fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 18 januari – 018 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1976

Bert Bennett (foto bovenaan) neemt afscheid van Radio Mi Amigo. Tim Ridder alias Bart van Leeuwen wordt zijn opvolger.

° Radio Mi Amigo – Bert Bennett (29/08/1974 – 07:00-08:00 uur)


1980

De vrije radio Iris stopt. De politieke partij FDF, die de zender financieel steunde, eist het voorgeschoten geld (ongeveer 5.000 euro) terug. De medewerkers moeten de lokalen van de jeugdbeweging van het FDF verlaten.

1982

Er hangt onweer in de Vlaamse radiolucht. Om 10:15 uur wordt ‘Werken met muziek’ op Radio Maeva, gepresenteerd door Ben Van Praag onderbroken met de mededeling dat de ordediensten het staken van de uitzendingen eisen.

1987

Radio Maeva maakt in Antwerpen op 101.2 MHz om 12:00 uur een verrassende come back. Het station gebruikt twee gehuurde kamers in het hotel Quality Inn als studio.

2002

– Volgens CD&V-parlementslid Carl Decaluwé start het Vlaamse Commissariaat voor de Media een onderzoek naar 4FM en Qmusic. Men wil controleren of de erkende landelijke commerciële zenders zich houden aan het dossier waarmee ze hun licentie kregen. Het bericht wordt later door het kabinet van minister Van Mechelen bevestigd.

– Qmusic start in Brugge op 88.1 en via 93.2 MHz voor het Heuvelland (vanuit Wijtschate). Een technische ploeg zorgt tevens voor een aanpassing van het signaal in Genk (94.7 MHz).

– De RDS-problemen in Limburg van 4FM zijn opgelost. Het regionale Radio Royaal wijzigt de PI-code waardoor de luisteraars de landelijke zender nu probleemloos kunnen beluisteren.

2003

De Aalsterse afdeling van Radio Mango moet door een stroomonderbreking de uitzendingen tijdelijk stoppen. Om 13:52 uur zijn de problemen verholpen.

2006
 
In Wallonië blijven Bel RTL en Radio Nostalgie, volgens het onderzoeksbureau CIM, de meest beluisterde stations. Vooral Musiq 3, de klassieke muziekzender van de RTBF boekt met 0,9% een opvallende vooruitgang. Radio 2 blijft in Vlaanderen de grootste met 32,8%, Radio Donna, dat 14,2% haalt, wordt op de tweede plaats door Qmusic voorbij gestoken met 15,1%. 4FM scoort 5,3%

2007 

Een hevige winterstorm brengt diverse TOPradio’s in moeilijkheden. Zo sneuvelt de mast van Radio Relax in Zonnebeke. Het dak van de buren loopt flinke schade op.

2000

Rob Stenders laat zijn verder verblijf bij 3FM afhangen van de luisteraars. Zij mogen op 31 januari tussen 14:00 en 16:00 uur bepalen of hij voldoende kwaliteit in huis heeft om bij de publieke popzender door te gaan. Ook de dienst kijk- en luistercijfers van het NOB wordt bij dit vreemde onderzoek betrokken.

2006

– Patrick Kicken van Radio Veronica krijgt de ‘VAK-award’ voor de categorie ‘populairste DJ’ van 2005. Dit gebeurt tijdens de uitreiking van de Nederlandse Populariteitsawards in Uitgeest.

– De nationale dienst voor Post en Telegraaf geeft de BBC, de Britse openbare omroep een zendvergunning.

1973


De bemanning op de MV Mi Amigo beleeft bange ogenblikken wanneer er brand uitbreekt tijdens laswerken in de machinekamer. Andy Archer zendt om 23:50 uur een noodsignaal uit. Enige tijd later volgt het geruststellende bericht dat het vuur bedwongen is.

1984

Een heliumballon op de MV Communicator moet de klassieke masten op een zendschip vervangen.

1985

Laser 558 keert na een onderbreking van vier dagen terug in de lucht. Ondertussen steken geruchten over een verkoop van de MV Communicator de kop op. Chris Carey, Richard Branson, die eerder al probeerde om de MV Ross Revenge van Radio Caroline te kopen en een groep DJ’s van East Anglia Productions, stellen zich kandidaat.

1986

De regering geeft Europe 1, RMC en RTL de toelating om op FM uit te zenden.

1995

Het Franse netwerk M40 wordt RTL1.

2005

Nieuwslezer Stefan Pauli krijgt tijdens het informatieve ochtendblok tussen 07:00 en 09:00 uur bij France Inter bezoek van enkele manifestanten. Zij uiten hun ongenoegen over het huidige werkloosheidsbeleid.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 23 februari – 054 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 22 februari – 053 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 februari – 051 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Luistercijfers Wallonië: Nostalgie en VivaCité winnaars najaar 2019

Het verblijf van Radio Contact aan de top van CIM-RAM luistercijfers voor Wallonië en (Franstalig) Lees verder

Brandy-contract met Contact

BRANDY, de Brusselse jingle-producent is behoorlijk in het nieuws de voorbije dagen. Gekozen om de Lees verder

Het radiodagboek van 18 februari – 049 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 februari – 048 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Eric Laforge zal nooit meer rocken bij Classic 21 (video)

Alweer triest nieuws uit de radiowereld. Eric Laforge, presentator op Classic 21, is deze nacht Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in frankrijk, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Het is vandaag 17 januari… 1977 (audio)

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Het radiodagboek van 16 januari – 016 (audio)

Blad 384: Eregalerij, Time out en een eeuwfeest (audio)

Sluiten