fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 19 maart – 078 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2003

Volgens de krant De Morgen willen de VRT en de Vlaamse Gemeenschap Contact Inter uit de lucht halen. Het station richt zich op de Arabische gemeenschap in België. De zender werkt echter zonder erkenning en brengt via 94.5 MHz een aantal legale stations in zware moeilijkheden. Het BIPT wil tot groot ongenoegen van minister Van Mechelen niet ingrijpen.

2005

Be One in Antwerpen en RGR 2 in het Brabantse Overijse besluiten om de uitzendingen voorlopig te onderbreken. Het Vlaamse Commissariaat had beiden tijdens de zitting op 21 januari gewaarschuwd omdat men de afspraken over het toegelaten zendvermogen niet was nagekomen. Be One moet bovendien een boete van 1250 euro betalen.

1982

Radio Veronica zendt om middernacht de allereerste aflevering van ‘Countdown Café’ uit, een programma met live muziek optredens. Het idee komt van Rob de Boer.

2003

De aandeelhouders van Radio 538 en Sky Radio bereiken een akkoord over een volledige splitsing. News International van Mediamagnaat Rupert Murdoch krijgt de Sky Radio-aandelen van Peter de Jager, Rob Out en Lex Harding. Die krijgen op hun beurt de 538-aandelen van News International. Erik de Zwart, sinds kort bij Talpa Radio van John de Mol stapt financieel volledig uit het populaire jongerenstation. Deze herschikking is een rechtstreeks gevolg van de komende frequentieverdeling. Om deel te nemen, mag er geen ‘onderlinge verbondenheid’ tussen de deelnemende partijen bestaan.

2004

Arlo van Sluis verlaat Noordzee FM. Er komt voorlopig geen vervanger.

1980

De normale programma’s van Radio Caroline maken voor nooduitzendingen plaats. Het begin van het einde voor het zendschip de MV Mi Amigo.

1934

NBC zendt via WJZ uit New York het eerste programma met componist George Gershwin uit. De show die slechts een kwartier duurt, is op maandag en op vrijdag te beluisteren.

2005

Presentator Morris Blum overlijdt op 95-jarige leeftijd. Tijdens zijn carrière, die in 1947 bij WANN-AM in Annapolis begon, zorgde hij voor de invoering van gospel en rhythm & blues in de playlisten van diverse radiostations.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Sinds goed twee weken kreeg Radio 1 een nieuwe vormgeving. Het aangepaste auditieve logo en
De RTBF maakt voor haar uitzendingen, dit in tegenstelling tot de VRT, nog wel gebruik
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
'Publieke omroep' klinkt neutraler dan 'nationale radio en televisie', want dan ligt de nadruk wel
Vlaamse publieke omroep in snelheid gepakt door Nederland (al heel lang trouwens) Het gaat niet
Logo’s! De meest iconische zijn deze die nooit of nauwelijks veranderen. Althans, zo lijkt het
Internationale mediaconferentie in het teken van 'samenwerking om het verschil te maken' Volgend jaar verwelkomen de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 18 maart – 077 (video)

Het radiodagboek van 17 maart – 076 (video)

Het radiodagboek van 16 maart (075)

Het radiodagboek van 15 maart – 074 (audio)

Het radiodagboek van 14 maart – 073 (video)

Het radiodagboek van 13 maart – 072 (video)

Sluiten