fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 18 februari – 049 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (plus af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1970 

De omroepen BRT en de RTBF worden twee cultureel onafhankelijke bedrijven. Tevens wordt de BRF (Belgischer Rundfunk- und Fernsehenzentrum für Deutsche Sendungen) opgericht.

1980

De krant Het Laatste Nieuws heeft aandacht voor de Vlaamse afdeling van Radio Plus. Programmaleider Luc De Groot neemt tijdens het vraaggesprek geen blad voor de mond en houdt onder meer een pleidooi voor het doorbreken van het BRT-monopolie. Deze uitspraken vallen echter in verkeerde aarde. De Franstalige collega’s van Radio Plus steigeren. De Vlamingen worden ontslagen.

2001

Coco Van Babbelghem start om 09:00 uur in Brussel op het zonder vergunning werkende Radio Contact+ (104.3 MHz). Vooral de Franstalige muziek uit de jaren ’50, ’60 en ’70 staat centraal.

2003 

In Kortrijk is Cool FM nu te horen op de voormalige frequentie van Radio Voltage.

2004 

– De toekomstige stadsradio FM Brussel stelt Jeroen Roppe (foto bovenaan) van Studio Brussel voor als nieuwe programmadirecteur.

– Uit een eerste evaluatie na de toekenningen van de fel bevochten lokale vergunningen, blijkt dat slechts één derde van de erkende stations een verzoek indiende. Het kabinet van mediaminister Marino Keulen herhaalt de oproep om hiervan werk te maken.

– De gesprekken tussen de VRT en de Vlaamse commerciële televisiezenders over het nieuwe sportnet verlopen bijzonder stroef. De betrokken partijen besluiten om het televisiestation op tijdelijke basis te laten uitzenden, zonder reclameblokken.

2005 

In Merelbeke duikt Contact Dance op via 106.8 MHz. Het RDS-signaal vermeldt ook de boodschap ‘teststream vanuit Brussel’ en informatie over de playlist.

2006 

De beursgenoteerde mediagroep Think-Media wordt voor 33% aandeelhouder van Cool FM. Het non-stop muziekstation beheert in Vlaanderen achttien afdelingen waarvan er zeventien uitzenden onder de gekende roepnaam.

1978 

In Sittard wordt een symposium over de zieken- en bejaardenomroepen gehouden.

1993

Peter Moore van de Radio Caroline-organisatie krijgt van de Nederlandse overheid de zendapparatuur en alle platen terug die tijdens de illegale overval op de MV Ross Revenge van 19 augustus 1989 in beslag waren genomen.

2000 

Directeur Erik de Zwart kondigt het einde van de Vlaamse kabeluitzendingen van Radio 538 op 1 maart aan. Het project leverde niet de gewenste resultaten op.

2003 

Bij Veronica loopt het conflict tussen het personeel en directeur Bruins uit de hand. Deze laatste wordt, onder de dreiging van een algemene staking, gedwongen om op te stappen. Hij wordt opgevolgd door Peter Kuipers die twee maanden de tijd krijgt om orde op zaken te stellen.

1970: Verenigd Koninkrijk

Nadat op 11 februari de testuitzendingen van Radio Northsea International gestart waren, belanden de eerste DJ’s al snel op de Mebo II. Zij worden voor de live programma’s ingezet.


1979: Andorra 

Radio Andorra start met de eerste officiële uitzending van de Scandinavische service. Iedere zondagavond wordt er via de sterke korte golfzender van de ministaat een programma in het Deens, in het Zweeds en in het Engels uitgezonden.

1999: Frankrijk

Eric Jean Jean ruilt NRJ voor RTL. Hij wordt bij NRJ door Bruno Guillon (09:00 – 12:30 uur) vervangen. 


Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
"Als ze vragen om te komen, dan zeg je daar toch geen nee tegen..."Een directeur
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Morgen, zondag 21 juli brengen Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië, vanaf 12:00 uur samen ‘Best Tof
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De CSA kondigde gisteren met enige trots aan dat de Federatie Wallonië-Brussel “een van de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De Waalse mediaregulator CSA heeft de volledige lijst van nieuwe radio-erkenningen vrijgegeven, zowel voor FM
Zwitserse precisie is voorlopig ver zoek bij de afschakeling van het FM-park Arabische gemeenschap van

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 17 februari – 048 (audio)

Het radiodagboek van 16 februari – 047 (audio)

Het radiodagboek van 15 februari – 046 (audio)

Het radiodagboek van 14 februari – 045 (video)

Het radiodagboek van 13 februari – 044 (video)

Het radiodagboek van 12 februari – 043 (video)

Sluiten