fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 19 december – 352 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

Het verdwijnen van Radio 21 en Bruxelles Capital, zoals het Magellanplan van de RTBF voorziet, leidt tot een protestactie. Luisteraar Jean-Claude Vitoux organiseert een petitie waarin voor het behoud van beide stations wordt gepleit.

2003

De Vlaamse mediaminister Marino Keulen maakt de lijst van vergunningen voor de lokale radio’s bekend. Grote winnaar is de Amerikaanse mediagroep Emmis terwijl Contact 2, het tweede netwerk van Radio Contact, in één klap negentien stations verliest.

2005

Radio Contact blijft in de kijker lopen. Nadat gisteren een mogelijke terugkeer in Antwerpen werd voorop gesteld, spreekt men nu ook over een comeback in Leuven.

2006

– Music For Life, een actie in samenwerking met Studio Brussel en het Rode Kruis, begint om 09:00 uur. In het Glazen Huis aan het Martelarenplein van Leuven zamelen Peter Van de Veire, Christophe Lambrecht en Thomas De Soete (foto bovenaan – credits: VRT) geld in voor de slachtoffers van de landmijnen. Burgemeester Louis Tobback en Marcel Van Thilt geven de aftrap voor de zesdaagse verzoekmarathon.

– Brussels minister Pascal Smet ontsteekt om 17:00 uur de speciale verlichting van de VRT-toren aan de Brusselse Reyerslaan. Elke avond worden dit en alle andere bekende bouwwerken in de hoofdstad op een speciale wijze in de kijker gezet.


1984

Tweede Kamerlid Aad Kosto van de PVDA vraagt dat de Nederlandse en Britse autoriteiten inspanningen te doen om de net gestarte zeezender Radio Monique het zwijgen op te leggen.

2000

De organisatie van Okay FM plant een vervolg van Radio 192 op FM via 1584 kHz. Men wil een oldieszender beginnen met oud Veronica-medewerkers Tineke, Eddy Becker en Will Luikinga. Het idee om de voormalige frequentie van Radio Paradijs te gebruiken valt echter geheel in het water omdat eigenaar Ruud Poeze sinds 17 december er een eigen station runt.

2003

– Tijdens de ‘Top 40’ maakt Wessel van Diepen het vertrek van John de Mol als Creative Manager van Endemol bekend. Sinds de overname door het Spaanse Telefonica was de verstandhouding flink bekoeld.

– Jeroen van Inkel, die een contract met Veronica voor vijf jaar tekende, onthult tijdens een interview met het BNN-mediaprogramma ‘Storing’ dat Radio 538 met Ruud de Wild over de namiddagshow onderhandelt.

2005

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes worden om 09:00 uur in Het Glazen Huis te Utrecht opgesloten. Gedurende vijf dagen zullen ze enkel radio maken en niet eten. Via talloze verzoeken in het kader van 3FM ‘Serious Request’ willen ze geld voor Congo verzamelen.

2006

– Eerste minister Jan Peter Balkenende sluit om 09:00 uur 3FM-dj’s Sander Lantinga, Gerard Ekdom en Giel Beelen in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht op. Het trio zal geld voor het goede doel inzamelen.

– Diverse websites kondigen de start aan van TMF Radio op 27 januari 2007 via de voormalige kabelfrequenties van RTLFM. De samenwerking tussen Sky Radio en RTLFM wordt door MTV, de moedermaatschappij van TMF en RTL Nederland, in alle toonaarden ontkend. De voormalige eigenaar van Yorin FM plant echter om in de nabije toekomst de gesprekken met de groep rond de non-stop muziekradio in Naarden af te ronden.

2003

De sleepboot JWR Apollo verplaatst om 15:30 uur de MV Communicator, het voormalige zendschip van onder meer Laser 558 en Holland FM, naar de Britse havenstad Lowestoft


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Als er iets vastgeroest lijkt, dan is het deze lijst. Dan toch in de bovenste
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Ook het beleid van Gatz dreigt nog verder in chaos te raken Allesomvattende procedures Nooit
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De zowat voltallige Waalse radiowereld tekende gisterochtend present op de zetel van de CSA, de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 18 december – 351 (audio)

Het radiodagboek van 17 december – 350 (video)

Het radiodagboek van 16 december – 349 (audio)

Het radiodagboek van 15 december – 348 (audio)

Het radiodagboek van 14 december – 347 (video)

Het radiodagboek van 13 december – 346 (video)

Sluiten