Het radiodagboek van 18 november – 321 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1973

Nadat op 1 oktober de zendmast op de MV Mi Amigo brak (foto bovenaan), sneuvelt nu ook de noodantenne. De herstellingen zullen tot 24 december duren.

2003

In het kader van het Magellanplan dat bij de Franstalige RTBF in het voorjaar van 2004 tot een grondige hervorming van de radiostations moet leiden, legt men de naam Pure FM bij het Benelux Merkenbureau vast.


Lees verder onder de advertentie


2005

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media geeft een waarschuwing aan Qmusic en 4FM. Beide landelijke stations dienen rekening met de ‘10 minuten regel’ te houden. Na een reclameblok mag er geen nieuwe publicitaire onderbreking binnen de tien minuten volgen. Beiden kunnen echter nog bezwaar tegen deze verwittiging indienen. Er worden ook een aantal lokale vergunningen ingetrokken.

2002

De nieuwste cijfers van het luisteronderzoek door het bureau Intomart plaatsen Sky Radio op de eerste plaats met 13,6%. Opvallende stijger is 3FM met 0,4% (van 9,5% naar 9,9%). De regionale stations dalen met 1,0% van 15,8% naar 14,8%.

2003

Arrow Classic Jazz FM krijgt het laatste kavel voor klassieke en jazzmuziek. Het bod van 8.000.111 euro haalde het van de andere kandidaten. Het station moet voor 1 december in de lucht zijn. Freez, Hotradio en Continue winnen FM-frequenties terwijl Radio Seagull (1602 kHz in Leeuwarden, Hot Radio (1332 kHz in Utrecht) en Haagstad Radio (1485 kHz voor Den Haag en Tilburg) een plaats op de middengolf veroveren.

2004

De FD Mediagroep wordt de nieuwe naam van de onderneming die het Financieële Dagblad en Business Nieuwsradio exploiteert.

1985

Howard Stern start bij WXRK in New York.

2005

De overgang van Howard Stern naar Sirius Satellite Radio gaat niet onopgemerkt voorbij. Tijdens een meeting met zijn fans in Manhattan deelt hij vijfhonderd speciale satellietradio’s en twintigduizend formulieren uit om lid te worden.

2006

Het community radiostation Vixen 87 in York kondigt een speciale uitzending op 26 november aan vanaf een schip nabij Pocklington. De ‘piratenzenderdag’ is voorzien tussen 09:00 en 15:00 uur.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 17 november – 320 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 16 november – 319 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 15 november – 318 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 14 november – 317 (video) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 13 november – 316 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 12 november – 315 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2010: Franstalige radio in London (video)
Het radiodagboek van 17 november – 320 (audio)
2008: Verkeersinfo op de radio – deel 2 (video)
Het radiodagboek van 16 november – 319 (audio)
2008: Verkeersinfo op de radio: deel 1 (audio)
Het radiodagboek van 15 november – 318 (audio)
Sluiten