fbpx

Het radiodagboek van 17 september – 260 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1976

Nadat de MV Mi Amigo uit een benaderde situatie was bevrijd, hervat Radio Mi Amigo de uitzendingen.

1979

De MS Magdalena van Radio Mi Amigo, belandt tussen twee zandbanken op acht mijl van de kust met Walcheren. De bemanning probeert de scheepsmotor aan de praat te krijgen maar slaagt daar niet in.


Lees verder onder de advertentie


2001

Kabelradio Maeva wordt na een reeks interne incidenten terug Radio Magdalena. De terugkeer van de bekendste vrije Vlaamse radio werd een flop.

2002

– In Brasschaat overlijdt de voormalige radio- en televisiepresentator Henk van Montfoort (foto boven) aan longkanker. Hij verwierf algemene bekendheid met een aantal shows, die talloze kijkers in Nederland en in Vlaanderen lokten.

– Het Laatste Nieuws meldt dat Think Media zich van de aandelen bij 4FM wil ontdoen. De hoofdaandeelhouder van het landelijke radiostation voert onderhandelingen met het consultancy- en het investeringsbedrijf Thesaurus van voormalig VTM- en VT4-directeur Carlo Gepts. De bedoeling bestaat er in om zo snel mogelijk aan vers kapitaal te geraken.

– In Willebroek maakt C-Dance op 103.8 MHz, de frequentie van Radio 800, plaats voor Radio Atlantis.

– Ciel FM dat in Brussel op 101.4 MHz uitzendt, verhoogt het vermogen waardoor een deel van de provincie Brabant van een stereo-ontvangst geniet. Het station brengt een classic rock format.

2003

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media toetst de dossiers van de kandidaten voor een regionale vergunning aan hun conformiteit. Wanneer alles wordt goed gekeurd, kunnen de winnaars meteen starten.

2004

FM Limburg start met een grootse publiciteitscampagne via Cool FM om het netwerk onder de aandacht te brengen.

1977

Radio Decibel wordt nauwelijks drie uur na de start door de Radio Controledienst opgespoord, waarna men de studio binnenvalt en alle zendapparatuur in beslag neemt.

1999

Jack Spijkerman presenteert voor de allerlaatste keer bij 3FM de ‘Steen en Been-show’. Hij wordt door Dolf Jansen met ‘Leuk is Anders’ opgevolgd.

2003

– Roosmarijn Reijmer wordt naast Basyl de Groot en Thijs van Liemt vanaf 1 oktober de eerste vrouwelijke muzieksamensteller bij 3FM. Ze blijft ook eindredacteur van de website van de publieke popzender.

– Alexander Stevens wordt behalve radiopresentator ook de nieuwe stem van Veronica TV. Hij neemt de opdracht van Rolf Reurslag over. Aanvankelijk werd Dennis Ruyer van Radio 538 voor deze opdracht getipt maar dat verhaal klopte niet.1922: USSR 

De officiële staatszender van de Sovjetunie, Radio Moskou start de eerste uitzendingen.

1933: Groot Hertogdom Luxemburg 

Radio Luxembourg pakt met een strak programmaschema uit.

1964: Denemarken 

De Cheeta I van Radio Syd verliest het anker en loopt vast nabij de havenstad Malmö. Er wordt een reddingsboot uitgestuurd om het zendschip los te trekken.

2007: Verenigd Koninkrijk

GCap sleutelt aan het netwerk The One, dat uit veertig lokale afdelingen bestaat. Nieuwe jingles, een grotere lokale binding en programma’s van onder meer pianiste en zangeres van HearSay, Myleene Klass en Jeremy Kyle moeten het aanbod verbeteren.

2007: Verenigde Staten 

Clear Channel blijft de radiostations in Los Angeles wijzigen. Na 55 jaar maakt KBIG (104.3MHz), dat ooit als zender voor big bands startte, plaats voor MY FM met een hitformat voor volwassenen. Star 98.7 wordt een alternatief station met hits uit de jaren 90 en nu. Sean Valentine, die samen met Lisa Fox, de ochtendshow verzorgde, trekt naar MY FM om daar de ochtend te presenteren. 

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2001: De cijfers van lokaal luisterend Vlaanderen We hebben gisterennamiddag onze zondagse rust maar weer eens opgeofferd en een extra 'lijntje gelegd'. Lokale zenders die er op zaten te wachten of er een half jaar keihard voor w...
Het radiodagboek van 19 februari – 050 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
1977: Veronica afgewezen als C-omroep (audio) De Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) is begin 1977 nog steeds aspirant omroep. Vanaf september 1975 mocht de ex-zeezender drie uur radio en één uur televisie per week invullen ...
Het radiodagboek van 18 februari – 049 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zee...
2007: Nederlandse frequentie voor Vlaamse radio Lokale radio-omroep Radio BaHeNa in Baarle-Hertog, een stukje Vlaanderen dat helemaal omringd is door Nederlands grondgebied, kan binnenkort uitzenden dankzij een sterk Vlaams-Ned...
Het radiodagboek van 17 februari – 048 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2011: Brandy bubbels voor Radio 1 (audio)
Het radiodagboek van 16 september – 259 (video)
2008: VivaCité tijdelijk met (oude) Radio 2-zender
Het radiodagboek van 15 september – 258 (video)
2001: Het Q-huis raakt langzaam ingevuld
Het radiodagboek van 14 september – 257 (video)
Sluiten