fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 18 augustus – 230 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1999

Bij Radio 1 wordt Greetje de Ceuleneer, die naar het televisieprogramma Ter Zake vertrekt, door Friedl’ Lesage (foto bovenaan) vervangen. Zij zal vanaf 30 augustus elke werkdag tussen 12:00 en 13:00 uur ‘De Nieuwe Wereld’ te verzorgen.

2004

TOPradio Swing in Brugge verwijdert op de website het deel met de lokale nieuwsberichten. Beroepsjournalisten hadden het station van plagiaat beschuldigd.

2005

Gazet van Antwerpen en RadioVisie publiceren de eerste resultaten van een nieuw luisteronderzoek uitgevoerd door het Centrum voor Informatie over de Media. Vooral de Nederlandstalige afdeling van Radio Contact incasseert forse verliezen en ziet het gemiddelde aantal luisteraars dalen van 14.800 naar 3.800.

1976

In een antwoord op schriftelijke vragen van het Tweede Kamerlid Koppes van de partij PPR, antwoordt minister van CRM, Harry van Doorn dat alle politiekorpsen in België, Engeland, Frankrijk en in Nederland samenwerken om de zeezenders voorgoed te bannen.

1996

Sport 7, de nieuwe zender van het conglomeraat KNVB, Philips, Endemol, Nuon, ING, KPN, en de Telegraaf Holding start met de rechtstreekse uitzending van de strijd om de Johan Cruyff schaal tussen Ajax en PSV. Koos Postema wordt het vaste gezicht van de commerciële omroep.

1999

De van Radio 538 overgekomen Ruud de Wild start tussen 16:00 en 18:00 uur bij 3FM. Hij volgt Rob van Someren op.

2001

Rob Stenders presenteert eveneens op maandagmorgen tussen 06:00 en 09:00 uur het programma ‘Stenders Vroeg’, bij 3FM.

2003

– De verdeelprocedure voor één landelijke FM-frequentie voor klassieke muziek, drie commerciële regionale en drie AM-frequenties gaat van start. Radio 538 biedt via Classic 4U op het kavel Klassieke Muziek.

– Rick van Velthuyzen verlengt zijn contract bij Radio 538. Hij ontkent de geruchten dat hij met Radio Veronica had onderhandeld.

2004

– Een jaar na de Nederlandse algemene frequentieverdeling veroverde Sky Radio, volgens het Bureau Intomart, het meeste aantal fans. Met meer dan tien miljoen luisteraars gaat de non-stop muziekzender de concurrenten 538 en Radio 1 vooraf. Bij de nieuwkomers scoort Veronica het best voor RTLFM.

– Jeroen van Inkel wordt officieel als de ochtendpresentator van Radio Veronica voorgesteld. Hij vervangt vanaf 1 september Adam Curry. Michiel Veenstra en Mario van Zeil of Mario de Pizzaman worden zijn sidekicks.

2006

Slam!FM komt opnieuw in aanvaring met het Commissariaat voor de Media. Radio 538 vindt dat het jongerenstation zich niet aan de regels houdt en te veel hits draait. De nummer 1 van Nederland dient daarom een klacht in. Slam!FM zelf reageert met de mededeling dat het niet om een nieuwe zaak gaat maar om het vervolg van de juridische procedure die op 19 oktober 2005 liep.

1967

Twee soldaten van het Britse leger blazen Sunk Head Tower van Radio Tower op. Zo vermijdt men dat kandidaat radiostations deze plaats als uitzendlocatie kiezen.

1989

Een schip van de Britse DTI, de controleorganisatie voor de zendvergunningen, nadert de MV Ross Revenge van Radio Caroline en Radio 819. Men eist dat beiden onmiddellijk ophouden met uitzenden. Na het doorsturen van de nodige boodschappen om 11:30 uur verdwijnt de kortegolf-zender van World Mission Radio (6215 kHz) uit de lucht. Die zou de Franse marineradio storen. Om 12:41 uur onderbreekt ook Radio 819 de uitzendingen. Radio Caroline zendt verder via twee frequenties uit.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 28 maart – 088 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Vanaf morgen extra veel Vlaamse muziek op VRT-radio’s

'Steun Vlaamse artiesten en speel hun muziek'. Die oproep van de muzieksector viel bij de Lees verder

VRT-reclameregie: “Zowat alle geplande campagnes geïmpacteerd”

Voor de media zijn het paradoxale tijden: de radio- en televisiestations beleven zelden geziene luister- Lees verder

Het radiodagboek van 27 maart – 087 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 maart – 086 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

VRT-radio moedigt bewegen aan (video)

Door de coronacrisis zitten heel wat Vlamingen thuis. De publieke omroep wil daarom graag zijn Lees verder

2008: Imde baalt van VRT-zendmasten

Bewoners van Imde, een deelgemeente van Meise, kunnen binnenkort weer mobiel bellen. Door stralingshinder van Lees verder

Het radiodagboek van 24 maart – 084 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, erkenningen, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, nederland, offshore, tv
Blad 238: Logo’s, zetels, jingles en zon (video)

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 4 (audio)

Hallo. Dit is Mi Amigo en ik ben Mike (audio)

Het radiodagboek van 17 augustus – 229 (video)

Blad 237: Paal, help, music en clown (audio & video)

Wallonië: DH Radio wint eerste juridische veldslag om verloren frequentiepakket

Sluiten