fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 17 maart – 077 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1975

– De onderhandelingen tussen Lex Harding (foto bovenaan) en Sylvain Tack van Radio Mi Amigo in Playa De Aro om Radio Veronica als zeezender te laten terugkeren, springen af. De eisen van de Nederlanders zijn té hoog. Zo moet de naam Mi Amigo plaats maken voor Veronica en er zijn geen duidelijke financiële garanties.

– De Nederlandse krant De Telegraaf meldt dat er een vooronderzoek naar de rol van de Nederlandse adverteerders bij Radio Mi Amigo komt. De Amsterdamse officier van Justitie, Meester J.H.C. Pieters, richt hiervoor een verzoek aan de rechter commissaris.

1977

Twee bemanningsleden, die in een opblaasbaar reddingsbootje in zee gedropte cassettebandjes willen oppikken voor Radio Mi Amigo, worden door de zware stroming verrast. Het vaartuigje kapseist en het veiligheidskoord breekt. Een helikopter van de R.A.F. snelt ter hulp. De zenders op de MV Mi Amigo worden voor alle veiligheid uitgezet. Men slaagt er uiteindelijk in om het duo te redden.

2004

Radio Contact onderhandelt in Antwerpen met de Nederlander Hans van Gageldonck, de eigenaar van Radio Echo (Schoten, 106.3 MHz, ex-Atlantis, nu TOPradio) en Radio Stad (Antwerpen, 107.8 MHz, ex- Channel X).

2005 

CD&V-mediaspecialist Carl De Caluwé ondervraagt Mediaminister Geert Bourgeois over het feit dat zes Limburgse radiostations nog niet zijn opgestart. Het gaat om ‘Vrije zender Radio 2000 Heers’ (C-Dance), ATL Bree (Hit FM), Toxic FM Genk, Mid-West-Limburg Stevoort (Hit FM), FM 106 Meeuwen-Gruitrode, ‘Vrije zender Radio Rutten-Tongeren’ (Contact). De betrokkenen melden dat men nog ‘deze week in de lucht zal komen’.

2006 

Jurgen Verstrepen meldt via zijn weblog dat hij om 13:00 uur door het VRM (de opvolger van het VCM) werd verhoord over zijn ‘Zwart of Wit’ podcasts, zijn korte golf radioproject VB6015 en zijn webradio.


2004

Het Nederlandse Algemene Dagblad pakt uit met een interview waarin Robert Jensen meer over zijn terugkeer bij Yorin FM vertelt. Opvallend detail is de bekentenis dat hij na het vertrek van Jeroen van Inkel naar Veronica, lang met Radio 538 in gesprek was om de vrijgekomen middaguren in te nemen.

2006 

Yorin FM start een aangepaste programmering. ‘Timur’s Open Radio’ duurt een uur langer. Rob Stenders en Henk Westbroek behouden tot einde maart de vertrouwde uren.

2007

Paul van Gessel wordt de opvolger van Michel Bicker Caarten bij BNR Nieuwsradio, die op 1 januari als hoofdredacteur opstapte. De 41-jarige ex-medewerker van Omroep Gelderland werkte voordien bij Radio 1 als senior verslaggever. Tot voor kort was hij programmaleider bij de Limburgse regionale omroep.

1998

– NRJ en de maatschappij Laboratoires Pierre Fabre worden de meerderheidsaandeelhouders van het noodlijdende RMC. De nieuwe eigenaren willen het Monegaskse station tot een nieuws- en praatzender omvormen. Bovendien wordt het netwerk Nostalgie, een onderdeel van RMC, verder ontwikkeld. De mediagroep LV& Co van Gerard Louvin neemt, na Voltage FM, ook het kleinere Montmartre FM over.

– NRJ neemt de succesrijke ochtendpresentator van Skyrock, Cauet over.

1990

De ‘Déesse de la Democratie’, het zendschip van Radio Goddess of Democracy verlaat Frankrijk voor een reis met als eindbestemming Hongkong. De initiatiefnemers willen voor de Chinese Volksrepubliek gaan uitzenden. Als startdatum wordt 27 april, net een jaar na het uitbreken van de eerste Chinese opstand, gepland. Tijdens een tussenstop in Taiwan wil men de zenders plaatsen maar de autoriteiten weigeren om de apparatuur aan boord te laten komen. Daar men ook in Japan geen toelating krijgt om dergelijke werken uit te voeren, blijft het schip in een Taiwanese haven liggen. Het aantal onbetaalde rekeningen stapelt zich snel op.

2004

Een verkiezingsmeeting in Nîmes met het oog op de regionale verkiezingen, draait uit op een massale vechtpartij. Een journalist van Sud Radio krijgt hierbij enkele rake klappen.

1987: Zweden en Gambia

Britt Wadner sterft. Ze werd vooral bekend omwille van haar betrokkenheid bij de Deense zeezender Radio Mercur en het Zweedse Radio Syd dat ze zelf leidde. Dit station kreeg later een zendvergunning in het Afrikaanse Gambia.

2004: Ierland 

De programma’s van het publieke RTE zijn te beluisteren via 252 kHz. Vroeger werd deze lange golffrequentie gebruikt door Atlantic 252 kHz en Teamtalk.

2004: Verenigde Staten

John ‘J.J.’ Jackson, één van de allereerste MTV VJ’s, sterft op 62-jarige leeftijd. De radio-DJ maakte deel uit van de eerste VJ’s (videojockeys) die op 1 augustus 1981 op de kijkers werden losgelaten.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Apple start met een live stream van muziekvideo’s

Maar hebben we echt een nieuwe MTV nodig? Om maar meteen het antwoord te geven Lees verder

Blad 634: Nostalgie, Rush Limbaugh & Tenerife (video)

Het optellen is afgelopen, het aftellen van de 80s Top 880 bij Nostalgie kan beginnen. Lees verder

Het radiodagboek van 21 oktober – 293 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 oktober – 291 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, lokale radio, nederland, offshore
Blad 438: Begijnenstraat, radiobeurzen, Joe & Willy

Het lokale corona-Blad: Meteor, SRH, FM Gold en FG Xtra

Kicken op radio en zo – 72

VTM en Qmusic slaan handen: ‘Blijf in uw kot!’

Qmusic: Sam De Bruyn even thuiswerker

Het is vandaag 16 maart… 1980 (audio)

Sluiten