fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 19 november – 322 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1999

De mediaministers van de Vlaamse en de Franse Gemeenschap overleggen opnieuw over de frequentieplannen. De Franse Gemeenschap levert immers vergunningen af om met een hoog vermogen uit te zenden waardoor lokale radiostations in Vlaanderen flink gestoord worden. Beide ministers komen alvast overeen om een werkgroep samen te stellen die volgende week al voor het eerst samenkomt. Het overleg kan op de steun rekenen van de federale minister van telecommunicatie Rik Daems. Hij is bevoegd voor het BIPT, dat toezicht houdt op het efficiënte gebruik van de ether.

2002 

Het toewijzen van 98.1 MHz aan het landelijke commerciële radiostation Qmusic betekent een flinke streep door de rekening van de Brusselse France Culture-luisteraars. Het storen van hun programma’s op 98.0 MHz resulteert in de oprichting van een steuncomité.

2003

– Het Vlaamse parlement keurt unaniem een decreet goed dat de erkenningen van de lokale radiostations, die op 1 september vervielen, verlengt tot de dag waarop de het nieuwe frequentieplan start. Het decreet werd door Frans De Cock (VLD), Margriet Hermans (VLD), Dany Vandenbossche (sp.a), Jo Vermeulen (Groen!), Jan Roegiers (Spirit) en Carl Decaluwé (CD&V) ingediend.

– Een rechter verbiedt de uitzendingen van Contact-Inter, het radiostation dat zich op de Arabische gemeenschap in België richtte. Het verbod komt er na een klacht van de VRT omdat de uitzendingen van Studio Brussel op 94.5 MHz zwaar gestoord worden.

2005

Radio Donna viert 75 jaar radio met een gigantisch concert in Gent. Clouseau, Brahim, Belle Perez, Sonny O’Brien, Sandrine, Natalia en Kate Ryan verzorgen de optredens.

2003

Robert Jensen verlaat Noordzee FM en keert terug naar Yorin. Hij wordt één van de bepalende figuren van het radio- en televisiestation.

2004

Wouter van der Goes, Giel Beelen en Claudia de Breij (foto bovenaan) sluiten zich tussen 20 en 24 december zes dagen op. Zij zullen zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor verzoekplaten via donaties van luisteraars. Met het uiteindelijke bedrag willen 3FM en het Rode Kruis een veldhospitaal in Darfur bouwen.

2005

De raad van bestuur van de publieke omroepen heeft de plannen om Radio 747 AM niet lnger over vijf jaar al – in 2010 – maar reeds in 2007 uit de lucht halen. Het station zal dan enkel nog via de kabel en het internet te beluisteren zijn. De dalende reclameopbrengsten zorgen voor ingrijpende maatregelen waarbij men voor 80 miljoen euro moet bezuinigen. De plannen met 747 AM kunnen twee miljoen euro opbrengen.

1954

Na Radio Monte Carlo starten de uitzendingen van Tele Monte Carlo.

2002

De jongste onderzoeken naar het luistergedrag over de maanden september en oktober resulteren in een aardverschuiving. NRJ scoort 13,4% bij de categorie ‘dagelijkse luisteraars’, waardoor het onaantastbare RTL eerste achtervolger wordt met 1% minder.

1965: Verenigde Staten

ABC Radio start een wekelijks journaal over de gebeurtenissen in Vietnam.

1991: Verenigd Koninkrijk 

De MV Ross Revenge van Radio Caroline belandt in een zware storm. Het anker breekt waardoor het zendschip om 03:50 uur op de zandbank nabij Goodwin Sands vastloopt.

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 658: Oilsjt Mjoezik, RFI en DAB+ (video)

SU fm ‘op verzoek’ tijdens ouderenweek

Klara 20: Klara zkt. muziek (video)

Sluiten