijnt om 10:30 uur door technische problemen met de straalverbinding, uit de lucht. Pas om 13:25 uur worden de uitzendingen hervat.

– Jeroen Gorus (foto bovenaan), die in juli van TOPradio afscheid nam, start bij Radio Donna.

1989 

De eigenaar van de Radio 819 laat de Caroline-organisatie weten dat men het huurcontract om uit te zenden vanaf de MV Ross Revenge zal verbreken indien het vermogen van de middengolfzender op 819 kHz niet snel wordt opgevoerd.

1994

RTL Radio, dat bij de toekenning van de etherfrequenties uit de boot viel, gaat verder via de kabel onder de noemer RTL-Rock Radio. Programmaleider en voormalig Radio Mi Amigo- presentator Marc Jacobs mikt vooral op de luisteraars die in de jaren 60 en 70 veel lp-muziek kochten.

2004

– De Holland Mediagroep, eigenaar van diverse televisiestations en van de radiozenders RTLFM en Yorin FM, wordt officieel RTL Nederland. 

– Menno Barreveld, ooit werkzaam bij Veronica FM en later bij Yorin FM start bij Radio Noordzee tussen 10:00 en 12:00 uur.

– Henk Westbroek keert met ‘Denk Aan Henk’, tussen 12:00 en 13:00 uur, terug bij Yorin FM 

1967

Radio 355 informeert de luisteraars dat de uitzendingen op 5 augustus definitief zullen gestopt worden. De nakende anti-zeezenderwet en het aflopende contract op 6 augustus, met de eigenaren van het zendschip de Laissez Faire,  versnellen het afscheid.

1983

Het nieuwe zendschip van Radio Caroline, de MV Ross Revenge mag de haven van Santander nog steeds niet verlaten. De verzekeringsmaatschappij doet immers moeilijk over de grootte van de reddingsboten.

1999

Radio Northsea International start op de LV18, die tot Mebo III werd omgedoopt. Tot en met 31 augustus mag men legaal uitzenden. Het schip bevindt zich voor de kust van Harwich maar men wil snel naar de omgeving van Clacton-On-Sea verhuizen.

1958: Denemarken

Nadat de herstellingswerken op de Cheeta I van Radio Mercur zijn voltooid, verlaat men de haven en worden de programma’s op 89.55 MHz hervat.

1983: Verenigde Staten

Het hitstation WHTZ, beter bekend als Z100, start in New York. Adam Curry zal enkele jaren later de ploeg versterken.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 26 mei – 147 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Retro: De bewogen start van Laser 558 (audio)

De Britse offshore radioboom - 1964 - 1968 - de periode waarin een tiental radiostations Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 502: PAMS, Jude en TROS FM (audio & video)

Vreemde week, met gisteren donderdag, een extra vakantiedag waardoor een verlengd weekend onvermijdelijk bleek. Dat Lees verder

Het radiodagboek van 22 mei – 143 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

VS: Podcaster Joe Rogan sluit miljoenendeal met Spotify

Spotify kondigde dinsdag een exclusieve deal aan met komiek Joe Rogan, die met The Joe Lees verder

Het radiodagboek van 19 mei – 140 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, kabelradio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Blad 222: Erratum, podcast, Ann en Oostende (slides)

Serge Van Gisteren en Jeroen Gorus bij Yesterdayland

Dick is (nog steeds) radio actief (46)

TOPradio vertrouwt regie toe aan DPG Media

Van Paradijs naar hel (audio & video)

Sluiten