Het radiodagboek van 17 april (107) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1974

Na nachtelijke testuitzendingen herneemt Radio Atlantis de programma’s op 312 meter of 962 kHz.

2001

– De universiteitsradio Campus en àlle radiostations van de RTBF zijn vanaf 07:00 uur nu ook via het internet te beluisteren.

– Er komt duidelijkheid over de terugkeer van Radio Maeva via de kabelfrequenties van Radio Zeven. De startdatum is op 28 mei voorzien.

2002

De luisteraars van Qmusic horen om 23:00 uur een journaal van twee dagen voordien. Het gevolg van technische problemen.

2003

– Radio Reynaert uit het Waasland (105.3 MHz) zendt opnieuw de programma’s van C-Dance uit. De zachte modulatie en een gestoord signaal zorgen voor matige resultaten.

– Een van de voormalige boegbeelden van Radio Contact, Luc De Groot (foto bovenaan) trekt naar Maeva FM. Hij zal elke werkdag het middagblok tussen 12:00 en 14:00 uur invullen.


Lees verder onder de advertentie


2004

Maeva FM verhuist van de korte golffrequentie 5975 kHz naar 6015 kHz. Men zal analoog en digitaal uitzenden.

1983

Radio Unique plaatst op de 110 meter hoge schoorsteen van de Icova-fabriek aan het IJ étwee masten, met in totaal vier dipolen, ten behoeve van hun zender van 80 Watt.

1985

Nederland moet het een dag zonder radio en televisie stellen. De omroepen zijn immers misnoegd over het feit dat minister Brinkman de voorgestelde CAO heeft afgekeurd. Vele Nederlanders stemmen daarom af op de zeezender Radio Monique.

2000

Jeroen van Inkel begint met een vertraging van acht jaar bij Radio 538. Oorspronkelijk lag het in de bedoeling dat hij al bij de start in december 1992 zou betrokken worden maar een aanpassing van het jaarsalaris tot 400.000 gulden deed hem bij Veronica blijven. Edwin Evers start als nieuwe ochtendpresentator. Zijn salaris ligt rond 1.000.000 gulden.

2003

– Radio 10FM geeft tijdens een persmeeting meer tekst en extra uitleg over de komst van Ferry Maat en Bart van Leeuwen.

– Will Luikinga en Peter Teekamp verlaten Radio 192. Hun vertrek is een rechtstreeks gevolg van niet betaalde salarissen.

2007

Patricia van Lemt, die bij 100%NL het ochtendprogramma presenteerde en door de directie werd geschorst vanwege het draaien van dé nummer 1-hit van Jan Smit ‘Op Weg Naar Geluk’, krijgt steun. Haar collega’s Dave Donkervoort, Wendy Duivenvoorde en Arnold Stellenberg beginnen nu ook het gewraakte nummer te draaien.

1966

Vanaf het zendschip de MV Mi Amigo wordt op 256 meter middengolf een 50 kW-zender getest.

2003

Capital FM neemt de presentatrice van concurrent Heart FM, Emma Forbes over. Zij zal samen met Chris Brookes vanaf augustus de ochtendshows in het weekend verzorgen. 

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2009: Toch geen Sabam voor Popcorn City Eis tot betaling is vervallen, programma maakt een... Begin deze maand kreeg Jan Van Deyck, de producer van het syndicated radioprogramma ‘Popcorn City’ van auteursrechtenorganisatie Sabam de melding dat hij in het vervolg centen moes...
Het radiodagboek van 21 september – 264 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschied... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: VRT reageert op campagne tegen MTRO 'Vlaamse regering keurde besluit goed om zendtij... Zondagochtend 18 september, werd in het kader van de zogenaamde uitzendingen door derden op Eén de eerste televisie-uitzending getoond van de Moslim Televisie en Radio Omroep (MTRO...
Het radiodagboek van 20 september – 263 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschied... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2009: Hitlijsten afschaffen? (audio) Adriaan Van Landschoot is alvast pro Twee heren die ooit bij leven radiolegendes waren, maar anno 2009 toch beiden in die hoedanigheid zo goed als vergeten zijn; Adriaan Van Landschoot (foto bovenaan) en Paul Verbrugg...
Het radiodagboek van 19 september (262) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moete... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2001: Nieuwe VMM radio tussen Donna en Radio 1
Het radiodagboek van 16 april (106)
2005: Oprichting Vlaamse Regulator voor de Media
Het radiodagboek van 15 april (105)
2012: Waal zoekt nieuws, Vlaming muziek
Het radiodagboek van 14 april (104)
Sluiten