fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1978

Radio Mi Amigo-medewerker Marc Jacobs vestigt een nieuw verblijfsrecord. Hij vertoeft 109 dagen aan boord van de MV Mi Amigo, één dag meer dan Tony Allen, die toen voor Radio Caroline werkte.

1979

Bij de BRT start één van de langst durende stakingen ooit. De uitzendingen worden regelmatig onderbroken en door non-stop muziek vervangen. De vakbonden eisen een kaderuitbreiding in verband met de invoering van de 38-uren werkweek. Men vraagt ook een optrekking van de laagste lonen. De beheerraad heeft oren naar de voorstellen, de regering echter niet.

2001

Radio Contact 2 in Oostende (105.0 MHz) biedt via RDS-tekst niet alleen de naam van het station maar ook de titels en de uitvoerders aan. Dit is het tweede radiostation, na Contact Brussel, met deze service.

2002

De diverse ministeries van media boeken de lang verwachte vooruitgang in de herschikking van de FM-band. Acht Brusselse en Henegouwse frequenties blijven voor meningsverschillen zorgen. Minister van Media Richard Miller beschuldigt zijn Vlaamse opponent Dirk Van Mechelen van ‘dictatuur’. Wanneer men op 22 oktober, na de bijeenkomst met premier Guy Verhofstadt en minister van BIPT Rik Daems geen akkoord bereikt, dreigt de Waalse minister opnieuw om de beschikbare frequenties te verdelen.

2003

– Minister voor Media Marino Keulen reikt de eerste 124 vergunningen voor lokale stations uit.

– Ron van der Plas leidt de commerciële afdeling van Maeva FM. Ook het aantrekken van lokale FM-partners gebeurt onder zijn leiding.

2006

Leen Demaré verlaat Radio Donna en trekt naar 4FM. De ex-medewerkster van Radio 1 was gedurende 21 jaar bij de openbare omroep in dienst. Ann Reymen wordt haar opvolgster.

2007

Albrecht Wauters (foto bovenaan – credits: VRT), Dominique Crommen en Kevin De Geest verlaten Radio Donna en Radio 2. Zij trekken naar Vlaanderen 1, dat later Nostalgie zal worden.

1986

De zeezender Radio Monique meldt dat alles klaar is om met FM-uitzendingen te beginnen.

2001

– Het Commissariaat voor de Media legt Jeroen van Inkel een boete van twintigduizend gulden op. Aanleiding is de in januari gehouden Ferrari-actie waarbij de presentator het automerk extra in de kijker zette. Bovendien was zijn voornemen om de eventuele snelheidsboetes van de winnaar te betalen een doorn in het oog in van de Nederlandse justitie.

– Arend Langeberg, nieuwslezer van Sky Radio ontvangt de fel begeerde Marconi Award voor de categorie ‘Beste Stem’. Radio 2 wint vier andere onderscheidingen onder meer voor ‘Beste Radiostation van 2001’.

2002

– Het Hilversumse Mediapark wordt om 15:00 uur vanwege een bomalarm afgesloten. De opruimingsdienst voor explosieven had een wagen met een tikkend geluid onderschept. Achteraf bleek het een geweldloze actie van een persoon die zo de aandacht op de verloedering van de maatschappij wou vestigen.

– De publieke omroepen zullen in 2003 starten met de ontwikkeling van digitale etherradio. De overheid heeft hiervoor de vergunningen gegeven.

2003

– Adam Curry stopt met het omstreden televisieprogramma ‘Sterrenbeurs’. Gebrek aan tijd en de lange verplaatsingen liggen aan de basis van deze beslissing.

– DJ Koen Huygevoort trekt naar het alternatieve Kink FM. De ex 3FM-medewerker vult het blok tussen 09:00 en 12:00 uur op.

2005

Het bekende gedichtenprogramma ‘Candlelight’ met Jan van Veen keert na een afwezigheid van drie jaar, via het gelijknamige internetstation, terug.

1919

De Radio Corperation of America of RCA wordt gesticht. De maatschappij zal later tot een belangrijke mediaspeler uitgroeien.

1991

Nieuwslezer Bree Walker dient bij de Federal Communications Commission een klacht in tegen het radiostation KFI in Los Angeles in. Ze voelde zich geviseerd door de opmerkingen over haar misvormde baby.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
"Als ze vragen om te komen, dan zeg je daar toch geen nee tegen..." Een
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Morgen, zondag 21 juli brengen Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië, vanaf 12:00 uur samen ‘Best Tof
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De CSA kondigde gisteren met enige trots aan dat de Federatie Wallonië-Brussel “een van de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De Waalse mediaregulator CSA heeft de volledige lijst van nieuwe radio-erkenningen vrijgegeven, zowel voor FM
Zwitserse precisie is voorlopig ver zoek bij de afschakeling van het FM-park Arabische gemeenschap van

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 16 oktober – 288 (audio)

Het radiodagboek van 15 oktober – 287 (audio)

Het radiodagboek van 14 okober – 286 (video)

Het radiodagboek van 13 oktober – 285 (audio)

Het radiodagboek van 12 oktober – 284 (audio)

Het radiodagboek van 11 oktober – 283 (video)

Sluiten