fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 16 september – 259 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1976

Nadat de MV Mi Amigo op 11 september op een zandbank binnen territoriale wateren was beland, moesten Radio Mi Amigo en Radio Caroline noodgedwongen uit de lucht. Twee bevoorradingsschepen slagen er in om het zendschip te bevrijden. Om 18:00 uur is er opnieuw non-stop muziek te horen.

2002

– Radio Magdalena schrapt de gesproken programma’s en de nieuwsuitzendingen. Er is enkel nog non-stop muziek te horen. De geruchten omtrent een overname door Cool FM, het station van MVK-producties, nemen toe.

– Een stroomstoring in het studiopand van Multipop zorgt voor een tijdelijke onderbreking van de uitzendingen.

2003 

Het Oostendse stadsbestuur is verbolgen over het feit dat het zwembad aan de Koninginnestraat als maatschappelijke zetel door de VZW Seaside wordt gebruikt. De vereniging van de groep rond Emmis gebruikt dit adres om mee te dingen naar een frequentie in de kuststad.

2004

Het organigram van Radio Contact wordt gewijzigd. Chantal Lemaire, die gedurende tien jaar de promotieafdeling leidde, wordt hoofdverantwoordelijke voor het programmabeleid. Jean-Lou Bertin bepaalt het muziekbeleid, Nicolas Roisin leidt de redactionele projecten. Marc Postiau is de nieuwe promotiemanager. Pierre Poullier mag zich vanaf nu hoofdredacteur noemen.

2006 

Eric Aedelbrecht wordt de nieuwe programmadirecteur van Radio Contact. Nicolas Roisin volgt Chantal Lemaire op als programma-verantwoordelijke. Patrice Journiac en Didier Knapen nemen de technische en financiële taken over. Zo komt er duidelijkheid over het organigram van de nieuwe holding Radio H. De aandelen worden tussen CLT (32,7%), Rossel (24,9%), Lemaire Electronics (24,9%) en TVI SA (17,5%) verdeeld.

1995 

Frits Spits (foto bovenaan) start bij Radio 2 met ‘Tijd Voor Twee’. Het lunchprogramma tussen 12:00 en 14:00 uur waarbij een luchtige mix van nieuws, entertainment en muziek primeert, wordt dadelijk een schot in de roos met gemiddeld 500.000 luisteraars.

1996 

Radio 538 start een handtekeningenactie tegen de geplande veiling van de etherfrequenties.

1998 

Talkradio stopt om 18:30 uur vanwege te weinig adverteerders.

2003

De ‘Show van Nederland’ op SBS6 bevestigt dat Toine van Peperstraten bij Radio Veronica niet door Jeroen van Inkel maar door Adam Curry wordt vervangen. Nog voor het boegbeeld van Radio 538 definitief afscheid heeft genomen, wordt Ruud de Wild als zijn opvolger getipt.

2005 

– De 22-jarige Peter van der Hurk van Radio Decibel in Eindhoven wordt door Yorin FM aangeworven. Naast de ochtendblokken in het weekend zal hij ook op zondag tussen 18:00 en 22:00 uur een deel van de avond verzorgen.

– Martijn Muijs volgt Marisa Heutink als vroege ochtendpresentator bij 3FM op. Als winnaar van het televisieprogramma ‘Hey DJ’, dat naar nieuw radiotalent speurde, mocht hij van Rebecca FM naar BNN overstappen.

1975

Pennine Radio begint als lokaal commercieel station voor de omgeving van Bradford.

1990

Om moeilijkheden met andere Britse radiostations te vermijden en onder druk van het DTI, staakt Radio Caroline de uitzendingen vanaf de Ross Revenge.

2003

Het vermogen van de middengolfzender waarmee RTL op 1440 kHz Noordrijn Westfalen van nieuws en informatie voorziet, wordt elke dag tussen 05:30 en 10:00 uur van 300 kW tot 1200 kW opgevoerd.

2005

De Berlijnse hitradio 104,6 RTL wijzigt het zondagse muziekbeleid. Men volgt de strategie van het Amerikaanse Jack FM waarbij een brede keuze van hits vanaf de jaren 60 en tot met het heden aan bod komt.

1966

De overheid poogt de start van Radio Hauraki te dwarsbomen. De minister van Zeevaart geeft het bevel tot een diepgaand onderzoek naar de kwaliteit van het  zendschip de Tiri.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Belgian Radio Day
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Duidelijk geïnspireerd door het grote succes van TOPradio via het 'testbeeld' van Kanaal 2, bedacht
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Radiomaker uit de bocht, maakt als straf podcast over zijn en andere fouten (en beetje
Tegenvaller voor RMC Sport Enorme verrassing bij de toewijzing van de uitzendrechten voor de periode
Voor zij waarvan de fantasie ontoereikend is, is er nu ook beeld bij de radio
We gaan vandaag van start op de Meir in Antwerpen, trekken naar Gent, hebben het

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 15 september – 258 (video)

Het radiodagboek van 14 september – 257 (audio)

Het radiodagboek van 13 september – 256 (video)

Het radiodagboek van 12 september – 255 (video’s)

Het radiodagboek van 11 september – 254 (video)

Het radiodagboek van 10 september – 253 (audio)

Sluiten