fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 17 september – 260 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1976

Nadat de MV Mi Amigo uit een benaderde situatie was bevrijd, hervat Radio Mi Amigo de uitzendingen.

1979

De MS Magdalena van Radio Mi Amigo, belandt tussen twee zandbanken op acht mijl van de kust met Walcheren. De bemanning probeert de scheepsmotor aan de praat te krijgen maar slaagt daar niet in.

2001

Kabelradio Maeva wordt na een reeks interne incidenten terug Radio Magdalena. De terugkeer van de bekendste vrije Vlaamse radio werd een flop.

2002

– In Brasschaat overlijdt de voormalige radio- en televisiepresentator Henk van Montfoort (foto boven) aan longkanker. Hij verwierf algemene bekendheid met een aantal shows, die talloze kijkers in Nederland en in Vlaanderen lokten.

– Het Laatste Nieuws meldt dat Think Media zich van de aandelen bij 4FM wil ontdoen. De hoofdaandeelhouder van het landelijke radiostation voert onderhandelingen met het consultancy- en het investeringsbedrijf Thesaurus van voormalig VTM- en VT4-directeur Carlo Gepts. De bedoeling bestaat er in om zo snel mogelijk aan vers kapitaal te geraken.

– In Willebroek maakt C-Dance op 103.8 MHz, de frequentie van Radio 800, plaats voor Radio Atlantis.

– Ciel FM dat in Brussel op 101.4 MHz uitzendt, verhoogt het vermogen waardoor een deel van de provincie Brabant van een stereo-ontvangst geniet. Het station brengt een classic rock format.

2003

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media toetst de dossiers van de kandidaten voor een regionale vergunning aan hun conformiteit. Wanneer alles wordt goed gekeurd, kunnen de winnaars meteen starten.

2004

FM Limburg start met een grootse publiciteitscampagne via Cool FM om het netwerk onder de aandacht te brengen.

1977

Radio Decibel in Amsterdam wordt nauwelijks drie uur na de start door de Radio Controledienst opgespoord, waarna men de studio binnenvalt en alle zendapparatuur in beslag neemt.

1999

Jack Spijkerman presenteert voor de allerlaatste keer bij 3FM de ‘Steen en Been-show’. Hij wordt door Dolf Jansen met ‘Leuk is Anders’ opgevolgd.

2003

– Roosmarijn Reijmer wordt naast Basyl de Groot en Thijs van Liemt vanaf 1 oktober de eerste vrouwelijke muzieksamensteller bij 3FM. Ze blijft ook eindredacteur van de website van de publieke popzender.

– Alexander Stevens wordt behalve radiopresentator ook de nieuwe stem van Veronica TV. Hij neemt de opdracht van Rolf Reurslag over. Aanvankelijk werd Dennis Ruyer van Radio 538 voor deze opdracht getipt maar dat verhaal klopte niet.

1922: USSR 

De officiële staatszender van de Sovjetunie, Radio Moskou start de eerste uitzendingen.

1933: Groot Hertogdom Luxemburg 

Radio Luxembourg pakt met een strak programmaschema uit.

1964: Denemarken 

De Cheeta I van Radio Syd verliest het anker en loopt vast nabij de havenstad Malmö. Er wordt een reddingsboot uitgestuurd om het zendschip los te trekken.

2007: Verenigd Koninkrijk

GCap sleutelt aan het netwerk The One, dat uit veertig lokale afdelingen bestaat. Nieuwe jingles, een grotere lokale binding en programma’s van onder meer pianiste en zangeres van HearSay, Myleene Klass en Jeremy Kyle moeten het aanbod verbeteren.

2007: Verenigde Staten 

Clear Channel blijft de radiostations in Los Angeles wijzigen. Na 55 jaar maakt KBIG (104.3MHz), dat ooit als zender voor big bands startte, plaats voor MY FM met een hitformat voor volwassenen. Star 98.7 wordt een alternatief station met hits uit de jaren 90 en nu. Sean Valentine, die samen met Lisa Fox, de ochtendshow verzorgde, trekt naar MY FM om daar de ochtend te presenteren. 

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We Lees verder

Het radiodagboek van 18 januari – 018 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Het radiodagboek van 16 januari – 016 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 15 januari – 015 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2006: Frequentieplan toe aan reanimatie

Je naam zal in deze verwarrende mediatijden maar Geert Bourgeois zijn. Verkondigde je net op Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 16 september – 259 (video)

Het radiodagboek van 15 september – 258 (video)

Het radiodagboek van 14 september – 257 (audio)

Het radiodagboek van 13 september – 256 (video)

Het radiodagboek van 12 september – 255 (video’s)

Het radiodagboek van 11 september – 254 (video)

Sluiten