fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 17 november – 320 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2003

Frans Babbelaar (foto bovenaan), Ton Schipper en Sanna Jonckhart trekken naar Maeva FM. Sanna verzorgt op zondagavond een programma waarbij ondermeer de astrologie uitgebreid aan bod komt.

2006

Na een getouwtrek van vijftien jaar valt er eindelijk een akkoord over de te nemen acties tegen de Waalse stations die de Vlaamse collega’s storen. Vanaf 1 juni 2008 krijgt het BIPT de exclusieve bevoegdheid om tegen de overtreders op te treden.

1980

De Veronica Omroeporganisatie telt 300.000 leden.

2003

– Veronica wordt opnieuw de grote winnaar in het jongste luisteronderzoek. De voorbije periode noteerde men een winst van 0,7%. Sky Radio en Classic FM behouden hun gunstige posities. Noordzee FM verliest opnieuw terwijl Radio 10 (enkel op de middengolf en kabel) het verrassend goed blijft doen.

– Jeroen Nieuwenhuize, Niels Hoogland, Tim Klijn, Barry Paf, Lindo Duvall en Wessel van Diepen verlengen hun contract bij Radio 538. Eerder dit jaar deden Edwin Evers, Rick van Velthuysen en Dennis Ruyer hetzelfde.

– Er komt dan toch geen rechtszaak van Jeroen van Inkel tegen Radio 538. Over de reden van deze wending, wordt met geen woord gerept.

2005

– Sky Radio wint 0,5% volgens de laatste resultaten van het luisteronderzoek uitgevoerd door het bureau Intomart. Met 9,1% blijft de non-stop muziekzender derde achter marktleider Radio 538 en Radio 2. Radio Veronica en Radio 10 Gold stijgen eveneens.

– Wouter van der Goes combineert zijn activiteiten bij 3FM met een wekelijks programma op KX Radio, het internetstation van Rob Stenders.

2002

Marc Goodier verlaat na vijftien jaar BBC Radio One. Hij presenteert voor de laatste keer de BBC Top 40.

2006

De BBC komt in grote verlegenheid nadat een interne e-mail is uitgelekt waarin wordt opgeroepen geen oudere luisteraars meer in radio-uitzendingen te halen. Het bericht was aan de medewerkers van het lokale radiostation van de BBC Solent in het zuiden van Engeland gericht, aldus de krant The Daily Echo.

2003

De controversiële presentator Rush Limbaugh keert, na een onderbreking van een maand, terug nadat hij in een afkickziekenhuis verbleef. Hij werd voor het overmatig gebruik van pijnstillers behandeld.

2005

XM en Sirius Satellite Radio blijven de Canadese bevolking met een gigantisch aanbod bestoken. Zo komt de joint venture van eigenaar John Bitove ondermeer met een sportkanaal waarop enkel aandacht voor de ijshockeycompetitie zal te horen zijn.

2006

Clear Channel Communications stemt in met een overnamebod van 18.7 miljard dollar. Twee investeringsmaatschappijen, Bain Capital en Thomas H. Lee Partners betalen 36.7 dollar per aandeel. Er wordt een slordige acht miljard dollar betaald. De overname moet eind volgend jaar afgerond zijn.

2005

Met een mooie winst van 0,5% voor NRJ haalt de groep van de zwarte panter alle macht naar zich toe. Ook France Info en RMC zitten duidelijk in de lift. De invloed van de rellen in de grote steden zal pas duidelijk worden wanneer de resultaten van het volgende onderzoek worden vrijgegeven.

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 december – 360 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Viva for Live haalde 7.061.534 euro euro op

Gedurende net geen volle week schakelde VivaCité een versnelling hoger om de schrijnende en de Lees verder

Het radiodagboek van 23 december – 356 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 656: Lutgart, MNM en Joe (audio)

‘Groen Licht’ voor een babbel met Lutgart – 25

Het afscheid van Lutgart in audio

Sluiten