RadioVisie

  • .
    .

Het Radiodagboek van 19 augustus

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2021.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1979: De medewerkers van Radio Mi Amigo op de ‘MS Magdalena’ ontvangen de eerste lading post namelijk 125 brieven van luisteraars uit onder meer Tsjecho-Slowakije, Polen, Zweden en Hongarije.

2003: Door een publicatie in het Belgische Staatsblad maakt ‘Concentra’ zijn kandidatuur voor een provinciale radio bekend. Via de ‘nv Antwerpse Radio’ wil coördinator Koen Van Parijs de vergunning voor Antwerpen veroveren.

2020: Family Radio, Roxx, BNL en Yesterdayland zijn van DAB+ verdwenen. De hebben blijkbaar een betalingsachterstand bij Norkring, de eigenaar van de DAB+-netwerken.

2003: Jente Kater trekt naar Radio Veronica. Hij werkte als achtergrondstem bij de televisieafdeling. 

2004: Een door ‘Bureau Intomart’ gehouden onderzoek in opdracht van Radio 538 naar de naambekendheid van Ruud de Wild levert schitterende resultaten op. 97% van de ondervraagde Nederlanders tussen 15 en 40 jaar kent de pas aangeworven presentator van het jongerenstation.

2006:

– Slam! reageert afwachtend maar met vertrouwen op de berichten als zou het agentschap ‘Telecom’ in opdracht van het commissariaat voor de media onderzoeken of men zich aan de gemaakte afspraken van 19/10/2005 houdt. Het station werd toen op de vingers getikt en kreeg een zware boete.

– 3FM-ochtendman Giel Beelen krijgt DJ Tiësto op bezoek. De voormalige nummer 1 DJ van de wereld presenteert het laatste uur van de ochtendshow. 

1967: Na het afscheid van Radio London op 14/8/1967 wordt de ‘MV Galaxy’ naar Hamburg versleept. De ‘Laissez Faire’ van Swinging Radio England en van Britain Radio komt in de haven  van Vlissingen aan. Daar wordt de zendmast verwijderd.

1983: Er zijn continu testuitzendingen op de ‘Ross Revenge’. De terugkeer van Radio Caroline komt dichterbij.

1985: De krant ‘Daily Mail’ borduurt verder op de BBC-nieuwsreportage van 17/8/1984 over Laser 558. John Baldwin van de ‘IBA’, de (‘International Bar Association’), die wereldwijd talloze advocaten heeft, vreest voor een volledige anarchie als de overheid niets doet. 

1989: Gewapende agenten bestormen om 13.46 uur de ‘Ross Revenge’ van Radio Caroline en van Radio 819. De overrompelde bemanning slaagt er in om de zender tot 14.07 uur in de lucht te houden waardoor de entering rechtstreeks te volgen is. Tot 20.30 uur pogen de ordediensten alle zenderonderdelen en de masten te slopen. Technicus Peter Chicago slaagt er wel in om enkele vitale reservestukken te verbergen. 

2000: Radio Caroline is na een marathonuitzending van 14 uur via AM 1296 kHz ook online te ontvangen.

1955: Verenigde Staten

Het radiostation WINS in New York, dat in zware financiële problemen kent, herziet het beleid. Coverversies, die eenvoudig een herhaling van het origineel zijn, worden geschrapt. Zo komt de uitvoering van de Fats Domino-hit ‘Ain’t That A Shame’ door Pat Boone niet meer aan bod.

2002: Frankrijk

De vaste ochtendman Rémy Cacccia wordt door de directie van het soft-rock netwerk RTL2 ontslagen. Hij had opgeroepen om het record aantal beledigingen aan de politie, dat op 702 stond, te verbreken. De nationale gendarmerie stuurde een klacht naar ‘RTL’ met voor de presentator het gekende gevolg.

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 18 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 17 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 20 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 18 mei

Vandaag in 1960: De nieuwe omroepwet voorziet de stichting van twee uitzendinstituten namelijk de BRT Lees verder

Nostalgie straks ook in Denemarken? (video)

Het van origine Bauer Media-concern heeft concurrentie gekregen uit Franse hoek bij de herverdeling van Lees verder

Het Radiodagboek van 17 mei

Vandaag in 1988: Mike Smith brengt voor de laatste keer de 'BBC Radio 1 Breakfast Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Het Radiodagboek van 16 mei

Vandaag in 19964: Op de Ierse scheepswerf van de Nederlander Cornelis Verolme te Cobh bij Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x