fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 19 maart – 079 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2003

Volgens de krant De Morgen willen de VRT en de Vlaamse Gemeenschap Contact Inter uit de lucht halen. Het station richt zich op de Arabische gemeenschap in België. De zender werkt echter zonder erkenning en brengt via 94.5 MHz een aantal legale stations in zware moeilijkheden. Het BIPT wil tot groot ongenoegen van minister Van Mechelen niet ingrijpen.

2005

Be One in Antwerpen en RGR 2 in het Brabantse Overijse besluiten om de uitzendingen voorlopig te onderbreken. Het Vlaamse Commissariaat had beiden tijdens de zitting op 21 januari gewaarschuwd omdat men de afspraken over het toegelaten zendvermogen niet was nagekomen. Be One moet bovendien een boete van 1250 euro betalen.

1982

Radio Veronica zendt om middernacht de allereerste aflevering van ‘Countdown Café’ uit, een programma met live muziek optredens. Het idee komt van Rob de Boer.

2003

De aandeelhouders van Radio 538 en Sky Radio bereiken een akkoord over een volledige splitsing. News International van Mediamagnaat Rupert Murdoch krijgt de Sky Radio-aandelen van Peter de Jager, Rob Out en Lex Harding. Die krijgen op hun beurt de 538-aandelen van News International. Erik de Zwart, sinds kort bij Talpa Radio van John de Mol stapt financieel volledig uit het populaire jongerenstation. Deze herschikking is een rechtstreeks gevolg van de komende frequentieverdeling. Om deel te nemen, mag er geen ‘onderlinge verbondenheid’ tussen de deelnemende partijen bestaan.

2004

Arlo van Sluis verlaat Noordzee FM. Er komt voorlopig geen vervanger.

1980

De normale programma’s van Radio Caroline maken voor nooduitzendingen plaats. Het begin van het einde voor het zendschip de MV Mi Amigo.

1934

NBC zendt via WJZ uit New York het eerste programma met componist George Gershwin uit. De show die slechts een kwartier duurt, is op maandag en op vrijdag te beluisteren.

2005

Presentator Morris Blum overlijdt op 95-jarige leeftijd. Tijdens zijn carrière, die in 1947 bij WANN-AM in Annapolis begon, zorgde hij voor de invoering van gospel en rhythm & blues in de playlisten van diverse radiostations.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2010: ‘VRT-radio draait voldoende Vlaams’

"De VRT heeft een goed rapport voor 2009." Dat is de conclusie van de Vlaamse Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

SmartRadio voor VRT online streams

VRT heeft onlangs SmartRadio in gebruik genomen. Daarmee faciliteert men onder andere de nieuwe online Lees verder

2008: VRT blijft zijn doelpubliek bereiken

In 2007 is de VRT grondig hervormd. De openbare omroep evolueert naar een crossmediale organisatie Lees verder

De VRT trekt voluit de kaart van het boek

In 2020 zet de VRT volop in op het boek, met als hoogtepunt de eerste Lees verder

2011: Open VLD wil dat MNM wordt verkocht

Vlaams parlementslid Bart Tommelein van Open Vld (foto bovenaan) is niet te spreken over de Lees verder

Het radiodagboek van 20 mei – 141 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore, usa
Blad 441: Solidaire EU-radiostations, Joe en hits (video)

Brugse Villa Bota draait de ‘Coronatapes’

Lokale radio voor de Kempen even vanuit… Thailand

De ‘MacGyver van de radio’ stierf 1 jaar geleden (audio)

Het is vandaag 18 maart… 1980 (audio)

2008: Donna geeft ‘Evy Gruyaert’ weg (video)

Sluiten