RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 17 september

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit is geschiedenis

1976: Nadat de ‘MV Mi Amigo’ uit een benaderde situatie was bevrijd, keert Radio Mi Amigo live terug. Marc Jacobs informeert de luisteraars over de zware toestand aan boord. Jan van der Meer is door Frank van der Mast afgelost. 

1979: De ‘MS Magdalena’ van Radio Mi Amigo ligt tussen twee zandbanken op 8 mijlen van de kust met Walcheren. De bemanning slaagt er niet in om de scheepsmotor aan de praat te krijgen.

2002: 

– De ex-radio- en televisiepresentator bij de BRT en bij de VRT Henk van Montfoort (71) sterft in Brasschaat aan longkanker. Hij werd bekend met shows, die talloze kijkers in Nederland en in Vlaanderen lokten.

– ’Het Laatste Nieuws’ zegt dat ‘Think Media’ de aandelen bij 4FM kwijt wil. De hoofdaandeelhouder praat met het investeringsbedrijf ‘Thesaurus’ van ex-VTM- en ex-VT4-baas Carlo Gepts. Men hoopt zo aan vers kapitaal te geraken. 

– C-Dance maakt in Willebroek op 103,8 MHz, de frequentie van Radio 800, plaats voor Radio Atlantis.

2020: De ‘GMGroup’, bekend van de sites nowemonkey.be en newsweek.be heeft interesse in het financieel noodlijdende BNL. Paul Gheysels, de man achter voetbalclub Antwerp en bouwer van de Gentse ‘Ghelamco Arena’, onderhandelt met de huidige directie van de opvolger voor de VBRO.

2021: 

– RTL, RTBF, Nostalgie, lokale media, L’Avenir en Sudinfo.be stichten een gemeenschappelijk platform om de slachtoffers van de overstromingen van afgelopen juli te blijven ondersteunen. Ensemblesolidaires.be is een eenvoudige, intuïtieve en doeltreffende tool die is ontworpen om de doelstellingen te bereiken.

– Radio Omroep Sijsele zendt als evenementenzender tot en met zondag 26/9/2021 via 92.1 MHz en online via de website uit. Tijdens de voorbije 13 jaar was het radiostation al op vele (Sijseelse) plaatsen en in tal van vormen terug te vinden. 

1972: Rob Out duikt op in het programma van Will Luikinga bij Radio Veronica. Hij geeft tekst en uitleg over de nakende frequentiewisseling.

1999: Jack Spijkerman presenteert voor de laatste keer bij Radio 3 de ‘Steen en Been’-show. Dolf Jansen met ‘Leuk is Anders’ volgt hem op.

2010: Aanhoudende geruchten melden een samenwerking tussen de Europese hitzender NRJ en het regionale netwerk Decibel. Eigenaar Pierre Karsten onderhandelde verschillende malen met de Franse onderneming maar de gesprekken leverden uiteindelijk niets op. 

1933: Groot Hertogdom Luxemburg

Radio Luxembourg pakt met een strak programmaschema uit.

1964: Zweden

De ‘Cheeta I’ van Radio Syd verliest het anker en loopt bij de havenstad Malmö vast. Er wordt een reddingsboot ingezet om het zendschip los te trekken.

2012: Frankrijk

Fun Radio werkt samen met het Spaanse Loca FM. Het Franse netwerk wordt via 40 FM-frequenties verspreid.

1985: Charlie Wolf, Jonell Pumela en Tommy Rivers verlaten Laser 558 wegens achterstallige betalingen en vanwege de slechte werkomstandigheden. Zij hadden gisteren hun laatste show gepresenteerd. 

2018: ‘Bauer Radio’ wil enkele FM- en AM-frequenties in en rond Birmingham wijzigen. Men wenst Absolute Radio en Free Radio 80s door een classic pophits netwerk te vervangen. Een verzoek is bij de ‘Ofcom’ ingediend.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 19 september

Vandaag in 1981: Het KB Willockx, dat de lokale radiostations een maximaal vermogen van 100 Lees verder

Het Radiodagboek van 18 september

Vandaag in 1979: De ’MS Magdalena’ van Radio Mi Amigo drijft stuurloos op zee en Lees verder

Het Radiodagboek van 16 september

Vandaag in 1964: Met 114 ‘ja’ stemmen maakt de Nederlandse Tweede Kamer door een speciale Lees verder

Het Radiodagboek van 15 september

Vandaag in 1994: Hitradio Holland FM start op het ex-schip van Laser 558, de ‘MV Lees verder

Het Radiodagboek van 1 oktober

Vandaag in 1963: De BRT breidt na een testperiode uit. BRT 3 richt zich op Lees verder

Het Radiodagboek van 30 september

Vandaag in 1972: Radio Veronica verhuist om 12.30 uur van 192 naar 538 meter. Die Lees verder

Het Radiodagboek van 29 september

Vandaag in 1968: De ‘Fabeltjeskrant’ start op TV. Gedurende vier jaar worden er voor 36 Lees verder

Het Radiodagboek van 28 september

Vandaag in 1940: Victor de Laveleye roept via de BBC de Belgen tot verzet op. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx